Εκτυπώστε τη σελίδα
23-06-2021 20:12

Λευτέρης Αυγενάκης: «Συνδεθήκαμε γρήγορα με την Ομοσπονδία και έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα» (vid)

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη, θα ενδυναμωθεί πλέον, ως αθλητικός προορισμός, κάτι που ήταν απο την αρχή επιδίωξη μας. Σε αυτό θα βοηθήσουν τα έργα που έχουμε δρομολογήσει, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την επίσκεψη που έκανε στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, η οποία με ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού, βρίσκεται στο Ηράκλειο και κάνει προετοιμασία στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, ενόψει της συμμετοχής της στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε απο κοινού με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ γυναικών στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, ενώ άφησε ανοιχτό τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, αλλά και το Πανευρωπαικό Εφήβων του 2024.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε για την καλή χημεία και την καλή συνεργασία, που έχει αναπτύξει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ενώ ανέφερε ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι η μητέρα του προέδρου της ΕΟΠΕ, έχει καταγωγή απο το Ηράκλειο και τις Αρχάνες.

Οπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης «οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, τον οποίο δεν γνώριζα απο πριν. Τον γνώρισα ως Υπουργός και εκείνος ως πρόεδρος μιας Ομοσπονδίας ενός αθλήματος που αγαπάω ιδιαίτερα. Συνδεθήκαμε γιατί εκείνος με μητέρα απο τις Αρχάνες Ηρακλείου και έχοντας μπολιαστεί με τους κανόνες μιας Ηρακλειώτισσας μάνας, καταφέραμε να συνδεθούμε και να να συνεργαστούμε γρήγορα και σημαντικά.

Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τελικό Κυπέλλου γυναικών, πιθανότατα και Ανδρών, αλλά και ευρωπαικές διοργανώσεις βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, που είναι η μεγάλη μου αγάπη. Είμαι βέβαιος, ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη, θα ενδυναμωθεί πλέον ως αθλητικός προορισμός που ήταν απο την αρχή επιδίωξη μας. Σε αυτό θα βοηθήσουν τα έργα που έχουμε δρομολογήσει, σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα κορίτσια της Εθνικής στο Πανευρωπαικό.

Οπως είπε «είμαι βέβαιος, ότι μετά τον Ηρακλειώτικο, τον Κρητικό αέρα, τον οποιο θα απολαύσουν, θα είναι περισσότερο έτοιμες και αποφασισμένες για νέες διακρίσεις. Ευχόμαστε στις κοπελιές της Εθνικής μας ομάδας να φτάσουν ψηλά γιατί το αξίζουν. Είναι καλά παιδιά και δεμένη ομάδα. Και όπως ξέρουμε η ομάδα πάντα κερδίζει».

"Εκπληκτικό γήπεδο το Λίντο"

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ χαρακτήρισε «εκπληκτικό γήπεδο» το Λίντο και δήλωσε συγκινημένος που το επισκέπτεται μετά απο 25 χρόνια.

Οπως είπε «πρώτα ο Θεός θα κάνουμε εδώ τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών, όπως υποσχέθηκα στον κύριο Ζερβό, πρόεδρο του ΕΑΚΗ και στον κύριο Υπουργό».

Για τους στόχους της Εθνικής στο Πανευρωπαικό, ανέφερε πως «αν μπορούμε να πάμε μια θέση παραπάνω ως Εθνική ομάδα απο ότι το 2019 θα είναι καλύτερα. Το καλό είναι ότι πλέον συμμετέχουμε σαν Εθνική ομάδα σταθερά στο   Πανευρωπαικό και στους Ανδρες και στις γυναίκες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κάποια στιγμή θα έρθει και το παραπάνω βήμα, να πάμε στους 8 και μετά τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

"Το Λίντο σπίτι του βόλεϊ"

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου Λευτέρης Ζερβός, ο οποίος ως οικοδεσπότης του κλειστού γυμναστηρίου του Λίντο, φιλοξενεί την Εθνική ομαδα βόλει γυναικών ανέφερε ότι «θέλουμε ως διοίκηση του ΕΑΚΗ, οι 13 μέρες να είναι αξέχαστες για την Εθνική ομάδα. Θέλουμε το Ηράκλειο, να αποτελέσει πόλο έλξης για όλες τις ομάδες βόλει. Θέλουμε το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο να γίνει το σπίτι του βόλει. Αυτό είναι μόνο η αρχή».

Media