1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-11-2012 15:09

Ο Γκράσα «ξέχασε» την Ελλάδα και ο Μαυρομάτης ήταν ο μόνος που «σώθηκε» στις Επιτροπές της FIVB

Πιο φτωχό σε εκπροσώπηση στην Παγκόσμια ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB) είναι το ελληνικό βόλεϊ. Για πρώτη φορά έχει μόνο έναν εκπρόσωπο στις 10 Επιτροπές που ορίζουν τις τύχες του αθλήματος. Η FIVB ανακοίνωσε τη σύνθεση των Επιτροπών και μόνος που «διασώθηκε» είναι ο Αχιλλέας Μαυρομάτης που τον άλλαξαν από την δικαστική επιτροπή που ήταν Γενικός Γραμματέας στην οικονομική επιτροπή με πρόεδρο τον πρόεδρο της CEV Αντρέ Μέγιερ και Γενικό Γραμματέα τον Αλ Φαϊλακάβι από το Κουβέιτ.

«Χάθηκε» η ελληνική θέση στην Επιτροπή Τύπου την οποία διατηρούσε από το 1998 ο Γιώργος Στεφανής, ενώ ο Θεοφάνης Τσιόκρης από Α΄ αντιπρόεδρος έγινε ισόβιος αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τιμής ένεκεν για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα.

Ο νέος πρόεδρος της FIVB, Βραζιλιάνος Άρι Γκράτσα αν και στηρίχθηκε από την ΕΟΠΕ (μάλιστα για μία ψήφο εξασφάλισε την αυτοδυναμία και δεν υπήρξε Β΄ γύρος στην κόντρα του με τον Αμερικανό Νταγκ Μπιλ) απέρριψε τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές υποψηφιότητες παρότι οι θέσεις στις Επιτροπές σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς διευρύνθηκε η σύνθεση τους. Μόνο η Επιτροπή Τύπου από 8μελή έγινε 18μελή με την παρουσία τριών Ιταλών.

Όσο για την Επιτροπή Μπιτς βόλεϊ στη νέα σύνθεση υπήρχε θέση για τους εκπροσώπους της Τουρκίας, του Κατάρ, της Γεωργίας, του Τόνγκο και των Σεϊχελών αλλά από την ΕΟΠΕ δεν στάλθηκε καν υποψήφιος κι έτσι η Ελλάδα με τις δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και τα Ευρωπαϊκά μετάλλια έμεινε χωρίς εκπροσώπηση σε μια ακόμα σημαντική Επιτροπή.

Οι ελληνικές υποψηφιότητες που δεν «πέρασαν» είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΟΠΕ Στέφανος Βασιλειάδης για την Επιτροπή Διαιτησίας, ο οθροπεδικός Δημήτρης Τσούκας για την Ιατρική Επιτροπή και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τυχάλας για την Επιτροπή Τύπου.

Nα σημειωθεί επίσης πως ο νέος πρόεδρος της FIVB Άρι Γκράτσα τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε την γειτονική Ιταλία όπου συζητήθηκαν θέματα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών του 2014.

 

Oι επιτροπές της FIVB - ΕΔΩ

 

Φωτογραφία: Ο Άρι Γκράτσα με τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Μπιτς Βόλεϊ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ