Εκτυπώστε τη σελίδα
29-01-2020 23:23

Στους «16» του κυπέλλου πέρασε η ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι κόντρα στις Αμαζόνες

Σπουδαία νίκη-πρόκριση στις «16» του Κυπέλλου, πήρε η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 3-0 σετ των Αμαζόνων στο πρώτο από τα δύο ντέρμπι που έχουν να παίξουν μεταξύ τους, οι δύο ομάδες.

Το Σάββατο (6.45) και πάλι στη Ν.Φιλαδέλφεια, οι δύο μονομάχοι και πρωτοπόροι της κατηγορίας έχουν νέο και πιο κρίσιμο ραντεβού, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει πιθανότατα την πρώτη θέση της Πρι Λιγκ που δίνει το απευθείας εισιτήριο για την Volleyleague.

Όσον αφορά το ματς του κυπέλλου, η ΑΕΚ ήταν συνολικά καλύτερη Στο πρώτο σετ, οι “κιτρινόμαυρες” μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 6-2. Οι φιλοξενούμενες με ένα σερί 5-0 πέρασαν μπροστά (6-7), για να απαντήσει ο “Δικέφαλος” με νέο σερί 5-0 από Καββαδία και Κουντουρά που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +4 (11-7).Οι ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 22, όπου τελικά οι γηπεδούχες κατάφεραν να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες με 25-22 και έκαναν το 1-0.

Οι Αμαζόνες μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο σετ και πήραν προβάδισμα με 2-6.Η ΑΕΚ με την Καββαδία να κυριαρχεί κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με (10-7), και λίγο αργότερα ξέφυγε στο +6 (15-9).Στην εξέλιξη του σετ Ράπτη, Νομικού και Διάλλα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και οδήγησαν την ΑΕΚ με σερί 10-6 στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ, με 25-15

.Αποφασισμένη να επιστρέψει στο παιχνίδι εμφανίστηκε η ομάδα των Αμαζόνων, στο τρίτο σετ. Στο αρχικό 1-3 των φιλοξενούμενων, η ΑΕΚ αντέδρασε και προσπέρασε με 10-6. Οι «κιτρινόμαυρες» με αιχμή τη Νομικού και συμπαραστάτριες τις Διάλλα και Ράπτη, διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ και έφτασαν τελικά στην κατάκτηση και του τρίτου σετ με 25-18 και 3-0.

Διαιτητές: Σταρίδας, Μάλφας.

Α.Ε.Κ. (Μπακοδήμος): Κουντουρά, Ράπτη, Διάλλα, Νομικού, Καραγκούνη, Καββαδία / Μπελιά (λ), Σπηλιωτοπούλου (λ).

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Ατσιδαύτης): Χριστοδούλου, Κωτσιάκη, Σιδεράτου, Βαρουδάκη, Μαστοράκη, Χρυσομάλλη / Γκιαούρη (λ), Κοντραφούπη (λ), Σούλη, Ζήση, Πατρινού.

 

 

Σχετικά άρθρα