1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-01-2020 16:50

Κύπελλο ανδρών: Δυνατές μονομαχίες για πρόκριση στα προημιτελικά

Tην Τετάρτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν και οι οκτώ νοκ άουτ αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της Β' φάσης (top-16) του κυπέλλου ανδρών και θα προκύψουν οι ισάριθμες ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Βαρδινογιάννειο, 16.00: ΟΦΗ - Παναθηναϊκός

Όπως και τη σεζόν 2016-17, έτσι και φέτος ΟΦΗ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στη Κρήτη για τη φάση των «16» του κυπέλλου ανδρών. Πριν τρία χρόνια που η ομάδα της Κρήτης αγωνιζόταν στην Α2 ανδρών, οι «πράσινοι» είχαν πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά με νίκη με 3-2 σετ.

Μετά από 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Volley League 2019-20 ο Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς και ο ΟΦΗ είναι 7ος με 10. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επιβλήθηκε στο Ηράκλειο με 3-0 σετ. Μάλιστα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και το Σάββατο 25/1 στον Άγιο Θωμά για την 10η αγωνιστική της Volley League.

Διαιτητές: Πρέντζας, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κανδηλιέρης, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Μίκρα, 18.00: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - ΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Mε αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ξεκινάει η φετινή πορεία του Ηρακλή στο κύπελλο ανδρών. Ο «γηραιός» που το 2018 και το 2019 έφθασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, στοχεύει σε μία αντίστοιχη πορεία και το 2020.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού στο φινάλε του Α' γύρου στη Volley League βρίσκεται στην 6η θέση με 10 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι 10ος χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον βαθμό. Για την 1η αγωνιστική ο Ηρακλής είχε επικρατήσει στην Αλεξανδρούπολη με 3-0 σετ, ενώ ο «γηραιός» θα υποδεχθεί εκ νέου τον Εθνικό για την πρεμιέρα του Β' γύρου το Σάββατο 25/01.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στη φάση των «16» του κυπέλλου ανδρών και τη σεζόν 2014-2015, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να παίρνει την πρόκριση με νίκη 3-2 σετ εκτός έδρας.

Διαιτητές: Παπακοσμάς, Σταυριανίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Σταυρίδης, Μαλακίδης, Γραμματεία: Γούβαλη.

Βραχατίου, 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Στο Βραχάτι βρίσκεται από την Τρίτη 21/1 ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την οκτάδα του κυπέλλου ανδρών.

Μετά από 9 αγώνες στη Volley League ανδρών ο Φοίνικας Σύρου βρίσκεται στη 4η θέση με 20 βαθμούς, ενώ ο Παμβοχαϊκός είναι 8ος με 8. Για την 4η αγωνιστική η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς είχε επικρατήσει στο Βραχάτι με 3-0 σετ.

Τη σεζόν 2016-17 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πάλι για τη φάση των «16» του κυπέλλου με τον γηπεδούχο Παμβοχαϊκό να παίρνει το εισιτήριο για την οκτάδα με νίκη με 3-0 σετ.

Διαιτητές: Ονόπας, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Σπίνας, Σιακαβέλλας, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου.

ΔΑΚ Βέροιας 19.00: ΑΠΣ Φίλιππος - ΑΟΠ Κηφισιάς

Την έκπληξη στη πρώτη του συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας ανδρών στοχεύει ο Φίλιππος Βέροιας κόντρα στον ΑΟΠ Κηφισιάς. Η ομάδα του Στέλιου Τζιουμάκα είναι η πρωτοπόρος του Β' ομίλου της Α2 ανδρών με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά που βρίσκεται από την Τρίτη 21/1 στη Βέροια έχει 15 βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές στη Volley League ανδρών και καταλαμβάνει την 5η θέση. Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Στη προηγούμενη φάση ο Φίλιππος Βέροιας νίκησε τον Πιερικό στη Κατερίνη με 3-1 σετ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Πορτοκαλίδης, Γραμματεία: Ψαρρά Μαρ..

ΔΑΚ Πολίχνης 20.30: Πήγασος Πολίχνης - ΠΑΟΚ

Τον συμπολίτη Πήγασο που αγωνίζεται στην Α2 ανδρών θα αντιμετωπίσει στο κλειστό της Πολίχνης ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του θεσμού.

Το φινάλε του Α' γύρου του Β' ομίλου της Α2 ανδρών βρίσκει τον Πήγασο Πολίχνης στην 9η θέση με ρεκόρ 3-8 και συγκομιδή 12 βαθμών. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από την ήττα με 3-2 σετ από τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της Volley League και πλέον ισοβαθμεί με τους «πρασίνους» στην 2η θέση με 21 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές και μάλιστα οι δύο συνεχόμενες (2015 Σύρος, 2018 Ρόδος, 2019 Ιεράπετρα). Είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Διαιτητές: Μαυρίδης, Μπέλλος Εμμ., Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

ΔΑΚ Πυλαίας 20.30: ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς

Άρης και Ελπίδα Αμπελοκήπων δίνουν ραντεβού στο ΔΑΚ Πυλαίας την Τετάρτη 22/1 και ώρα 20.30 με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.

Ο Άρης μετά από 11 αγωνιστικές στον Β' όμιλο της Α2 ανδρών είναι στη 3η θέση με 20 βαθμούς.  Η νεοφώτιστη στη Volley League Ελπίδα Αμπελοκήπων το Σάββατο 18/1 πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, επικρατώντας με 3-0 σετ του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς.

Στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης ο Άρης απέκλεισε τον Μακεδονικό με 3-1 σετ.

Διαιτητές: Δημητρίου, Αβραμίδης, Γραμματεία: Πασπαλά Κ..

Η. Τριανταφυλλίδης 20.30: ΑΕΝ Πανοράματος - ΧΑΝΘ

Η Α2 ανδρών θα έχει σίγουρα εκπρόσωπο στην οκτάδα του κυπέλλου ανδρών και θα προκύψει από την αναμέτρηση της ΑΕΝ Πανοράματος με τη ΧΑΝΘ. Οι δύο ομάδες που αγωνίζονται στον Β' όμιλο θα διεκδικήσουν την Τετάρτη 22/1 και ώρα 20.30 το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών η ΧΑΝΘ είχε επικρατήσει στην έδρα της με 3-0 σετ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 8 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές.

Διαιτητές: Δρανίτσας, Κουκουμάκας Π., Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

1ο Γυμνάσιο Ρέντη 21.15: ΑΕ Αρμενίων - Ολυμπιακός ΣΦΠ

Τον πρωτοπόρο της Volley League και πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό υποδέχεται η ΑΕ Αρμενίων στο 1ο Γυμνάσιο Ρέντη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Η Αρμενική αγωνίζεται στον Α' όμιλο της Α2 ανδρών και βρίσκεται στην 7η θέση με 12 βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» που είναι και το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης είναι στη πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Volley League με 23 βαθμούς και μόλις μία ήττα σε εννέα αγώνες.

Διαιτητές: Νικολόπουλος, Βελώνης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

*Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/1 και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ