1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-02-2018 23:23

Να γιατί το ΑΕΚ - Ηρακλής Πετοσφαίριση θα γίνει στο Μετς

Η διοίκηση του Ηρακλή Πετοσφαίριση προανήγγειλε την προσφυγή της στο ΑΣΕΑΔ για την έδρα του αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ επειδή όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «Με βάση την προκήρυξη η γηπεδότητα των ομάδων ισχύει μόνο για τη Β' φάση του θεσμού, δηλαδή για την φάση των 16. Στη φάση που ακολουθεί δηλαδή των 8 ισχύει η κλήρωση η οποία και είχε γίνει και τοποθετούσε την ομάδα μας ως γηπεδούχο». Τι αναφέρουν όμως η κύρια και η συμπληρωματική προκήρυξη του κυπέλλου;


Το volleynews.gr σας παρουσιάζει τις επίμαχες παραγράφους:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε η κυρίως προκήρυξη του κυπέλλου και η συμπληρωματική που έχει εκδόσει η ΕΟΠΕ αναφέρει πως η 1η αγωνιστική (φάση των 16 που έγινε το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου) και η 2η αγωνιστική (φάση των 8 ή αλλιώς προημιτελικά που θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου και που αφορά στον αγώνα ΑΕΚ - Ηρακλής Πετοσφαίριση) είναι και οι δύο αγωνιστικές της Β΄φάσης όπου ισχύει η έδρα της μικρότερης ομάδας από μικρότερη κατηγορία και μάλιστα αναγράφονται και οι ημερομηνίες.

Δεν υπάρχει πλέον Γ΄φάση όπως αναφέρει ο Ηρακλής, ούτε τα προημιτελικά είναι η Γ΄φάση όπως ίσχυε μέχρι πέρσυ.

Σε σχέση με την σεζόν 2016-17 είναι ξεκάθαρο πως έχει καταργηθεί η Γ΄ φάση ενώ δυστυχώς παραμένει το έκτρωμα των αγωνιστικών. Είναι παγκόσμια πατέντα σε διοργάνωση κυπέλλου να υπάρχει αναφορά σε αγωνιστικές αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης όμως περιμέναμε να έχει αλλάξει το καλοκαίρι.

Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση - όπως και στην περίπτωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που διοργανώνει η ΕΣΑΠ - όλα τα προβλήματα και οι παρερμηνίες προκύπτουν διότι οι διατύπωσεις σε όλες τις προκηρύξεις έχουν συντακτικά λάθη και είναι πρόχειρα διατυπωμένες.

Κάποια στιγμή και η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ θα πρέπει να βελτιώσουν την διατύπωση των άρθρων και κυρίως να αναφέρουν παραδείγματα όπως γίνεται σε όλες τις προκηρύξεις των προηγμένων αθλημάτων έτσι ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα σε δεύτερες και τρίτες ερμηνίες.

Ανεξάρτητα από το εάν έχει δίκιο ή όχι ο Ηρακλής - αυτό θα το αποφασίσει η το ΑΣΕΑΔ εφόσον κάνει προσφυγή - το μόνο που θα καταφέρει είναι να τινάξει το κύπελλο στον αέρα όπως έγινε και στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με την προσφυγή του Ηρακλή Χαλκίδας. Βέβαια η ΕΟΠΕ σε κάθε περίπτωση έχει δικαίωμα να συνεχίσει κανονικά την πορεία της και να βασιστεί στην ερμηνεία της προκήρυξης που αναφέρει το τι συμβαίνει με την έδρα.

Οπως και στην περίπτωση του Ηρακλή Χαλκίδας που δικαιώθηκε ως προς την διαδικασία και όχι ως προς την ουσία της προκήρυξης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς το μόνο χαμένο είναι το άθλημα αφού το ΑΣΕΑΔ έχει πάψει να μπαίνει στα εσωτερικά των ομοσπονδίων και κυρίως των προκηρύξεων και εστιάζει το εάν τηρήθηκαν τα νόμιμα των διαδικασιών.

Το έχουμε γράψει πολλές στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε: Τα σωματεία πρέπει να εκφράζουν τις όποιες αντιρρήσεις τους πριν υπογράψουν την όποια προκήρυξη της όποιας διοργάνωσης και να μην γίνονται έρμαια των νομικών συμβούλων που εκ των υστέρων ανακαλύπτουν την Αμερική για υποκειμενικούς σκοπούς.

Η προκήρυξη είναι συμβόλαιο. Από την στιγμή που την/το υπογράφουν και βρίσκεται σε εξέλιξη η οποία διοργανωση τον λόγο για τις διαφορές πρέπει να τον έχει η ΚΕΠ ΕΟΠΕ ή Αγωνόδικος της ΕΣΑΠ.

Μην ξεχνάμε επίσης πως η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ δεν στελεχώνονται από διαιτητές ή φιλάθλους ή αθλητές ή δημοσιογράφους. Στελεχώνονται από τους εκπροσώπους των σωματείων που υπογράφουν τις προκηρύξεις. Τα συμπεράσματα δικά σας...

 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΔΡΩΝ 2017-18

 

Ειδική  Προκήρυξη Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών άρθρο 4

  • Στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω φάσεις:
Α’ Φάση: Χρόνος διεξαγωγής: από 8/11/2017 έως 24/1/2018
  • Συμμετέχουν οι ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που θα δηλώσουν συμμετοχή.
  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού (Νοκ άουτ).
  • Σε κάθε κλήρωση που θα πραγματοποιείται για τον χωρισμό των ομάδων σε ζευγάρια θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη η γεωγραφική θέση των ομάδων που συμμετέχουν.
  • Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα.
  • Ο τρόπος διεξαγωγής της Α’ Φάσης (αριθμός κλήρωσης ζευγαριών σε κάθε αγωνιστική, τυχόν απευθείας πρόκριση στην επόμενη αγωνιστική κλπ) θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Προκήρυξη που θα εκδώσει η ΕΟΠΕ, μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεως συμμετοχής.
  • Στην Β’ Φάση θα προκριθούν τέσσερις (4) ομάδες και σε κάθε περίπτωση τόσες ώστε μαζί με τις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή να συμπληρώνουν τον αριθμό δέκα έξι (16).
  • Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB, ενώ δεν θα ισχύσουν τεχνικές ανάπαυλες.
  • Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με έγχρωμες μπάλες ΜIKASAτύπου MVΑ 200 ή MOLTEN τύπου V5M5000 ή GALA τύπου BV5591S.
Β’ Φάση: Χρόνος διεξαγωγής: από 7/2/2018 έως 18/3/2018
  • Συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση και οι ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.
  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού (Νοκ άουτ).
  • Στην κλήρωση της πρώτης αγωνιστικής  για τον χωρισμό των ομάδων σε ζευγάρια θα ληφθεί πρώτα υπόψη η γεωγραφική θέση των ομάδων που συμμετέχουν.
  • Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα, εκτός από την περίπτωση ζευγαριού με ομάδες διαφορετικής κατηγορίας οπότε γηπεδούχος είναι η ομάδα που ανήκει σε μικρότερη κατηγορία.
  • Όλοι οι αγώνες  θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους Κανονισμούς Παιδιάς της FIVB. Θα ισχύσουν οι τεχνικές ανάπαυλες (τεχνικά time out), εκτός του 5ουσετ όπου δεν ισχύουν τα τεχνικά time out ενώ τα κανονικά time out είναι δύο για κάθε ομάδα σε κάθε σετ με διάρκεια 30’’ το καθένα.
  • Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν με έγχρωμες μπάλες ΜIKASAτύπου MVΑ 200 ή MOLTEN τύπου V5M5000.
  • Ο τρόπος διεξαγωγής της Γ’ Φάσης (αριθμός κλήρωσης ζευγαριών σε κάθε αγωνιστική, τυχόν απευθείας πρόκριση στην επόμενη αγωνιστική), θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Προκήρυξη που θα εκδώσει η ΕΟΠΕ.

 

Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών:

Β’ Φάση: από 8/2/2017 έως 19/3/2017

Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την Α’ Φάση και τα δώδεκα (12) ΤΑΑ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που δήλωσαν συμμετοχή.

1η αγωνιστική:

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 201

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν από την Β’ Φάση και τα δώδεκα (12) ΤΑΑ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών που δήλωσαν συμμετοχή θα χωριστούν με κλήρωση σε οκτώ (8) ζευγάρια και οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην 2ηαγωνιστική.

2η αγωνιστική:

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν από την 1η αγωνιστική θα χωριστούν με κλήρωση σε τέσσερα (4) ζευγάρια και οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στο Final 4.

Final 4 – Τελική Φάση:

17-18 Μαρτίου 2018

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο  17  Μαρτίου 2018.

Στη συνέχεια οι νικήτριες ομάδες των αγώνων αυτών (2 ομάδες) θα δώσουν αγώνα την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος.

Οι ηττημένες ομάδες δεν θα δώσουν άλλο αγώνα.Ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων του Final Four θα γίνει έγκαιρα γνωστός.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ