1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-02-2016 22:54

Στους "8" του κυπέλλου με βάρκα την... Ελπίδα!

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον τελευταίο αγώνα για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών. Η ομάδα του Χρυσομαλλίδη που αγωνίζεται στην Α2 γυναικών νίκησε με 3-0 σετ τον ΟΠ Ρεθύμνου και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού όπου την προσεχή Τετάρτη 24 Φεβρουαριου θα υποδεχθεί την Ηλιούπολη.

Η Ελπίδα έγινε η δεύτερη ομάδα που αποκλείει ομάδα της Α1 από τα προημιτελικά, μετά τη Θέτιδα Βούλας που απέκλεισε τον Πορφύρα

Η πρωτοπόρος του 1ου υποομίλου του Β’ ομίλου της Α2 Γυναικών, έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και παρά την πρόσφατη απώλεια της Κατερίνας Παπάζογλου (ρήξη χιαστού) εκμεταλλεύτηκε την προβληματική υποδοχή του ΟΠΕΡ και την απουσία της Σαλούστρου (δεν ακολούθησε την αποστολή για προσωπικούς λόγους) φτάνοντας σε μια ιστορική νίκη.

Η Ελπίδα κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο σετ και το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το δεύτερο όπου ο ΟΠΕΡ ξεκίνησε καλύτερα (5-9) ωστόσο η Ελπίδα ισορρόπησε γρήγορα (15-16) για να φτάσουμε σε ένα φινάλε θρίλερ.

Ο ΟΠΕΡ έφτασε σε σετ μπολ (23-24), αλλά έχασε το σερβίς (24-24) και δύο άσοι της Νώτη διαμόρφωσαν το τελικό 26-24 μέσα σε αποθέωση στο κατάμεστο κλειστό των Αμπελοκήπων.

Στο τρίτο σετ η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε από νωρίς κει έφτασε στο 21-16 με τον ΟΠΕΡ να κάνει μια τελευταία προσπάθεια μειώνοντας σε 21-19, αλλά το σετ και η πρόκριση κατέληξε στην Ελπίδα που θα υποδεχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 24/2 την Ηλιούπολη στον τελευταίο αγώνα της προημιτελικής φάσης.

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-21

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Μπολέτου Κ., Μπολέτου Ν., Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιών -λ / Βουγιουκλίδου, Κομνίνο

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης): Ξαγοραράκη, Παρασκάκη, Λαγουδάκη, Τσελάνη, Κογεράκη, Κλεισιάρη, Παπουτσή -λ / Κατερίνη

«Χαρούμενος και να χάναμε»

Ο προπονητής της Ελπίδας Γιώργος Χρυσομαλίδης είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνιση κι ακόμη κι αν χάναμε θα ένιωθα χαρούμενος διότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Προσπαθούμε να βρούμε ένα σχήμα μετά την απώλεια της Παπάζογλου και νομίζω ότι σήμερα το βρήκαμε. Το Κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων και είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε μία από αυτές τις εκπλήξεις και τώρα θα παίξουμε δίχως άγχος με την Ηλιούπολη».

Ο προπονητής του Ρεθύμνου Θανάσης Ντζαφέρης δήωσε: «Η Ελπίδα έπαιξε καλύτερα και πήρε δίκαια την πρόκριση. Συγχαρητήρια στην αντίπαλο μας και της εύχομαι καλή συνέχεια τόσο στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ