1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-01-2022 00:16

Κύπελλο Γυναικών: Πρόκριση ψυχής για τον αήττητο Απολλώνιο 3-1 τον δυνατό Μίλωνα

Ενας τρομερά ψυχωμένος και πεισματάρης Απολλώνιος  σε νοκ άουτ ματς για την 3η αγωνιστική της Β ΄ φάσης του κυπέλλου Γυναικών, επικράτησε 3-1 (25-17, 21-25, 27-25, 25-14) του μαχητικού Μίλωνα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ  μαζί με την Ελπίδα Αμπελοκήπων που απέκλεισε τη ΧΑΝΘ θα μπει στην κλήρωση της Παρασκευής, μαζί με όλες τις ομάδες της Volley League.

Η ομάδα του Κερατσινίου  που πίεσε πολύ στο σερβίς, εκανε λιγότερα λάθη και είχε πολυφωνία στην επίθεση, συνέχισε αήττητη με 10/10 σε Α2 και Κύπελλο ενώ επικράτησε σε δεύτερο ντέρμπι του μεγάλου του αντιπάλου και διεκδικητή της ανόδου στην Πρι Λιγκ.

 Προβάδισμα  Μιλωνα και μεγάλη ανατροπή Απολλώνιου

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ένα δυνατό ντέρμπι, με ανατροπές, πείσμα, πάθος και πλούσιες συγκινήσεις. «Κλειδί» του αγώνα το τρίτο σετ όπου ο Μίλωνας πήρε μεγάλο προβάδισμα με 13-19 αλλα οι γηπεδούχες με μπροστάρισες τις Δίκη, Ριπνάγια, Σιδεράτου έκαναν ένα μεγάλο σερί 8-2 και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 21-21. Το θρίλερ είχε συνέχεια καθώς ο Μίλωνας πήρε προβάδισμα με 22-23 με την Θώδη και έφτασε σε σετ μπολ 23-24 από χαμένο σερβίς του Απολλώνιου αλλά δεν μπόρεσε να καθαρίσει το σετ.

Η Δίκη με πολύ κρίσιμο πόντο ισοφάρισε σε 24-24, η Ριπνάγια έδωσε προβάδισμα με 25-24, ο Μίλωνας ισοφάρισε σε 25-25, η Ριπνάγια και πάλι σκόραρε για το 26-25 και η Πάτα με μπλοκ υπέγραψε το φινάλε αυτού του δραματικού σετ με 27-25 που έδωσε προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο ο Απολλώνιος έκανε περίπατο με 25-14 αφού ο Μίλωνας είχε «αδειάσει» αγωνιστικά και ψυχολογικά και σφράγισε την πρόκριση με 3-1.

Εύκολη αρχή για Απολλώνιο και ισοφάριση Μίλωνα

Όσον αφορά το ξεκίνημα του ματς ο Απολλώνιος , μπήκε πολύ δυνατά και με Σιδεράτου, Πάτα, Ευθυμιάδη, Ριπνάγια ξέφυγε με 18-9. Ο Μίλωνας αντέδρασε μείωσε σε 20-15 αλλα πιο ψύχραιμος ο Απολλώνιος πήρε το σετ με 25-17 και έκανε το 1-0 .

Μεγάλη κόντρα είχαμε και στο δεύτερο σετ. Ο φιλοξενούμενος Μίλωνας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, είχε αποτελεσματικό μπλοκ καθώς κατάφερε να περιορίσει την Ριπνάγια και βρήκε λύσεις στην επίθεση με την Θώδη, την Γεωργακοπούλου και πρώτους χρόνους από Δορμπαράκη, Παπαχατζή.

Η ομάδα του Γιώργου Δεναξά που αντιμετώπισε πρώτη φορά ως αντίπαλο τον Απολλώνιο μετά από έξι χρόνια παρουσίας στον Πειραιώτικο σύλλογο, ανέτρεψε δυο φορές το προβάδισμα του Απολλώνιου με 12-8 και 17-15. Ξέφυγε αρχικά με 20-22, 21-24 και με 21-25 ισοφάρισε σε 1-1.

Από τον Απολλώνιο που στο τέλος του ματς έστησε το δικό του πάρτι πρόκρισης στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στην εξέδρα αφού το αποτέλεσμα πανηγύρισαν έντονα  οι φίλοι της ομάδας που πήγαν στο Κερατσίνι, MVP η αρχηγός και καθοριστική  Δίκη, και πολύ κοντά της οι Σιδεράτου, Ριπνάγια, Πάτα, Λάβδα ενώ από τον Μίλωνα που αντιστάθηκε στα δύο από τα τέσσερα σετ, κορυφαία η Θώδη ενώ πάλεψαν και οι Αποστόλου, Δορμπαράκη, Παπαχατζή.

 Διαιτητές Μαύρος Παπαγιαννόπουλος, Επόπτες: Σαμοθράκης- Γεωργοπούλου

 Απολλώνιος Κερατσινίου (Κις): Λάβδα, Σιδεράτου, Δίκη, Ριπνάγια, Πάτα, Ευθυμιάδη, Τουλγαρίδου (λ), 

Μίλωνας (Δεναξάς): Αποστόλου, Σπύρη, Δορμπαράκη, Παπαχατζή, Γεωργακοπούλου, Λακασά, Βουλγαράκη (λ), Χάνα (λ), Μαριάτου, Θώδη, Κοντούδη, Αντουβά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ