1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-09-2013 13:24

Εκτός κυπέλλου Γ.Ε.Α και Νίκη Αλεξ/πολης

Του Γιώργου Πανταζίδη
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δύο ιστορικές ομάδες του Έβρου που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, η ΓΕΑ στους άνδρες και η Νίκη Αλεξανδρούπολης στις γυναίκες, αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στο φετινό κύπελλο Ελλάδος, προφανώς υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων.


Η ΕΟΠΕ αποφάσισε να ανοίξει την διοργάνωση και να δώσει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις ομάδες, ακόμα και αυτές των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά παράλληλα η συμμετοχή στον θεσμό ορίστηκε να εθελοντική. Έτσι είχαμε το αποτέλεσμα η ΓΕΑ και η Νίκη να μην δηλωθούν και κατά συνέπεια να μην συμμετάσχουν στην διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από τις ομάδες που μετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, στο νέο Κύπελλο Ελλάδος θα συμμετάσχουν από την Θράκη μόνο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΑΟ Ορεστιάδας. Αλλά και από τις υπόλοιπες ομάδες της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, προκαλεί αίσθηση ότι οι μόνες που δήλωσαν συμμετοχή είναι ο Έβρος Σουφλίου στους άνδρες και το Σουφλί μαζί με τον ΑΟ Ορεστιάδας και τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης στις γυναίκες.

Αντιθέτως, άλλες ομάδες από την Θράκη ΔΕΝ δήλωσαν συμμετοχή στον θεσμό, με τις απουσίες που ξεχωρίζουν φυσικά από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα να είναι αυτές του δευτεραθλητή της περσινής σεζόν στην ΕΣΠΕ Θράκης και Αν. Μακεδονίας Ερμογένη Ξάνθης αλλά και της ιστορικής ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής, που κάποτε πρωταγωνιστούσε στην Α1 Ανδρών αλλά δεν θα συμμετάσχει στο κύπελλο ούτε τον ανδρών ούτε των γυναικών.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από την ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο 2013-2014 (Ανδρών & Γυναικών), για την Α’ Περιφέρεια, είναι:

Κύπελλο Ανδρών

Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α.Ο. Ορεστιάδος

Α.Σ.Α. Εβρος Σουφλίου

 
Κύπελλο Γυναικών

Α.Ο. Ορεστιάδος

Α.Σ.Α. Εβρος Σουφλίου

Γ.Σ. Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

Σ.Φ.Β. Ερμής Δράμας

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ειδικές προκυρήξεις ΕΟΠΕ, στην Α’ φάση του Κυπέλλου Αδρών και Γυναικών, που διοργανώνει η κάθε Ένωση, θα συμμετάσχουν όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής 2013-2014 (Ανδρών & Γυναικών).

Κατά συνέπεια, στη Β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2013-2014, προκρίνεται απευθείας στους άνδρες ο Εβρος Σουφλίου, αφού δεν υπάρχουν άλλες
συμμετοχές. Με την συμπληρωματική προκύρηξη που έχει εκδώσει η ΕΣΠΕΘΡ,  καθορίζεται ο τρόπος διεξαγωγής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Γυναικών, σύμφωνα με την οποία θα προκριθούν στη Β’ Φάση οι δύο από τις τέσσερεις ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή.

πηγή: thrakisports.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ