1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-01-2023 00:14

Κύπελλο γυναικών: Πρόκριση στους «16» για Φιλαθλητικό Πρέβεζας, Ελπίδα, Αμαζόνες και Πανιώνιο

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών πανηγύρισαν ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας, η Ελπίδα Αμπελοκήπων, οι Αμαζόνες Νέας Ερυθραίας και ο Πανιώνιος.


Η Πρέβεζα (κεντρική φωτό), πρωτοπόρος στη Β' Ζώνη της Α2 γυναικών και αήττητη τη φετινή σεζόν είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Α2 στη 1η αγωνιστική της Γ' Φάσης του θεσμού, που συμμετέχουν και οι ομάδες της Volley League γυναικών. Ελπίδα Αμπελοκήπων, Αμαζόνες και Πανιώνιος αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Pre League γυναικών.

Στους αγώνες της 1ης και της 2ης αγωνιστικής, γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα, εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει σε μικρότερη κατηγορία.

Στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής γηπεδούχοι θα είναι οι νικητές της 2ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης.

Τρόπος διεξαγωγής:

Οι ομάδες της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών - Volley League Α1 Γυναικών, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Γύρου της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος, θα προκριθούν:

Θέσεις 1-4: απευθείας στην 3η αγωνιστική
Θέσεις 5-8: απευθείας στην 2η αγωνιστική

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-12 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Α’ Γύρου της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών, θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερα (4) ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην χαμηλότερη κατηγορία.

Η κλήρωση για τον καθορισμό των ζευγαριών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες (θα υπάρξει νέα ανακοίνωση).

Κύπελλο Γυναικών - Β' Φάση - 2η αγωνιστική

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Φοίνικας Αλεξανδρούπολης - Α.Σ. Ελπίς 0-3 (21-25, 10-25, 11-25)


Διαιτητές: Παπαχρήστου, Τονονίδης.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τσουλκανάκης): Οικονομίδου, Ζάικου, Διαμαντή, Μαρκούλη, Παπαβασιλείου, Μάρτση / Κοντογιαννοπούλου (λ), Χαϊδεμένου, Μήτσικα.

Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Μπαλογιάννη, Γουγούση, Παπάζογλου, Τριανταφύλλου, Κώστογλου, Ράντοβιτς / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Παπαδοπούλου, Σουπιώνη, Αρχόντη.

Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά - Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας 2-3 (22-25, 25-23, 25-23, 16-25, 12-15)

Διαιτητές: Τσιούλα, Δρανίτσας.

Μ.Α.Σ. ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ (Σολκίδης): Κυριακίδου, Πυργιώτη, Στεργίου, Δαμιανίδου, Νταντούλα, Μπαλλογιάννη / Παλτιμσισόγλου (λ), Σταυρίδη, Κουκουδίτσα, Πολυνοπούλου.
Φ.Γ.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Ρούσος): Θεοδωράκη, Ζιώγου, Τοτσίδου, Παρσίνα, Ματσοπούλου, Κούκα / Κοσμίδου (λ), Τζαλαλή.

Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Γ.Σ. Πανιώνιος 1-3 (10-25, 14-25, 27-25, 15-25)
  Στο γειτονικό ντέρμπι ο Πανιώνιος αρχικά πήρε περίπατο τα δύο πρώτα σετ με 10-25 και 14-25. Στο τρίτο ο Μίλωνας ανέβασε την απόδοση του, είχε σταθερό προβάδισμα, στο 17-16 έκανε σερί 6-1 και ξέφυγε με 23-17. Ο Πανιώνιος απάντησε με νέο σερί 0-7 και έφτασε σε ματς μπολ με 23-24 αλλα ο Μίλωνας έκανε ανατροπή, και το πήρε με 27-25 και μείωσε σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ και στο 9-12 οι δύο πάγκοι είδαν από μία κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια είχαμε δεκάλεπτη διακοπή, καθώς υπήρξε μπέρδεμα μεταξύ των ομάδων και της γραμματείας για τις περιστροφές που θα ακολουθούσαν μετά τις κάρτες.

Τελικά βρέθηκε λύση και το ματς συνεχίστηκε. Το 10-13 εγινε 11-16 για τον Πανιώνιο ο οποίος εκτόξευσε το σκορ στο 14-22 και με 15-25 «κλείδωσε» το τελικό 1-3 και την πρόκριση.

Διαιτητές: Πρέντζας, Λιδωρικιώτη.

Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Γιώργος Δεναξάς): Θεοδωρακέα, Δορμπαράκη, Κακλαμάνου, Αγγελοπούλου, Ανυφαντή, Καρακύκλα / Χάνα (λ), Φιλιππίδη (λ), Παπαχατζή, Μανώλαινα, Θώδη, Μπαλδώκα.

Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη):
Λογαρά, Τσβίγιοβιτς, Κούση, Γιοβάνη, Καρέλια, Τσίμα / Μιλεντίγιεβιτς (λ), Λεωνίδου (λ), Χατζηγρηγορίου, Παπαδοπούλου.

Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0-3 (22-25, 17-25, 11-25)

Διαιτητές: Βελώνης, Αντωνόπουλος, Παρατηρητής: Παπαδόπουλος.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης):
Γεωργιάδου, Μπουένο, Ποντικάκη, Σωτηρίου, Ιωαννίδου, Σαντέ / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Θαλασσινού, Παγωμένου, Γκολφινοπούλου, Τσένη, Ατέσόγλου.

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής): Κάλλη, Βυθούλκα, Φακοπουλίδου, Νομικού, Χριστοδούλου, Γκρέκα / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Κόνιαρη, Νικολαΐδη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ