Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
16-04-2018 18:15

Ο Πάτρας θυμάται τον Δημόκριτο

Από το 1981 που ξεκίνησε ο θεσμός του Κυπέλλου Ανδρών μέχρι και το 2000, ο Δημόκριτος ήταν η μόνη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο το 1987, σπάζοντας το δίπολο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Τη συγκεκριμένη χρονιά βέβαια, δεν συμμετείχαν στην διοργάνωση ομάδες της τότε Α1 Εθνικής κατηγορίας.
Ο Χρήστος Πάτρας ήταν μέλος της ομάδας του Δημόκριτου με προπονητή τον Γιώργο Γκαϊντατζή και συμπαίκτες τον νυν Ομοσπονδιακό Κώστα Ιωαννίδη και τον Γιώργο Χρυσομαλλίδη, προπονητή της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Στον τελικό που έγινε στη Μίκρα, ο Δημόκριτος επικράτησε με 3-0 σετ της ΧΑΝΘ που είχε προπονητή τον Κώστα Κατσαμούρη και παίκτες τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Παίδων, Στέφανο Νανά και τον συγχωρεμένο Γιώργο Κατσαμούρη.

«Το μεγάλο κίνητρο εκείνου του τελικού δεν ήταν το τρόπαιο. Υπήρχε μπόνους εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ άνευ εξετάσεων που για την εποχή τότε ήταν... χοντρό έπαθλο. Εκείνη η διοργάνωση επίσης έμεινε στην ιστορία, καθώς δεν συμμετείχαν ομάδες της Α1» ήταν το πρώτο σχόλιο του Χρήστου Πάτρα στο volleyball.gr και συνέχισε:

«Το γήπεδο ήταν γεμάτο στη Μίκρα. Θυμάμαι ότι είχαμε μεγάλο άγχος γιατί διακυβεύονταν πολλά για τους αθλητές. Εγώ προσωπικά ήμουν ήδη τριτοετής, ωστόσο υπήρχαν πολλά παιδιά που το είχαν μεγάλη ανάγκη. Ήμασταν ο θεσμός της ομάδας τότε, είχε φύγει ο Στέλιος Καζάζης και εμείς ήμασταν η συνέχεια εκείνης της ομάδας. Εκείνος ο τελικός βελτίωσε και τις καριέρες των περισσότερων. Θυμάμαι εγώ προσωπικά πήρα μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι στον Άρη και έπαιξα στην Α1».

Προπονητής πλέον, ο Χρήστος Πάτρας έχει αναδείξει πάρα πολλούς αθλητές που πρωταγωνιστούν στη Volley League Ανδρών και στην Εθνική ομάδα. Αρκετοί από αυτούς θα βρεθούν και στη Ρόδο για το final-4 του Κυπέλλου.

«Θυμάμαι τον Κώστα Στιβαχτή που τον πήρα στον Ιωνικό και ήμασταν μαζί για δύο χρόνια. Έλεγαν ότι δεν θα κάνει καριέρα λόγω ύψους. Εγώ πάντα πίστευα ότι ήταν έξυπνος παίκτης και αυτό φάνηκε στη συνέχεια της καριέρας του. Επίσης από τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Πετρέας που ξεκίνησε στην Καλαμάτα, τον πήρα στον Άρη μετά από προτροπή του Γιώργου Κουτουλέα. Από τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Παντακίδης ξεκίνησε μαζί μου την καριέρα του, ενώ τον Γιώργο Τακουρίδη τον είχα στον Άρη. Ο Σωτήρης Σωτηρίου ήταν ποδοσφαιριστής μέχρι να εισαχθεί στο ΤΕΦΑΑ και στη συνέχεια τον πήρα στον Μακεδονικό. Τέλος, από τον Ηρακλή είχα στον ΠΑΟΚ τους Προύσαλη, Σμαραγδή και Αρμενάκη. Από τους νεότερους ήμουν μαζί με τον Τζιουμάκα, τον Μπουράκη, τον Φωτιάδη για τρία χρόνια στον Ηρακλή και κατακτήσαμε Πανελλήνια πρωταθλήματα».