1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-05-2020 21:00

Σκέψεις για την δημιουργία υποομίλων στην Πρι Λιγκ αποκάλυψε ο Γιώργος Καραμπέτσος

Σημαντική είδηση για την Πριλιγκ, έβγαλε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο» της Δέλτα Τηλεόρασης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στους Γιώργο Πανταζίδη και Κοσμά Πανταζή, μια από τις σκέψεις που κάνει η ομοσπονδία είναι η Pre League ανδρών να χωριστεί σε υποομίλους για οικονομικούς λόγους, ώστε οι ομάδες να περιορίσουν τα έξοδα των μετακινήσεων και διανυκτερεύσεων.

Δεν διευκρίνισε αν θα είναι Βόρειος και Νότιος Όμιλος ή κάτι περισσότερο, ωστόσο είναι μια εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική για την ΑΕ Κομοτηνής και τον Άθλο Ορεστιάδας που βάσει της κατάταξης που είχαν στην Α2 Ανδρών, ανεβαίνουν στην καινούρια κατηγορία, εφόσον φυσικά θεσπιστεί.

Εξέλιξη επίσης σημαντική για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εφόσον επιλέξει τον οικειοθελή υποβιβασμό από την Α1, αλλά ενδεχομένως και για τον Ερμογένη Ξάνθης, αφού αν πάμε σε υποομίλους, ίσως αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων και κατά συνέπεια προλάβει και αυτός το τρένο της ανόδου (αν και φαντάζει δύσκολο με τα υπάρχοντα δεδομένα).

«Η Pre League των ανδρών πρέπει κατά την άποψη μας να θεσπιστεί και θα θεσπιστεί. Αν δεν γίνει η Pre League δεν θα δούμε ποτέ και καλή Volley League» είπε ο κ Καραμπέτσος, πριν πετάξει την “βόμβα» ότι υπάρχει ήδη αριθμός ομάδων που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην Pre League αρκετά μεγαλύτερος από τον διαθέσιμο σε αυτή τη φάση αριθμό.

Πρόσθεσε ότι η ομοσπονδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι μία κατηγορία που θα έχει ομάδες από την Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη, αλλά υποομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και με κάποιον τρόπο μετά να διασταυρώνονται οι ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις για τα εισιτήρια ανόδου και εκείνες που είναι στις τελευταίες για την παραμονή.

 «Αυτό μπορεί να γίνει και με πλέι οφ και πλέι άουτ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα καταθέσουμε στις ομάδες τις προτάσεις μας και θα περιμένουμε και τις δικές τους», είπε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνει προσπάθεια ώστε μέχρι την άλλη εβδομάδα η κάθε ομάδα να γνωρίζει που ακριβως θα αγωνιστεί. Είπε επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις το καλεντάρι της νέας σεζόν να είναι λιγότερο ασφυκτικό, με λιγότερες αγωνιστικές και κορύφωση προς το τέλος, ώστε να υπάρχει περιθώριο αντίδρασης αν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο η ανδρική Volley League να επιστρέψει στην ΕΟΠΕ, ο Γιώργος Καραμπέτσος ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα είναι πισωγύρισμα για το άθλημα και υποστήριξε ότι με την διοίκηση της ΕΣΑΠ ο ίδιος και η Ομοσπονδία έχουν άριστη συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ. 

 

Πηγη: thrakisports.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ