Εκτυπώστε τη σελίδα
27-03-2021 13:55

H Γενική συνέλευση της ΕΟΠΕ και οι τοποθετήσεις των υποψηφίων

Ολοκληρώθηκε χθές η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΟΠΕ. Το Volleynews. gr παρακολούθησε την διαδικασία και συνέλεξε τις τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων που μπορεί να διαβάσετε παρακάτω:

Βασίλης Ακριβούλης (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός) «Εκπροσωπώ ένα σωματείο με ιστορία στην ανάπτυξη. Σε αυτή τη κρίσιμη ώρα δεν υπάρχουν περιθώρια. Ο Καραμπέτσος έδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να βγάλει το κάρο από τη λάσπη. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλους μου τις δυνάμεις, για να φέρουμε πάλι το βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Καλώ τα σωματεία να δώσουν την ψήφο τους στον κ.Καραμπέτσο.».

Δημήτρης Αλεξάκος (Α.Ο. Σουφλαριών) «Είμαστε ένα μικρό αλλά αξιοπρεπές σωματείο. Όπως λέει και το σύνθημα μας, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για το βόλεϊ».

Νίκος Δατσέρης (Α.Ε.Ν. Αγίας Τριάδος) «Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Καλουδιώτη. Η Θεσσαλονίκη ξέρει αν κάνουμε δουλειά τα παιδιά του Καραμπέτσου όπως μας λέει εδώ και 4 χρόνια. Η δουλειά που έγινε στο κοινωνικό κομμάτι της Ε.Ο.ΠΕ. ήταν μία συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας, με την φλόγα. Η Θεσσαλονίκη έχει 4 άτομα στο ψηφοδέλτιο και δεν υπήρχε αυτό παλιά στις προηγούμενες διοικήσεις».

Παντελής Βλάχος (Α.Ο. Αιγάλεω) «Αν δεν υπήρχε ο κ. Καραμπέτσος, το βόλεϊ δεν θα υπήρχε. Τα οικονομικά ήταν σε άθλια κατάσταση. Αν ήμουν πρόεδρος εγώ της Ε.Ο.ΠΕ. θα είχα φύγει την πρώτη μέρα. Ακόμα και σε μία ταβέρνα μικρή χρωστούσαμε 1.000 ευρώ. Τέτοιο ξεφτιλίκι δεν έχει ξαναγίνει».

Γιώργος Διονάς (Πήγασος Πολίχνης) «Κατά την δική μου άποψη το μέλλον έχει ανάγκη από όραμα και σχέδιο. Η ματαίωση της περσινων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων δεν εξυπηρέτησε το σχέδιο και το όραμα του να μείνουν τα παιδιά στο βόλεϊ. Η καθυστερημένη έναρξη των πρωταθλημάτων παρά τις επισημάνσεις μας και δεν παίξαμε. Η εμμονική απασχόληση με τα οικονομικά δεν εξυπηρετεί επίσης το σχέδιο και το όραμα. Αυτό που λείπει, το βρήκα στον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, έναν άνθρωπο με ήθος».

Διοικητικός Απολογισμός 2019: 183 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 172, ΟΧΙ 11 Διοικητικός Απολογισμός 2020: 185 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 172, ΟΧΙ 13

Διοικητικός ΑΠολογισμός 2021: 188 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 177, ΟΧΙ 11 Οικονομικός Απολογισμός 2019: 184 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 179, ΟΧΙ 5

Οικονομικός Απολογισμός 2020: 183 σωματείω ψήφισαν, ΝΑΙ 176, ΟΧΙ 7 Οικονομικός Απολογισμός 2021: 185 σωματεία ψήφισαν, ΝΑΙ 179, ΟΧΙ 6

 Ανδρέας Θεοδωρίδης (Α.Ο. Αμυγδαλεώνας) «Η εκλογή μου προέυψε με την ανάγκη που ένιωσα πως κάτι πρέπει να γίνει με το βόλεϊ. Θα νόμιζε κανείς με τόσα εγώ που ακούμε ότι όλα είναι μία χαρά. Λες και ζούμε σε άλλο κράτος. Το βόλεϊ είναι στα χειρότερά του. Αυτό αντιλαμβάνομαι. Ταΐζει πολύ λιγότερο κόσμο απ'ότι τάιζε. Έχουμε γίνει άσημοι και μικροί. Η ανάπτυξη πάει πολύ άσχημα. Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Έρχεται μία επανεκκίνηση και δεν έχουμε συζητήσει καθόλου με αυτό. Είμαστε αρκετοί αθλητές. Δεν κρίνουμε κανέναν και έχουμε ένα όραμα που θέλουμε να μεταδώσουμε».

Γιάννης Καζάκος (Σ.Α. Πειραματικού) «Το βόλεϊ βρίσκεται σε τέλμα. Το επίπεδο χειροτερεύει και αντί να πηγαίνουμε μπροστά πάμε πίσω. Τα περιφερειακά σωματεία συμπιέζονται και τα έξοδα είναι πολλά. Δύο χρόναι τώρα δεν παίζουμε βόλεϊ. Δεν ακούσαμε τίποτα για το μέλλον και ήρθε πλέον η ώρα να γίνει η αναβάθμιση του βόλεϊ».

Ελένη Καζάκου (Ο.Π. Ακρωτηρίου) «Νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη τεράστια στη πρόσκληση του κ. Καραμπέτσου στη δεύτερη τετραετία που θα είναι πολύ δύσκολη. Καλή επιτυχία σε όλους και δύναμη στους αυριανούς εκλεγμένους».

Βασίλης Καλαντζής (Π.Α.Κ. Χαλανδρίου) «Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος στην Ε.Ο.ΠΕ.. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω η στρατηγική της σημερινής διοίκησης. Χωρίς τα οικονομικά τακτοποιημένα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο και το όραμα μένει πίσω. Εύχομαι να βγούμε όλοι υγιείς γιατί στην οικογένειά μου είχαμε απώλειες από την πανδημία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να βρούμε όλους στο γήπεδο».

Μαρία Καλουδιώτη (Α.Θ.Λ.Ε.Σ.Η.) «Δεν χαρίζομαι σε κανέναν. Το μότο μου είναι πως τα πάντα πρέπει να τα ψάχνουμε, να τα κρίνουμε και αν χρειαστεί να τα κατακρίνουμε. Θέλω να ανασάνουν τα σωματεία από τη διαιτησία και τις μετακινήσεις. Συστρατεύτηκα με τον Τριανταφυλλίδη γιατί είναι ένας δυναμικός άνθρωπος και έχει όραμα. Αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή».

Βασίλης Καρέλλας (Α.Σ.Π.Ε.Τ. Τρίπολης) «Έχω τις γνώσεις και τη θέληση να συνεισφέρω σε κάτι νέο. Ο λόγος που με έπεισε ο κ. Τριανταφυλλίδης να πορευτώ μαζι του είναι πως σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν εμείς και εσείς. Πρέπει να γίνει μία συνεργασία με το καλό του βόλεϊ με όλους».

Ειρήναρχος Κεμανετζής (Μ.Γ.Σ. Εθνικός) «Μετά από μία δεκαετία ενασχόλησης με το περιφερειακό βόλεϊ, μπορώ να συνεισφέρω στην Ομοσπονδία για την ανάπτυξη του βόλεϊ. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα όλοι μαζί».

Λευτέρης Κογκαλίδης (Άρης Αμφιάλης) «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες-υπαλλήλους που υπερέβαλλαν εαυτό όλο αυτό το διάστημα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και η επόμενη μέρα να είναι πρώτα το βόλεϊ και να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει».

Κατερίνα Κοκιοπούλου (Π.Α.Ο. η Κόρινθος) «Θεωρώ πως μπορώ να βάλω το ληθαράκι μου και εγώ για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ».

Βίκτωρας Κουρούπης (Α.Σ. Κτησιφών Παιανίας) «Υποφέρει το βόλεϊ και είναι στην εντατική. Τι μπορούσαν να κάνουν οι υπεύθυνοι να κάνουν και δεν το έκαναν. Αυτό μας βασανίζει. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να το επαναφέρουμε υγιές. Σαν παράταξη έχουμε το εμβόλιο του οράματος που μπορεί να φέρει το άθλημα πάλι εκεί που αξίζει. Οι αθλητές σε παγκόσμια κίμακα καταξιώνονται για το ομαδικό πνεύμα και μπορούν να δράσουν υπό συνθήκες πίεσης».

Άγγελος Κυριακίδης (Α.Σ. Πανερυθραϊκός) «Είχα τη τύχη να ασχοληθώ νωρίς με το άθλημα του βόλεϊ. Από το 1988 είμαι παράγοντας και μου έχει δοθεί αρκετές φορές η ευκαιρία να συμμετέχω στα κοινά του αθλήματος. Το πάθος μου είναι η ανάπτυξη του βόλεϊ. Το ανδρικό περνάει μία κρίση και αυτή χειροτέρευσε λόγω της απραξίας από την πανδημία. Πρέπει να σκύψουμε στην ανάπτυξη και να πάει το άθλημα πάλι μπροστά».

Κώστας Κυριάκου (Γ.Σ. Γρεβενών): «Ως επαρχιακός σύμβουλος θέλω να προτείνω κοινό κατασταστικό για τις Ενώσεις στην Ελλάδα. Οι Π.Ο.Π. πρέπει να ορίζονται από τις Ενώσεις. Η Ένωσή μας έχει προσφέρει πολλά και αυτή πρέπει να έχει τον λόγο και όχι η Ομοσπονδία».

Απόστολος Μουλακάκης (Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης): «Έχω σφαιρική εικόνα του βόλεϊ και μετά από 15 χρόνια έχω τις προϋποθέσεις να προσφέρω. Με τίμησε το κάλεσμα του κ. Τριανταφυλλίδη και αυτό που πρεσβεύει είναι αυτά που χρειαζόμαστε».

Γιώργος Ντράγκοβιτς (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.): «Συστρατεύτηκα με τον Τριανταφυλλίδη και δεν ξέρω άλλο άνθρωπο με τέτοια καψούρα για το βόλεϊ. Μπορεί να εμπνεύσει. Οι αθλητές δεν ασχολούνται τόσο με τα κοινά. Ο Μιχάλης μπορεί να μας πάει όμως μπροστά».

Χαράλαμπος Ξοφάκης (Α.Σ. Ηλιούπολης): «Συντάχθηκα πάλι με τον κ. Καραμπέτσο γιατί αξίζει άλλη μία τετραετια διοίκησης».

Θεόφιλος Ορφανίδης (Α.Π.Σ. Αίας): «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει το τοπίο όπως έγινε στη πρώτη θητεία για να πάμε πιο ψηλά και σε περισσότερες επιτυχίες».

Τάσος Πασπάλας (Ένωση Γαλατσίου): «Θέλω να σημειώσω ότι η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. πέρα από το όραμα και τα όνειρα απαιτεί τεχνοκρατική διαχείριση. Εκπλήσσομαι με εκείνους που μας επιδεικνύουν που δεν αναδείξαμε περισσότερο το αγωνιστικό κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως όταν παραλαμβάνεις ένα άδειο συρτάρι και σου χτυπούν τη πόρτα τα εξώδικα, είναι πολύ δύσκολο και έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα».

Ιφιγένεια Τέφα (Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας): «Η ΕΣΠΕΔΕ είναι μία μικρή Ένωση με μεγάλη προσφορά στο βόλεϊ. Πριν τέσσερα χρόνια συναντήθηκα πρώτη φορά με τον κ. Καραμπέτσο και μας ένωσε η αγάπη για το βόλεϊ. Προσπαθήσαμε μαζί να φέρουμε το βόλεϊ όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Το έργο δεν ολοκληρώθηκε και πιστέυω θα μας δοθεί η ευκαιρία να το συνεχίσουμε».

Τάσος Τριανταφύλλου (Α.Σ.Π. Θέτις): «Δέχθηκα τη πρόσκληση του κ. Τριανταφυλλίδη γιατί είναι ένας άνθρωπος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Αν αναλάβει την Ομοσπονδία σιγά σιγά θα φέρει εις πέρας το πρόγραμμά του. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα και ξέρουμε τι χρειάζεται το άθλημά μας».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Α.Ο.Π. Μοσχάτου): «Το έργο μας θα φανεί στο τέλος. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, καλή επιτυχία σε όλους».

Δήμητρα Χαριτίδου (Α.Ε.Ν. Πανοράματος): «Όλη η οικογένειά μου είναι στο βόλεϊ. Γνωρίζοντας τον κ. Καραμπέτσο και την ομάδα του, πείστηκα μ τους στόχους που είχαν και πως μπορώ και εγώ να συμβάλω για να φτάσει το βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Το οικονομικό που συζητάμε δεν γίνεται να το ξορκίζουμε και να λέμε ότι δεν είναι το πρώτο μέλημα. Χωρίς χρήματα δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα. Δεν κάναμε και πάλι όμως εκπτώσεις στο αγωνιστικό».

Κώστας Χαριτωνίδης (Προμηθέας Πυλαίας): «Όταν μιλήσαμε με τον κ. Καραμπέτσο είπαμε τι πρέπει να γίνει στο βόλεϊ και τον εμπιστεύτηκα. Εϊναι τίμιος και δίκαιος. Είμαι μέλος του Προμηθέα Πυλαίας που ασχολείται με την ανάπτυξη. Ίσως είμαι ο μόνος που έχω ασχοληθεί με όλους τους φορείς του βόλεϊ. Το ανδρικό βόλεϊ απασχολεί τον παγκόσμιο χώρο. Δεν έχει μείνει παίκτης νεαρής ηλικίας που δεν τον ξέρουμε. Κατεβαίνω υποψήφιος γιατί έχω τις γνώσεις, την εμπειρία να βοηθήσω στη προσπάθεια που γίνεται στο πλευρό του κ. Καραμπέτσου».

Μιχάλης Αηδονίδης (Πήγασος Νέου Κόσμου): «Πιστεύω στη συνεργασία. Όποιο διοικητικό συμβούλιο και να βγει πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για το καλό του αθλήματος».

Έφη Χρόνη-Έρωτα (Φ.Ο. Βριλησσίων): «Σταθήκαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλα τα σωματεία τη τελευταία τετραετία και ζητούμε εκ νέου τη στήριξή σας για την προώθηση και αναβάθμιση του αθλήματός μας».

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης - Υποψήφιος πρόεδρος ΕΟΠΕ

«Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω. Βέβαια θα ήθελα τα πράγματα να είναι πιο πρακτικά. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Ουσιαστικά θέλω να μιλήσω για το αύριο, γιατί αυτό μας νοιάζει, θα ξεκινήσω λέγοντας με κάτι που το βλέπουν όλοι. Η αλήθεια σε όλους μας είναι πως σαν βόλεϊ δεν πάμε καλά. Πρέπει να το αποδεχτούμε. Οικονομικά προβλήματα υπήρχαν πάντα, ακόμα και την εποχή τον παχιών αγελάδων.

Δεν έχω ακούσει μία φορά να μην υπάρχουν οικονομικά. Η κρίση από το 2010, τα έκανε ακόμα χειρότερα. Πρέπει να βλέπουμε ότι δεν χαίρει εκτίμησης, το βόλεϊ. Δεν είμαστε εκεί που αξίζουμε. Έχουμε μείνει πολύ πίσω και αυτο είναι οφθαλμοφανές. Πρέπει να πάρουν τα γρανάζια μπροστά. Είναι υποχρέωση και ευθύνη. Δεν υπάρχει εγώ και εσύ. Η αυριανή διοίκηση πρέπει να είναι όλοι μαζί, έτσι ώστε να γυρίσει η ρόδα μπροστά. Έχουμε μείνει στάσιμοι. Δεν θα πω γιατί, και να κατηγορήσω κάποιον. Η ομάδα μας δημιούργησε πρόγραμμα με τα δικά σας προβλήματα. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Το πλάνο που παρουσιάσαμε πρέπει η αυριανή διοίκηση, όποια και να είναι, να το εκτελέσει. Να φύγουμε από τη στασιμότητα, και όλοι αυτο το καταλαβαίνετε και το νιώθετε. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι πλάνο εσόδων, και όχι δημιουργία προπονητηρίων μόνο. Στηρίζετε σε όραμα αλλά είναι πρακτικό και εφαρμόσιμο. Μπορούμε να τα κάνουμε και να φέρουμε έσοδα.

Έτσι διοικείται ένας οργανισμός. Καλό είναι να τα πηγαίνουμε καλά με όλες τις Κυβερνήσεις, αλλά η δύναμη του αθλήματος είναι στην ελεύθερη αγορά. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνάμεις μας και τα μυαλά να μπουν μπροστά. Τα 21 επόμενα άτομα που θα είναι η νέα διοίκηση πρέπει να είναι εργάτες. Οι τίτλοι περισσεύουν. Μεταξύ μας γνωριζόμαστε αλλά παραέξω όχι.

Πρέπει να ταράξουμε τα νερά, όπως τις παλιές εποχές. Μου καταλογίζουν ότι μιλάω μόνο για το 1987. Για το σήμερα μιλάω και αυτό με νοιάζει. Η σύγχρονη διοίκηση κινεί την ανάπτυξη. Κανένας οργανισμός δεν κόβει μόνο. Ο σοβαρός και σύγχρονος οργανισμός λέει το εξής: Φέρνω και δημιουργώ έσοδα με νέες ιδέες. Έχουμε κατάλληλους ανθρώπους που χτυπούν όλες τις πόρτες και φέρνουν αποτέλεσμα.

Όλο το πλάνο μας είναι χωρίς κόστος, γιατί έχουμε την τεχνογνωσία Μπορούμε όλοι να το κάνουμε. Τότε θα κάνουμε ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε. Κάνουμε restart χωρίς να προσβάλουμε κανέναν. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα και πρέπει να την δεχθούμε.

Αν νομίζουν ότι όλα πάνε καλά, τα ίδια θα λέμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από εδώ ξεκινάμε κάτι καινούργιο με γνώμονα το καλύτερο. Ξέρω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που θέλει κάτι διαφορετικό. Το όλοι μαζί δεν είναι τυχαία έκφραση.».

Γιώργος Καραμπέτσος - Υποψήφιος Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.

«Τρεις είναι οι σοβαροί τομείς μίας ομοσπονδίας. Ο διοικητικός, ο οικονομικός και ο αγωνιστικός. Όσον αφορά τα δύο πρώτα δεν κρυφτήκαμε από τα σωματεία και μας έκρινε η Πολιτεία με το πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ. Η Ε.Ο.ΠΕ. βρίσκεται στη 1η θέση στον διοικητικό και οικονομικό τομέα, και στο σύνολο στη 3η θέση. Για το τι έχουμε κάνει στο οικονομικό το ξέρετε όλοι πολύ καλά, και χαίρομαι που όλοι το αποδέχεστε. Αυτό ήταν για το χθες.

Συμφωνώ με τον Μιχάλη πως μείναμε πίσω στην επικοινωνία, γιατί είχαμε επικοινωνία αυτούς που έχει ο ίδιος τώρα.

Δεν θα μιλήσω για το πως θα βελτιωθεί η διαιτησία. Είναι τρομερό να το ακούω αυτό, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος έχει τόση μεγάλη πείρα στην διαιτησία.

Έναν ηγέτης δεν τον κατεβάζουν, κατεβαίνει μόνος του. Ο ηγέτης δεν πηγαίνει πίσω από μία εκλογική διαδικασία και εξαφανίζεται, και εμφανίζεται πάλι μετά από 10 χρόνια. Αυτό δεν θα το δείτε από μένα.

Όλοι είναι επιλεγμένοι με βάση την υπηρέτηση στο σωματείο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και άλλοι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Όλοι είναι χρήσιμοι, και εφόσον επανεκλεγώ θα περιμένω όσους σήμερα ανησυχούν, να έρθουν και να μου κάνουν προτάσεις, και όχι να εξαφανιστούν.

Όλοι οι υποψήφιοι που ανήκουν στη δική μου κίνηση, έχουν υπηρετήσει στο πρωτοβάθμιο όργανο. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί με όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους που είναι στην άλλη παράταξη, έχω καλή σχέση.

Εάν με ψηφίσουν πάλι τα σωματεία, θα είμαι πρόεδρος στο βόλεϊ γιατί είμαι ένας από τους πολλούς εραστές του βόλεϊ.

Το τρένο έχει ξεκινήσει και υπόσχομαι ως μηχανοδηγός να το πάω στο τέρμα, και να είναι γεμάτο με επιβάτες.

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέιχαν σε αυτή τη διαδικασία, και να είνα ισίγουροι πως θα είμαστε όλοι μία μπουνιά.

Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή, και ελπίζω μετά την εκλογική διαδικασία όσοι δεν μπούν να μην εξαφανιστούν και πάλι».