Εκτυπώστε τη σελίδα
08-12-2022 19:42

Σε κατάμεστες κερκίδες ο Ήφαιστος Φλώρινας πήρε μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο

Την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε, απέναντι στον Περσέα Περαίας, ο Ήφαιστος Φλώρινας κερδίζοντας με 3-1 και περιμένει πλέον την Παρασκευή το μεσημέρι να μάθει τον αντίπαλο του για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου βάσει της προκήρυξης θα βρεθεί ξανά γηπεδούχος όντας η μοναδική ομάδα από την Α2 που συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο αγώνας με τον ΠΕΡΣΕΑ διεξήχθη σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο και οι δυο ομάδες φρόντισαν να αποζημιώσουν με το παραπάνω τους θεατές που παρακολούθησαν έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.

Η ομάδα της ΦΛΩΡΙΝΑΣ μπήκε πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τους Θεσσαλονικείς με πολύ καλό σερβίς καταφέρνοντας να προηγηθεί με 2-0 (25-20, 25-18). Η ομάδα της Περαίας αντέδρασε στο 3ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 25-17, μειώνοντας το σκορ σε 2-1. Στο 4ο σετ οι Φλωρινιώτες με πολύ καλό μπλοκ-άμυνα ανέκοψαν πολλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων και με τον ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΠΙΣΕΤ να κάνει το ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι δίνοντας πολύτιμες βοήθειες πάνω στο φίλε πήραν τη νίκη-πρόκριση κερδίζοντας το 4ο σετ με 25-21.

Θυμίζουμε ότι ο Μπίσετ (αθλητής υψηλού επίπεδου με συμμετοχές πέραν του Ελληνικού πρωταθλήματος, σε ΓΑΛΛΙΑ και ΡΟΥΜΑΝΙΑ) υπέστη τον περασμένο Ιανουάριο ρήξη επιγονατιδικού τένοντα και μετά από 11 μήνες επανήλθε αισίως στην αγωνιστική δράση. Φέτος αποφάσισε να παίξει στη ΦΛΩΡΙΝΑ τιμώντας τον άνθρωπο που τον έφερε πριν από 8 χρόνια στην Ελλάδα και δεν είναι άλλος από τον Σπύρο Γκολίτση. Ο Μπίσετ έχει παντρευτεί Ελληνίδα, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι, και η βάση της οικογένειας του είναι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 25-18, 17-25, 25-21)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Γκολίτσης): Γρηγοριάδης, Χρυσάφης, Πηλιοκατερός, Ρεμπούτζιας, Καρακασίδης, Γαληρόπουλος, Αντωνιάδης (λ) / Μπίσετ, Πέσσιος, Γιάπης, Φωτιάδης, Πετρόπουλος, Νικολαΐδης, Τσεμπερίδης (λ)

ΠΕΡΣΕΑΣ (Καμπερίδης): Σαλταφερίδης, Ντος Σάντος, Καρασαρλίδης, Μουράτης, Κανάρης, Σταυρακάκης, Τασιούρας (λ) / Καλλέργης, Μούρτζιος, Κλεπουσνιώτης, Χριστόφορος (λ)

kosmos florina