Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
07-01-2016 01:16

Η ΑΕ Κομοτηνής απέκλεισε τη ΓΕΑ

Η ΑΕ Κομοτηνής ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του θρακιώτικου ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επικράτησε της ΓΕΑ μέσα στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» με 3-2 σετ.

Οι κιτρινόμαυροι της Ροδόπης προηγήθηκαν δύο φορές, ισοφαρίστηκαν ισάριθμες και τελικά ήταν πιο ψύχραιμοι στο πέμπτο σετ, παίρνοντας μια σπουδαία πρόκριση μετά από έναν αγώνα που κράτησε πάνω από δυο ώρες και αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Οι Εβρίτες ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, προηγήθηκαν με 8-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους ανατρέποντας την κατάσταση, καθώς βρέθηκαν μπροστά με 12-13 και 14-20, κατακτώντας τελικά το πρώτο σετ με 18-25. Η ΓΕΑ βελτιώθηκε σε υποδοχή και επίθεση στο δεύτερο σετ, μιας και το σκορ διαμορφώθηκε σε 13-8 και 20-13, ενώ οι γηπεδούχοι σφράγισαν την ισοφάριση με το 25-19.

Τα επόμενα τρία σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ειδικότερα στην αρχή του τρίτου σετ οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη αγωνιστική παρουσία, μιας και προηγήθηκαν 5-1 και 11-9, με την ομάδα της Ροδόπης όμως να αλλάζει έπειτα τα δεδομένα, έχοντας καλή παρουσία στην άμυνα και σωστά τελειώματα έφθασε στο 15-18 και τελικά επικράτησε στο σετ 23-25. Η Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης αντεπιτέθηκε στο τέταρτο, καθώς αν και βρέθηκε πίσω με 7-12, με όπλα την εξαιρετική λειτουργία στο μπλοκ και κερδίζοντας όλες τις μάχες πάνω στο φιλέ έκανε την ανατροπή 20-19 και με 25-23 ισοφάρισε στα σετ το παιχνίδι.

Στο τάι μπρέικ οι δύο Θρακιώτικες ομάδες έπαιξαν με δύναμη και πάθος, οι Εβρίτες βρέθηκαν μπροστά με 5-1, ενώ οι Κομοτηναίοι καταρχάς έφεραν το ματς σε ισορροπία 9-9 και δείχνοντας μεγαλύτερη συγκέντρωση στο φινάλε πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση με 15-17 για την επόμενη φάση του θεσμού. Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι προπονητές των δύο συλλόγων χρησιμοποίησαν όλους τους αθλητές που είχαν στη διάθεση τους.

Τα σετ: 2-3 (18-25, 25-19, 23-25, 25-23, 15-17)

ΓΕΑ (Κρεούζης): Αρχοντούδης, Ανδρεάδης, Δαλδαβερένης, Μπουφίδης, Κώτας, Κωνσταντινίδης, Μπαξεβανίδης (λ) / Στοϊλούδης, Γραμματικάκης

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ(Τσιακμάκης): Καψαλιάρης, Φάκας, Παπαδόπουλος, Χατζηβλασίου, Χρηστουηλίας, Δημόπουλος, Βεργεμιτζίδης (λ) / Παπασπύρος, Δεληγιάννης, Αβερκιάδης, Τερζόγλου

thrakisports.gr