Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
24-06-2017 21:51

Ο Φοίνικας κατά της ΕΟΠΕ για διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου

Την αντίδραση της ΕΣΑΠ και του Φοίνικα Σύρου προκάλεσε το δημοσίευμα ιστοσελίδας, περί «εγκληματικής οργάνωσης» στο βόλεϊ.

O Φοίνικας μάλιστα προχωράει την ιστορία και αποδίδει ευθύνες στην ΕΟΠΕ επειδή διέρρευσε στον Τύπο ένα έγγραφο που διαβαθμίσθηκε ως "εμπιστευτικό". Διαβάστε τα συνημμένα εξώδικα της κυκλαδίτικης ομάδας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ «O πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ απέστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα www.sdna.gr ως απάντηση στο δημοσίευμα με τίτλο «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ»:

Προς: Διεύθυνση Σύνταξης sdna.gr

Aπό: Ενωση Αμοιβομένων Σωματείων Πετοσφαίρισης

Κύριοι,

Σε απάντηση του άρθρου σας «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 23/6 στις 18.13 στην έγκριτη ιστοσελίδα σας «sdna.gr» η ΕΣΑΠ έχει να αναφέρει τα εξής:

Πράγματι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με επιστολή της προς την ΕΟΠΕ που κοινοποίησε και στην ΕΣΑΠ ζήτησε να μάθει αν υπάρχουν καταγγελίες ή και πληροφορίες για χειραγωγημένους αγώνες την τελευταία διετία.

Η ΕΣΑΠ ως όφειλε απάντησε άμεσα και ανέφερε πως ουδέποτε έχει υπάρξει κατηγορία, καταγγελία ή έστω αναφορά στα επίσημα όργανα της ΕΣΑΠ σχετικά με το ερώτημα της έρευνας των υπηρεσιών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Άλλωστε εάν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας κάποιο στοιχείο ή ακόμα και φήμη γύρω από το ευαίσθητο θέμα της χειραγώγησης αγώνων δεν θα περιμέναμε την έρευνα των Αρχών. Θα υπήρχε άμεση καταγγελία της Ενωσης μας προκειμένου να προστατέψουμε το άθλημα που υπηρετούμε από τυχόν κακόβουλες και παράνομες δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου θεωρούμε άδικο, υπερβολικό και άστοχο τον τίτλο του άρθρου σας για «Εγκληματική οργάνωση και στο βόλεϊ». Σπιλώνει τη φήμη ιστορικών συλλόγων που κρατούν ψηλά τη σημαία του αθλήματος στην Περιφέρεια και μάλιστα σε μία περίοδο που η ΕΣΑΠ και τα μέλη της κορυφώνουν τις διαπραγματεύσεις τους για τις κεντρικές χορηγίες του νέου πρωταθλήματος.

Το βόλεϊ στο παρελθόν έχει πληρώσει βαρύ φόρο από την τυφλή βία με ρίζες στον χουλιγκανισμό και σε παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν του αξίζει να αμαυρώνεται από χαρακτηρισμούς του τύπου «εγκληματική οργάνωση». Στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου το βόλεϊ παραμένει ένα καθαρό, θεαματικό και δίκαιο άθλημα που πάντα νικάει ο καλύτερος. Παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν και η ΕΣΑΠ αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. είναι στη διάθεση του των Αρχών αλλά και του Τύπου για κάθε διευκρίνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα συμφέροντα, τη φήμη και το κύρος των συλλόγων αλλά και του αθλήματος με κάθε νόμιμο μέσο και προς κάθε κατεύθυνση.


Η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου: «Αγαπητοί Φίλαθλοι, Μέλη, Χορηγοί και υποστηρικτές της Ομάδας μας,

Κατόπιν του σημερινού δημοσιεύματος στο sdna.gr που αναφέρεται στην πιθανή  χειραγώγηση αγώνων του Πρωταθλήματος Α1 VOLLEYLEAGUE ,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι ο ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ουδεμία σχέση και εμπλοκή έχει σε τέτοιου είδους “παιχνίδια”.

H αναφορά σε συγκεκριμένες ομάδες προέκυψε από μία ανώνυμη καταγγελία, η οποία  διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές όπως έχουν υποχρέωση.

Το ΔΣ της ομάδας μας από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση της αναφοράς  του ονόματος του ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ ,προέβη άμεσα σε αποστολή εξωδίκου προς την ΕΟΠΕ ,το οποίο σας επισυνάπτουμε αυτούσιο, για την καλύτερη ενημέρωσή σας

Άστοχα και  κακοπροαίρετα δημοσιεύματα που πιθανόν εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και ταπεινά συμφέροντα δεν μας αγγίζουν ούτε θα μας πλήξουν.

Όσο για κάποια τοπικά “ειδησεογραφικά” site πού έδειξαν αξιοπρόσεκτα αντανακλαστικά στο βωμό των clicks μας προκαλεί θλίψη απογοήτευση και αγανάκτηση η στάση τους και ειδικά το ότι δεν σεβάστηκαν την ιστορία της,καλό θα ήταν πριν αναπαράγουν κάθε λογής δημοσιεύματα με στομφώδεις τίτλους (όπως το Cyclades24.gr), να κάνουν ρεπορτάζ ,και να παρουσιάζουν τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Δυστυχώς για σας κύριοι, η δημοσιογραφία του “copy paste” έχει παρέλθει προ πολλού.

Το ΔΣ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του, για την διασφάλιση του κύρους και της φήμης του ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ, και θα στραφεί ποινικά και αστικά προς όλους που έβλαψαν και κάθε τρόπο την ομάδας μας.

Με εκτίμηση

ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Συνημμένο Εξώδικο 1  http://foinikasclub.gr/club/wp-content/uploads/2017/06/img-170624002703.pdf

Συνημμένο Εξώδικο 2http://foinikasclub.gr/club/wp-content/uploads/2017/06/img-170624002644.pdf

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προς ΕΟΠΕ αναφέρει:

«Στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργείται από την Υπηρεσία μας για την διερεύνηση τέλεσης ή μη των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων της “εγκληματικής οργάνωσης”, της “δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα”, της “εκβίασης” και της “απάτης”, παρακαλούμε όπως:

Α) Μας γνωρίσετε αν έχουν περιέλθει σε γνώση σας καταγγελίες-πληροφορίες σχετικά με χειραγώγηση αγώνων πετοσφαίρισης κατηγορίας Α1 Ανδρών για το χρονικό διάστημα από 1/9/2015 έως και την 29/4/2017, στις οποίες να εμπλέκονται ή αναφέρονται οι ομάδες:

1.Παναχαϊκή 2013

2.Φοίνικας Σύρου

3.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

4.Λαμία

5.Κύζικος Ν. Περάμου

Β) Σε θετική περίπτωση, όπως μας γνωρίσετε αν διενεργήθηκε ή διενεργείται οποιαδήποτε έρευνα και το αποτέλεσμα αυτής».