Εκτυπώστε τη σελίδα
01-07-2014 15:32

Δραματική έκκληση ΕΣΠΑΑΑ για χρέος 120.000€ προς το ΙΚΑ

Δραματική έκκληση προς την διοίκηση της ΕΟΠΕ έκανε η ΕΣΠΑΑΑ σχετικά με το χρέος της μεγαλύτερης Ένωσης του βόλεϊ προς το ΙΚΑ για τους εργαζομένους της. Στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΑΑΑ που έγινε χθες στην αίθουσα συμβουλίων της ΕΟΠΕ ο πρόεδρος Κώστας Αλαγιάννης περιέγραψε με μελανά χρώματα το μέλλον της Ένωσης και εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το χρέος προς το ΙΚΑ το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό της ΕΟΠΕ ύστερα από το ψαλίδι στην κρατική επιχορήγηση.

«Έχουμε απορροφήσει ένα μεγάλο χρέος για το οποίο δεν είμαστε υπεύθυνοι. Κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή για κάτι που δεν φταίμε», είπε ο Αλαγιάννης στην ομιλία του και έκανε ανοικτή έκκληση προς την ΕΟΠΕ και την Πολιτεία να αναλάβουν το χρέος της ΕΣΠΑΑΑ προς το ΙΚΑ το οποίο το υπολόγισε στα 120.000 Ευρώ. Όπως ακούστηκε στη Γ.Σ. οι υπάλληλοι της ΕΣΠΑΑΑ είναι απλήρωτοι σχεδόν τρεις μήνες, ενώ χάρις τις θυσίες των σωματείων κρατιέται σε χαμηλό επίπεδο το χρέος που αφορά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και με τους διαιτητές οι οποίοι έχουν ανοίξει μέτωπο με την ΕΟΠΕ για το θέμα των αποζημιώσεων αλλά και των «ερασιτεχνών» διαιτητών, ενώ ακούστηκαν και ακραίες προτάσεις για αναστολή πρωταθλημάτων.

Επίσης εκπρόσωποι των σωματείων, αθλητές, αθλήτριες και προπονητές βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας καθώς ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι ημερομηνίες των μεταγραφών, ενώ υπάρχει ικανοποίηση σχετικά με την υπόσχεση της ΕΟΠΕ ότι οι μεταγραφές θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Στη Γ.Σ. έλαβαν μέρος περίπου 30 σωματεία μέλη της ΕΣΠΑΑΑ σε σύνολο περίπου 75 ενεργών σωματείων.