Εκτυπώστε τη σελίδα
16-09-2021 11:46

«Κίνητρα αναβάθμισης και ανάπτυξης στο νέο πρωτάθλημα»

Η κλήρωση του 54ου πρωταθλήματος Volley League πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Βοτανικό Πάρκο Αττικής και στο χώρο εκδηλώσεων Κρωπία Γη παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΑΚΑ Κώστα Χαλιωρή, προέδρων των ΤΑΑ, εκπροσώπων της ΕΡΤ, προέδρων των ΤΑΑ, αθλητών, διαιτητών, εκπροσώπων των χορηγών και εκπροσώπων του Τύπου.
Στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν 8 ομάδες (Ολυμπιακός, Φοίνικας ΟΝΕΧ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Μίλων, Φίλιππος Βέροιας, ΟΦΗ). Το σερβίς θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου 2021.

Ο οικοδεπότης της εκδήλωσης πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή είναι η αφετηρία ενός νέου πρωταθλήματος. Μίας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινάει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από πέρυσι. Πέρυσι ήταν πολύ δύσκολα, αλλά, το ανδρικό βόλεϊ κατάφερε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που κατορθώσαμε να το ολοκληρώσουμε.

Το φετινό πρωτάθλημα έχει μεγάλες προσδοκίες και προοπτικές. Αυτές ξεκινούν από ένα βασικό δεδομένο που δεν το είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε την βοήθεια πλέον της πολιτείας στο κομμάτι το οικονομικό, το οποίο ήταν ο μεγαλύτερος βραχνάς των ομάδων. Μετά την Υπουργική Απόφαση πιστεύουμε, ότι, όχι μόνο το βόλεϊ αλλά γενικότερα ο ελληνικός αθλητισμός πλέον αλλάζει επίπεδο και δεδομένα. Από καρδιάς ευχαριστούμε τον κ. Αυγενάκη γιατί μας δίνει νέα προοπτική, την οποία υποσχόμαστε ότι δεν θα την εκμεταλλευτούμε με την λογική της "αρπαχτής", αλλά στη λογική της δημιουργικότητας και παραγωγικότητας, γιατί αυτή είναι και η λογική της κυβέρνησης.

Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι δουλέψαμε πολύ. Έγινε μία προκήρυξη που την δουλέψαμε αρκετά, με την λογική ότι σπείρεις θα θερίσεις το χειμώνα. Η έναρξη θα είναι στις 16 Οκτωβρίου.

Το καλεντάρι είναι μελετημένο και το πρωτάθλημα αναμένεται να λήξει στις 15 Μαΐου, χωρίς να έχουμε τους περσινούς περιορισμούς. Όμως, έχουμε ένα πρωτάθλημα που μετά από πολλά χρόνια, με 5 ομάδες που θα αγωνίζονται και εκτός Ελλάδας. Αυτό για εμάς είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να έχει το ανδρικό βόλεϊ. Υπάρχουν πλέον τα κίνητρα για τις ομάδες να κυνηγήσουν μία θέση για να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Αυτό για εμάς είναι από τα μεγαλύτερα δεδομένα ανάπτυξης και αναβάθμισης.

Αν λάβουμε υπόψην και τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ελληνικό βόλεϊ αλλάζει σελίδα. Σε εθνικό επίπεδο έχουμε καταφέρει να αγωνιζόμαστε στα ευρωπαϊκά σαλόνια και οι ομάδες μας ενισχύονται για να παίξουν στην Ευρώπη με αξιώσεις.

Έχουν γίνει πολύ καλές ομάδες με γεμάτα ρόστερ με πολύ καλούς Έλληνες και ξένους αθλητές. Θα έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, αξιόπιστο σε κάθε επίπεδο και ομάδες που έχουν εξυγιανθεί οικονομικά.

Στόχοι μας είναι η οργάνωση των ομάδων, όχι μόνο σε αγωνιστικό αλλά και διοικητικό. Η βελτίωση της εικόνας των γηπέδων μας, το οποίο είναι ένα πολύ βασικό δεδομένο για την αναβάθμιση του προϊόντος μας. Το VAR έχει αλλάξει τα αγωνιστικά δεδομένα και μας οδηγεί σε δρόμους ασφάλειας και μη αμφισβήτησης. Έχουμε κοντά μας πάλι την ΕΡΤ και είναι μεγάλη μας τιμή. Θα μπούμε και φέτος στα σπίτια της Ελλάδας και θα κερδίσουμε το κομμάτι που μας αναλογεί. Ο κόσμος θα παρακολουθήσει πολλούς ωραίους αγώνες. Ευχαριστούμε την ΕΡΤ, τους δημοσιογράφους της, όλο το επιτελείο της γιατί πραγματικά είναι από τους βασικούς στυλοβάτες.

Αναδιοργανώνουμε την Ε.Σ.Α.Π. με καινούργιους υπαλλήλους, καινούργια δεδομένα και φιλοσοφία. Πρέπει η Ε.Σ.Α.Π. να δώσει νέα ώθηση στο πρωτάθλημα και στο προϊόν της. Η Ε.Ο.ΠΕ. είναι κοντά μας και είναι από τις μεγαλύτερες ευτυχίες. Είμαστε ένα άθλημα το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η Ομοσπονδία και η λίγκα πάνε μαζί. Ευχαριστώ τον κ. Καραμπέτσο για την συνεργασία αυτά τα χρόνια και ξέρει τις ανάγκες μας. Ο Π.Α.Σ.Α.Π. είναι κοντά μας και χωρίς τους αθλητές δεν θα ήμασταν τίποτα. Οι αθλητές μας είναι σοβαρά και συγκεντρωμένα παιδιά και χρόνο με το χρόνο βελτιώνονται αγωνιστικά. Εμείς οι παράγοντες προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας τους για να μπορούν και αυτοί να δείξουν αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε υψηλού επιπέδου προπονητές και θα χαιρόμαστε να βλέπουμε Έλληνες προπονητές σε όλες τις ομάδες. Η διαιτησία μας είναι υψηλού επιπέδου και αν δούμε και τα παιχνίδια των Ευρωπαϊκών, θα δούμε ότι έχουμε από τους καλύτερους διαιτητές που υπάρχουν.

Αν όλα αυτά τα δεδομένα τα συγκεντρώσουμε, αρχίζουμε και δημιουργούμε κάτι καλό, αξιόπιστο, ανταγωνιστικό και με προσωπικότητα.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω πάλι τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη γιατί πραγματικά η ώθηση που μας έδωσε με την Υπουργική Απόφαση να μπουν κάποια χρήματα στα σωματεία μας υπό προϋποθέσεις είναι τεράστια. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να τα δώσουμε εκεί που πρέπει και να παράξουμε στο άθλημά μας.

Ξεκινάμε το πρωτάθλημά μας και όχι μόνο. Έχουμε αναβαθμίσει το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε και το Σούπερ Καπ, το οποίο με πρωτοβουλία της διοίκησςη της Σύρου και με την ευγενική χορηγία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου και με την βοήθεια των νησιών μας, θα κάνουμε ένα Σούπερ Καπ που θα ζηλέψουν πολλά άλλα αθλήματα.

Ζούμε στην εποχή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και του εμβολιασμού. Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις παιδιών που δεν είναι εμβολιασμένα. Μία έκκληση μου είναι ότι θέλω να το ξανασκεφτούν αυτά τα παιδιά, διότι αυτοί οι ελάχιστοι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε κοντά τους για να πάνε όλα καλά», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ.

O υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Ήταν μία απόφαση της Κυβέρνησης με την έγκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν ήταν εύκολη και για πάρα πολλά χρόνια ήταν ανοιχτή η συζήτηση αυτή αλλά κανείς δεν την έκανε πράξη. Με τη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο οφείλω να ευχαριστήσω πλέον αυτό υφίσταται. Ο κουμπαράς υπάρχει και συγκεντρώνει βάση του τζίρου των στοιχηματικών εταιρειών το ανάλογο ποσό. Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε την επομενη χρονιά, δώσαμε προκαταβολή στον επαγγελματικό αθλητισμό και ελπίζω μέχρι το τέλος του φθινοπώρου να εξασφαλίσουμε ανάλογη προκαταβολή και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέχρι να έρθει η εκκαθάριση της επόμενης χρονιάς. Έτσι θα ξέρουν όλες οι ομάδες επαγγελματικές και μη, οι αθλητές, οι αθλήτριες ότι η Πολιτεία τους στηρίζει. Οι ομοσπονδίες επίσης χρηματοδοτούνται με διαφάνεια με το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ και η αθλητική οικογένεια έχει λόγο να αισιοδοξεί».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρθηκε στη νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό αθλητισμό με την πανδημία του covid-19 αλλά και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα υπάρχουν για αθλητές, ομάδες αλλά και εμβολιασμένους θεατές.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος τόνισε: «Τα ρόστερ δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς αθλητές και αθλήτριες. Με την βοήθεια της ΕΡΤ που πιστεύω θα πάρει και τις γυναίκες, θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά. Αυτό που εύχομαι είναι να πάνε όλα καλά, να κυλήσει ομαλά και να τελειώσει με πολύ κόσμο στα γήπεδα».

Media