1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-12-2021 01:07

Συμπληρωματική Προκήρυξη του Κυπέλλου Γυναικών

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. η Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.
Αναλυτικά η Συμπληρωματική Προκήρυξη του Κυπέλλου Γυναικών και το Σύστημα Διεξαγωγής 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α' Φάση:

Δεν θα διεξαχθεί και οι ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή (ΑΕ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ  ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αλεξ/πολης) προκρίνονται στην Β’ Φάση.
 
Β' Φάση: Από 15/12/2021 έως 12/1/2022

Συμμετέχουν οι εννέα ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και οι πέντε ομάδες της Pre League Γυναικών, που δήλωσαν συμμετοχή (ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ, ΑΣ ΑΚΑΔ.ΠΡΩΤ/ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ, ΧΑΝΘ). Οι ομάδες χωρίζονται με βάση την Ένωση/Περιφέρεια που ανήκουν σε δύο ζώνες:

Α' Ζώνη: Συμπεριλαμβάνονται ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ (ΑΕ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ), ΕΣΠΕΔΑ (ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ,  ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ, ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ, ΓΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ) και ΕΣΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας).
 
Β' Ζώνη: Συμπεριλαμβάνονται οι ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσ/νίκης (ΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΩΤ/ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΜΑΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΧΑΝΘ), στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας (ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αλεξ/πολης) και στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας (ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ).
 
1η αγωνιστική: Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021
 
Α' Ζώνη:
Οι οκτώ (8) ομάδες με κλήρωση θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερα (4) ζευγάρια.

Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).

Οι νικητές των αγώνων αυτών προκρίνονται στην 2η αγωνιστική.
 
Β' Ζώνη: Οι έξι (6) ομάδες με κλήρωση θα χωριστούν σε τρία (3) ζευγάρια, με τον περιορισμό ότι η ομάδα της ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας (ΦΟΙΝΙΚΑΣ  Αλεξ/πολης) δεν θα αγωνιστεί με την ομάδα της ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας (ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ) και αντίστροφα.
 
Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).

Οι νικητές των αγώνων αυτών προκρίνονται στην 2η αγωνιστική.
 
2η αγωνιστική: Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022
 
Α' Ζώνη: Οι τέσσερις (4) νικητές της 1ης  αγωνιστικής με κλήρωση θα χωριστούν σε δύο (2) ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).
 
Οι νικητές των αγώνων αυτών προκρίνονται στην 3η αγωνιστική.
 
Β' Ζώνη: Από τις τρείς (3) ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η αγωνιστική με κλήρωση θα προκριθεί απευθείας μία (1) ομάδα στην 3η αγωνιστική, με τον περιορισμό ότι σε περίπτωση πρόκρισης της ομάδα της ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας (ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αλεξ/πολης) και  της ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας (ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ)  μόνο αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για την απευθείας πρόκριση στην 3η αγωνιστική.

Οι άλλες δύο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους με κλήρωση έδρας. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ομάδων διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).

Ο νικητής του αγώνα προκρίνεται στην 3η αγωνιστική.
 
3η αγωνιστική: Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022
 
Α' Ζώνη:
Οι δύο (2) νικητές της 2ης αγωνιστικής θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε κλήρωση έδρας. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).

Οι νικητές των αγώνων αυτών προκρίνονται στην Γ’ Φάση.
 
Β' Ζώνη: Η ομάδα που προκρίθηκε απευθείας από την 2η αγωνιστική και ο νικητής του αγώνα της 2ης αγωνιστικής θα αγωνιστούν μεταξύ τους με κλήρωση έδρας. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ομάδων διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών (χαμηλότερη).

Ο νικητής του αγώνα προκρίνεται στην Γ’ Φάση.
 
Γ' Φάση: από 19/1/2022 έως 6/3/2022

Συμμετέχουν οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση (1 από την Α’ Ζώνη και 1 από την Β’ Ζώνη) και οι δεκατέσσερις (14) ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή.
 
1η αγωνιστική: Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
 
Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση και οι δεκατέσσερις (14) ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή θα χωριστούν με κλήρωση σε οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην χαμηλότερη κατηγορία.

Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην 2η αγωνιστική.
 
2η αγωνιστική: Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022
 
Οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η αγωνιστική θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερα (4) ζευγάρια. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει στην χαμηλότερη κατηγορία.

Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στο Final 4.
 
Final 4 – Τελική Φάση: 5 - 6 Μαρτίου 2022
 
Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο  5 Μαρτίου 2022.

Στη  συνέχεια  οι  νικήτριες  ομάδες  των  αγώνων  αυτών  (2  ομάδες)  θα  δώσουν  αγώνα  την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ