1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-04-2018 13:13

Τα πέναλτι του βόλεϊ

O PhD, MSc Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σωτήρης Δρίκος γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με τη Ravenna και το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους, που είναι το golden set. 
Στο βόλεϊ, συνηθίζεται να λέγεται, ότι κάθε σετ είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Επιπλέον, ο περιστασιακός νικητής ενός μέρους του παιχνιδιού (ενός ή δύο σετ), δεν είναι απαραίτητα ο τελικός νικητής. Στον 2ο τελικό του Challenge Cup οι ιδιαιτερότητες είναι ακόμα περισσότερες.

Ο Ολυμπιακός παίζει για να κερδίσει 3 σετ των 25 και 1 σετ των 15 πόντων, ενώ στη Ravenna αρκούν 2 σετ των 25 ή 1 των 15 πόντων. Το να κρίνεται ένας τελικός σε σετ των 15 πόντων (golden set) είναι ανάλογο των πέναλτι στο ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες με την ίδια απόδοση, λύνουν τις διαφορές τους σε μία διαδικασία που η τύχη έχει μεγαλύτερο ρόλο από ότι στο κανονικό σετ, αλλά και η ικανότητα είναι πολύ σημαντική. Οι ομοιότητες δεν σταματούν στην κρισιμότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ το αρθρο του στο fosonline

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ