1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2018 23:37

Δραματική πρόκριση Πανναξιακού στο Final 4

Την πρόκριση του για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια σε F4 κυπέλλου , κέρδισε ο Πανναξιακός ο οποίος μετά από φοβερό θρίλερ, «λύγισε» στην κατάμεστη έδρα του με 3-2 τους ανταγωνιστικούς Μακεδόνες.

Οι νησιώτισσες ήταν πιο ψύχραιμες στα κρίσιμα σημεία του ματς, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο και με ανατροπή ψυχής στο τάι μπρέικ κατάφεραν από 10-13 να επικρατήσουν με 17-15 μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους τους και να πάρουν το εισιτήριο για την διοργάνωση της Σαντορίνης.

0-1 με Χολστ

Από την άλλη οι Μακεδόνες έχασαν «μεγάλη ευκαιρία» για να περάσουν πρώτη φορά στην ιστορία τους στο θεσμό.Αγωνιστικά οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που αιφνιδίασαν τον Πανναξιακό, μπήκαν πολύ δυνατά και με την πασαδόρο Σπικς να ειναι εξαιρετική και εκπληκτική Χολστ στην επίθεση, πήραν το σετ με 19-25 και έκαναν το 0-1.

Ισοφάριση από το σέρβις

Καταιγιστικός ήταν στο δεύτερο σετ ο Πανναξιακός. Οι νησιώτισσες με όπλο το σέρβις «χάλασαν» εύκολα την υποδοχή των Μακεδόνων και μπόρεσαν να ισοφαρίσουν με το εντυπωσιακό 25-16.Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 6-6.Από το σέρβις της Μπράουν και σε συνδυασμό με τα λάθη των Μακεδόνων στην υποδοχή, οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 12-6, οι φιλοξενούμενες μείωσαν προσωρινά σε 12-9 αλλα με νέο σερί 9-4 ξέφυγαν με +8 (21-13).

Οι παίκτριες του Σκουλικάρη δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να αντιδράσουν και ο Πανναξιακός με το σέρβις της Μπολέτου πήρε δυο άσους ανέβασαν την διαφορά στο 23-15 και η Διώτη με καρφί υπέγραψε το 25-16 και το 1-1.

Χαλάρωση και ντέρμπι

Θρίλερ ήταν το τρίτο σετ που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κατέληξε υπερ των γηπεδούχων. Ο Πανναξιακός μπήκε φουριόζος και με αφόρητη πίεση στο σέρβις, αιφνιδίασε τους Μακεδόνες και με Διώτη, Νούσια, Μράουν πήρε εντυπωσιακό προβάδισμα με 16-5 και όλα έδειχναν για μια άνετη επικράτηση του ΠΑΟΝ.Η εξέλιξη του σετ ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα των Κυμίνων αντέδρασε και με την Πολυνοπούλου στο σέρβις και την Χολστ ασταμάτητη έκαναν σερί 1-11 και πλησίασαν στο 16-14 και 17-16.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και οι δυο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ μέχρι το 20-18.Εκεί με κρίσιμο άσο η Μπράουν έκανε το 21-18, η εξαιρετική Πολυνοπούλου έφερε το ματς στα ίσια με 21-21 αλλά οι γηπεδούχες ήταν αυτές που χαμογέλασαν καθώς δυο σημαντικά λάθη από τους Μακεδόνες , έδωσε προβάδισμα στις νησιώτισσες με 24-22 και με καρφί η Ντάλτον, διαμόρφωσε το τελικό 25-22 και έκανε το 2-1 σετ.

Κόκκινη στην Καραφουλίδου και ανατροπή

Ισορροπημένα ξεκίνησε το σετ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 13-11.Εκεί καρφί της Χολστ άουτ, οι Μακεδόνες διαμαρτυρήθηκαν για μπλοκ άουτ, το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά, μετά από διαβούλευση της πρώτης ρεφερι κ.Μουλά με την δεύτερη την κ. Ράντσιου, δόθηκε ο πόντος στους Μακεδόνες που μείωσαν σε 13-12 αλλά στη συνέχεια η κ. Μουλά έδειξε κόκκινη κάρτα στην Καραφουλίδου και ο ΠΑΟΝ πήρε τον πόντο και το προβάδισμα με 14-12.

Η διακοπή όπως έδειξε η συνέχεια του ματς, αποσυντόνισε τις Θεσσαλονικείς και  ωφέλησε τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 18-15 αλλα δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν.

Και παλι οι Μακεδόνες έβγαλαν αντίδραση και εγωισμό, με σερί 3-8 ισοφάρισαν σε 21-21 και το ματς συνέχισε ισόπαλο μέχρι το 23-23.Η Ντάλτον κάρφωσε έξω και έδωσε προβάδισμα με 23-24 στις παίκτριες του Σκουλικάρη ενώ Καραφουλίδου με πλασέ έκανε το 23-25, ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Ανατροπή της ανατροπής στο τάι μπρέικ

Μεγάλη μονομαχία είχαμε και στο ται μπρέικ με μεγάλες διακυμάνσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πανναξιακός προηγήθηκε με 10-7, οι Μακεδόνες με σερί 0-6 πέρασαν 10-13 με την φοβερή Χολστ αλλά δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την διαφορά.Οι γηπεδούχες με την βοήθεια του κόσμου τους έκαναν φοβερή αντεπίθεση πέρασαν μπροστα με 15-14 ενώ με την εκπληκτική Μπράουν και άσο της Κάλτερ πήραν το σετ με 17-15 και την πρόκριση με 3-2 μέσα σε αποθέωση.Τα σετ 19-25, 25-16, 25-22, 23-25, 17-15

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κάλτερ, Μπράουν, Ντάλτον, Διώτη, Κουνάδη, Καλαντάτζε / Ιακωβίδου (λ), Νούσια, Μπολέτου.

 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σπανού, Πολυνοπούλου, Σπικς, Νώτη, Καραφουλίδου, Χολστ / Μυρίδου (λ), Δορούκα.

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ