Εκτυπώστε τη σελίδα
01-02-2023 01:06

Κύπελλο ανδρών: Αμφίρροπή μονομαχία Κηφισιάς-ΟΦΗ στο Ζηρίνειο

Ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς και ο Ο.Φ.Η. είναι το δεύτερο ζευγάρι ομάδων της Volley League που θα αναμετρηθούν στην Γ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών. (Γυμναστήριο Ζηρίνειο, Κύπελλο Ελλάδας, Γ φάση, 1/2, 17.30, Live Streaming ESAP T.V., You Tube, Διαιτητές: Πρέντζας, Μυλωνάκης).

Ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ που συνοδεύτηκε όμως από καλή εμφάνιση. Η ομάδα των βορείων προαστίων θέλει να περάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά με απώτερο στόχο την παρουσία της στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης.

Ο Α.Ο.Π. Κηφισιάς από τον τελικό του 2017 (έχασε 3-1 από τον Ολυμπιακό) δεν έχει ξαναφτάσει στα προημιτελικά του θεσμού ο οποίος ματαιώθηκε δύο σεζόν λόγω της πανδημίας (2019-20, 2020-21).

Είναι εντυπωσιακό πως τη σεζόν 2021-22 τόσο η Κηφισιά (στον Γ γύρο), όσο και ο ΟΦΗ (στα προημιτελικά - στη μοναδική του παρουσία στους «8») αποκλείστηκαν με το ίδιο σκορ (3-2) από την ίδια ομάδα (Πήγασο Πολίχνης).

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου και μάλιστα νοκ- άουτ δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έρχεται στο Ζηρίνειο με ανεβασμένη ψυχολογία και μεταγραφικές προσθήκες. Αυτό μας κρατάει σε εγρήγορση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στο παιχνίδι. Για εμάς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ. Ειδικά μετά το παιχνίδι του Σαββάτου, στο οποίο θεωρώ ότι κάναμε τη χειρότερό μας φετινό παιχνίδι, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο μας».

Ο αρχηγός του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Γιάννης Παπαδόπουλος είπε: «Ένα παιχνίδι Κυπέλλου είναι πάντα ιδιαίτερα, ειδικά όταν είναι και νοκ- άουτ. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με στόχο να πάρουμε εμείς την πρόκριση στην προημιτελική φάση του. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πιστεύω ότι θα βγάλουμε τον καλό μας εαυτό στο γήπεδο».

Ο Ο.Φ.Η. έρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Αριστοτέλη Σκύδρας στο κλειστό των Καλυβίων και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Οπως είπε και ο Κώστας Δεληκώστας προεταιρεότητα είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά και μία πρόκριση στα προημιτελικά με βελτιωμένη εμφάνιση θα ήταν μία υπέρβαση που θα τόνωνε για τα καλά το ηθικό της ομάδας και θα ανέβαζε τις... μετοχές της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ομάδας της Κρήτης παρουσιάζεται ενισχυμένη με την παρουσία του Λετονού κεντρικού του Βλάντισλαβς Μπλούμπεργκς ο οποίος είναι με την αποστολή της ομάδας στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΦΗ ενισχύθηκε με το διεθνή διαγώνιο Γιώργο Τζιουμάκα και τον Τούρκο ακραίο Αλτάι Ντεμιρτσί. Στο Κύπελλο Ελλάδας θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά, ενώ πρόσφατη είναι η μονομαχία τους για τη Volley League (την 11η αγωνιστική νίκησε η Κηφισιά στην Κρήτη 3-0 σετ).

Σε 10 αγώνες πρωταθλήματος η Κηφισιά προηγείται στις νίκες 6-4.

Γ' Φάση - 1η αγωνιστική

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023


Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πολίχνης, 16.30 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 0-3 (20-25, 24-26, 18-25)

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο Ζηρίνειο, 17.30 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ο.Φ.Η.
Διαιτητές: Πρέντζας - Μυλωνάκης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Σπίγγου - Καπότης, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο Μίκρας, 19.00 (You Tube): Α.Σ. Άρης - Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης
Διαιτητές: Βασιλειάδης - Δημητρίου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.

Γυμναστήριο «Απ. Κόντος», 15.30 (You Tube): Α.Ε.Κ. - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Φραγκάκης - Βελώνης, Παρατηρητής: Καπάνταης.

* Εχουν περάσει επίσης χωρίς αγώνα στην 8αδα, οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Α γύρου πρωταθλήματος Volley League, δηλαδή, Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., Παναθηναϊκός Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων.

* Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα γίνει στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:00 (Live Streaming www.volleyball.gr).