1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-03-2014 17:54

Ίδιοι στόχοι, διαφορετικές ομάδες

Πέρσι τέτοιο καιρό μοιραζόντουσαν το ίδιο όνειρο, είχαν τον ίδιο σκοπό. Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Δώδεκα μήνες αργότερα, τέσσερις από τους πρωταγωνιστές του Final 4 του Ρεθύμνου θα βρεθούν και πάλι στο Final 4 της Καλαμάτας, έχοντας τον ίδιο στόχο, φορώντας όμως διαφορετική φανέλα.


Από την Σύρο επιστροφή στα πάτρια εδάφη

Ως συμπαίκτες πριν από 3 χρόνια πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση του 1ου League Cup με τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου, πρόπερσι έφτασαν στον τελικό του πρωταθλήματος και πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό.
Το περασμένο καλοκαίρι οι δρόμοι του Βασίλη Κουρνέτα και του Στέλιου Νικηφορίδη χώρισαν καθώς ο πρώτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό κι ο δεύτερος ανηφόρισε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

«Πέρσι στο Final 4 του Κυπέλλου κάναμε μια καλή προσπάθεια για να… συμμαζέψουμε τη χρονιά και τα καταφέραμε ως ένα βαθμό αφού ήμασταν ανταγωνιστικοί. Φτάσαμε να προηγούμαστε με 24-21, αλλά η απώλεια του ήταν κομβική», λέει ο Κουρνέτας και συμφωνεί απολύτως ο Νικηφορίδης (ο οποίος επιστρέφει στην Καλαμάτα μετά από 10 χρόνια καθώς τη σεζόν 2003-2004 είχε αγωνιστεί στη ΓΕ Μεσσηνίας) : «Αν παίρναμε εκείνο το σετ η ιστορία του τελικού θα ήταν διαφορετική».

Για τον Σερραίο ακραίο του ΠΑΟΚ η κατάκτηση του τίτλου αποτελεί «… απωθημένο! Είναι ένας προσωπικός στόχος αφού θέλω μια μεγάλη κούπα», ενώ για τον Κουρνέτα πέντε χρόνια χωρίς τίτλο «… είναι αρκετά. Είχα συνηθίσει στον Ολυμπιακό να έχω συχνή επαφή με τους τίτλους και τώρα που επέστρεψα θέλω να πανηγυρίσω ξανά».

Πέρσι κι οι δυο κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, τώρα όμως ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής χωράει μόνο έναν από τους δύο.
«Αυτή είναι η μοίρα του αθλητή… Με τον Στέλιο είχαμε εξαιρετική συνεργασία 1.5 χρόνο στο Φοίνικα, βοήθησε πολύ την ομάδα και είναι από τα βασικά όπλα του ΠΑΟΚ. Θα χαρώ που θα τον δω, αλλά ελπίζω ότι θα χαρώ κι από την εξέλιξη του αγώνα», είπε ο πασαδόρος του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει ο άσος του ΠΑΟΚ: «Αγαπώ τον Βασίλη, αλλά εύχομαι να βιώσει τα συναισθήματα που είχαμε νιώσει μετά τον χαμένο περσινό τελικό. Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, αλλά σε ένα νοκ άουτ ματς πολλά γίνονται».

Από το Βραχάτι στην Αθήνα

Το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκαν κι οι δύο ως νέα πρόσωπα στο Βραχάτι κι οδήγησαν τον Παμβοχαϊκό στον τελικό του πρωταθλήματος και στο Final 4 του Κυπέλλου, όπου και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει.
Τώρα ο Γιάννης Μαντέκας εξακολουθεί να φορά κίτρινα, αλλά αυτά της ΑΕΚ, ενώ ο Ζόραν Γιοβάνοβιτς τα κυανόλευκα της Κηφισιάς. 

Για τον Γιάννη Μαντέκα η περσινή του παρουσία στο Final 4 του Ρεθύμνου ως παίκτης του Παμβοχαϊκού, ήταν η πρώτη ανάλογη εμπειρία, ενώ αντιθέτως ο Ζόραν Γιοβάνβιτς μετρούσε 6 συνεχόμενους τίτλους Κυπέλλου (τρεις στη Σερβία με την Βοϊβοντίνα, 2 στην Ουκρανία με το Χάρκοβο κι ένα στη Γερμανία με την Φριντριχσχάφεν).

«Παίξαμε πριν λίγες ημέρες με την Κηφισιά και μας κέρδισαν, όπως είχαμε κερδίσει κι εμείς εκτός έδρας, αλλά τώρα στο Final 4 είναι μια άλλη ιστορία. Είναι περισσότερα θέμα ημέρας και θέλησης. Εμείς δείξαμε στην Αλεξανδρούπολη στο Final 4 του League ότι μπορούμε. Κι αφενός γλυκαθήκαμε, αφετέρου ξέρουμε τον τρόπο για να φτάσουμε μέχρι τέλος», λέει ο Αχαιός ακραίος της Ένωσης για να συμπληρώσει ο Σέρβος διαγώνιος του ΑΟΚ: «Το ότι κερδίσαμε με 3-0 πριν από λίγες ημέρες δεν λέει τίποτα απολύτως. Πρώτα απ’ όλα το σκορ δεν λέει την αλήθεια, ενώ θεωρώ ότι η ομάδα μου θα παίξει πολύ καλύτερα, κάτι που ισχύει και για την ΑΕΚ».

Οι δύο πρώην συμπαίκτες ξεκαθάρισαν ότι ταξιδεύουν στην Καλαμάτα με μοναδικό στόχο να σηκώσουν την κούπα…
«Κάθε αθλητής που μετέχει σε ένα Final 4 έχει ως στόχο το τρόπαιο και σε κανέναν δεν αρκεί η καλή εμφάνιση. Πέρσι με τον Παμβοχαϊκό δεν το διεκδικήσαμε καν, αφού υπήρχε μεγάλη διαφορά, αλλά η ΑΕΚ έχει βαριά φανέλα και θέλει αυτόν τον τίτλο», λέει με έμφαση ο Μαντέκας και συμπληρώνει: «Ο Ζόραν είναι καλός φίλος, εξαιρετικός παίκτης, αλλά εδώ δεν χωρούν συναισθηματισμοί και ελπίζω ότι εγώ και η ομάδα μου θα βγούμε κερδισμένοι».

Ο Γιοβάνοβιτς συμφώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του για την περσινή τους εμπειρία στο Ρέθυμνο «πέρσι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που είχαμε. Δεν παίξαμε καθόλου καλά και χάσαμε εύκολα από τον Ολυμπιακό, αλλά ελπίζω ότι φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά» και σημείωσε με νόημα: «Με τον Γιάννη παρόλο που φέτος είμαστε αντίπαλοι έχουμε εξαιρετική σχέση, αλλά έτσι είναι η ζωή του αθλητή. Του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά από τον ημιτελικό και μετά…»

Πηγή: vollleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ