1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-01-2019 16:52

Γιώργος Καραμπέτσος: «Ο Βασιλειάδης έσωσε το βόλεϊ»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. ευχαρίστησε δημόσια εκ μέρους όλου του ελληνικού βόλεϊ, τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την έμπρακτη στήριξή του στο βόλεϊ. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. αποκάλυψε πως χωρίς την βοήθεια του κ. Βασιλειάδη, η ομοσπονδία πιθανότατα θα είχε κλείσει και το άθλημα θα είχε βρεθεί στο γκρεμό.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον χαιρετισμό του είπε: «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους με το άθλημα. Προπονητές, αθλητές, διαιτητές, δημοσιογράφους και φίλους του βόλεϊ, εύχομαι όλοι να είναι καλά. Είμαι ευτυχής που είμαι επικεφαλής αυτής της ομοσπονδίας ως προς το αγωνιστικό σκέλος και θέλω να ευχαριστήσω όλα αυτά τα παιδιά για την τεράστια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει για να φέρουν το ελληνικό βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι αυτή την περίοδο είναι μαζεμένες σε όλη τη χώρα οι αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες και προπονούνται. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια από τους προπονητές με απόσπαση, τους ομοσπονδιακούς και τους Π.Ο.Π. και δεν κοιτάμε μόνο το σήμερα, αλλά και τα επόμενα χρόνια που εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Να κοιτάμε πίσω και να λέμε ότι αφήσαμε την πατημασιά μας στο άθλημα που υπηρετούμε» είπε αρχικά ο κ. Καραμπέτσος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση με τον υφυπουργό αθλητισμού και την βοήθεια που παρέχει στην Ομοσπονδία:

«Αν δεν είχαμε τον υφυπουργό, κ. Γιώργο Βασιλειάδη, μπορεί να μην υπήρχε αυτή την στιγμή η ομοσπονδία και να μην κάναμε αυτό το μικρό βήμα για το αύριο του ελληνικού βόλεϊ. Το κυριότερο για μένα είναι ότι αυτή η βοήθεια δεν οφείλεται σε κομματικές ταυτότητες, είναι δική τους πρόθεση να μας βοηθήσουν. Ευελπιστούμε το 2019 να είναι καλύτερο από το προηγούμενο έτος γιατί αν δεν είναι, βλέπω τον πρόεδρο να φεύγει μία ώρα αρχύτερα. Αν δεν είχαμε πάρει την έκτακτη επιχορήγηση των 180 χιλιάδων ευρώ δεν ξέρω τι θα γινόταν. Υπήρχε η παραίτησή μου πάνω στο γραφείο και ήταν διαθέσιμη. Μεγάλο ρόλο παίζουν οι Δήμοι, οι δήμαρχοι και οι περιφέρειες. Για τις παγκορασίδες, οι οποίες βρίσκονται στη Ρόδο δεν δίνουμε ευρώ. Τα δύο παιχνίδια των Εθνικών ομάδων είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπογράψαμε. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφερειάρχη κ. Δούρου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Πάντζα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευαγγελίου».

Για τα χρέη της Ομοσπονδίας ο Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Δεν θέλω να αποδώσω ευθύνες σε κανέναν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Είναι γνωστό ότι κληρονομήσαμε χρέη, δεν θα πω το ποσό αλλά σε πόσους. Συνολικά είναι 342 προμηθευτές και φυσικά πρόσωπα. Το ύψος της οφειλής αλλάζει κάθε μέρα, γιατί όλο είναι επίδικο. Αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε καθημερινά με ένα "αχ-βαχ" για την αποφυγή κατασχέσεων. Έχουμε διακανονίσει 104 οφειλές από τις 342 και για όλα τα φυσικά πρόσωπα εκτός από ένα. Μόλις λήξουν τα πρωταθλήματα θα σας πω και ποιος είναι. Τα φυσικά πρόσωπα είναι γιατροί, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, στατιστικολόγοι, προπονητές κτλ. Στα δύο χρόνια που είμαι επικεφαλής αυτής της διοίκησης, έχουμε πληρώσει σε ζωντανό χρήμα 742.048 ευρώ και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει φτάσει στις 800 χιλιάδες».

Για τις Ελληνίδες που αγωνίζονται στα κολλέγια στην Αμερική ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. τόνισε: «Και οι άλλες ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο την κατάσταση. Ο Γκιγιέρμο Ναράνχο γνωρίζει τι κάνουν και οι 17 αθλήτριες που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Δεν σας κρύβω ότι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ενισχύσουν τις Εθνικές ομάδες με έχει πειράξει και μένα. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των παιδιών και επιστρέψουν στην Ελλάδα ή την Ευρώπη, αν είναι σε θέση να ενισχύσουν τις Εθνικές τότε καλό θα κάνει στο ελληνικό βόλεϊ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ