Εκτυπώστε τη σελίδα
02-12-2012 15:13

«Στόχος η ανάπτυξη και το μπιτς βόλεϊ»

Ως βασικό στόχο της ομοσπονδίας έθεσε την ανάπτυξη και το μπιτς βόλεϊ ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. Σε δηλώσεις του στα Γιάννενα και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη δύο αναπληρωματικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τόνισε:


«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας για Γιάννενα. Η προσέλευση εκπροσώπων είναι ιδιαίτερα σημαντική και για εμάς είναι μεγάλη η χαρά που εφαρμόζεται στο απόλυτο η πολιτική για αποκέντρωση και εξάπλωση του βόλεϊ από άκρη σε άκρη στην ελληνική γη. Όσα χρόνια είμαι στο βόλεϊ, σχεδόν 19, δεν θυμάμαι να έχουμε έρθει ποτέ στα Γιάννενα πλην από μία συνάντηση. Είναι συγκινητικό που με τέτοιες καιρικές συνθήκες και εν μέσω αγωνιστικής περιόδου είστε εδώ».

«Θέλω να σας μεταφέρω το κλίμα και την εικόνα του πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της εποχής. Οι συνέπειες στην οικονομία του αθλητισμού είναι τεράστιες και τίποτα δεν είναι ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι βέβαιο όμως, ότι η κρίση και τα προβλήματα δεν πρέπει να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Είμαστε αποφασισμένοι, ως ομοσπονδία, και εδώ να ευχαριστήσω ξανά όλα τα μέλη του ΔΣ που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, να προσπαθήσουμε για το βόλεϊ. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς χρήματα και εκεί έχουμε στρέψει το βλέμμα μας και αναφέρομαι στην ανάπτυξη και το βόλεϊ μπιτς, τα δυο παιδιά μας. Χθες κάναμε εδώ στα Γιάννενα συνεδριάσεις ως τα μεσάνυχτα. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και περιμένουμε από εσάς, τους εκπροσώπους να μεταφέρετε το μήνυμα στον κόσμο της περιφέρειάς σας. Είναι ευκαιρία τώρα στην κρίση να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, γιατί κάποια κάναμε κι εμείς στραβά».

«Κύριος στόχος της ανάπτυξής μας να φέρουμε το βόλεϊ παντού. Έχουμε δεν έχουμε λεφτά, τα παιδιά μας πρέπει να αθλούνται. Αν δουλέψουμε καλά από εκεί και μετά θα προχωρήσουμε, θα έρθουν σιγά σιγά τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες διεθνώς. Την Παρασκευή είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ και να συνομιλήσω αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Άρι Γκράσα, ο οποίος με εξέπληξε θετικά με τα φιλελληνικά συναισθήματά του. Παρότι είναι από τη Βραζιλία, πολύ μακριά μας, μου είπε πως παρακολουθεί την κρίση και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και μου είπε χαρακτηριστικά: «Είσαστε Έλληνες και αν αντιδράτε ως Έλληνες θα ξεπεράσετε την κρίση». Πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε την ενότητα και να είμαστε αισιόδοξοι. Συνειδητά δεν κάνω αναφορά στα οικονομικά, καθώς ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν θα κάνουμε πιθανότατα μια ΓΣ στις αρχές του χρόνου για να αποφασίσουμε από κοινού ό,τι αποφασίσουμε».

Σχετικά άρθρα