Εκτυπώστε τη σελίδα
13-05-2021 21:44

Προκριματικά Ευρωπαϊκού ανδρών: Έτοιμη για την πρεμιέρα του δεύτερου τουρνουά η Εθνική (14/05, 18.00 COSMOTE SPORT 7)

H αντίστροφη… μέτρηση για την τελευταία μάχη της πρόκρισης άρχισε, καθώς η Εθνική ανδρών ολοκλήρωσε το απόγευμα της Πέμπτης την προετοιμασία της στην Ποντγκόριτσα και πλέον ενόψει της αυριανής πρεμιέρας του β’ προκριματικού γύρου του 6ου ομίλου της διοργάνωσης του Μαυροβουνίου, είναι πανέτοιμη, να διεκδικήσει την πρόκρισή της για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 7 στις 18.00.

Την Παρασκευή πρώτος αντίπαλος της «γαλανόλευκης» θα είναι στην πρεμιέρα των αγώνων του «Verde Sport Complex (18.00)» η ασθενέστερη θεωρητικά ομάδα του ομίλου, Γεωργία, στο δεύτερο παιχνίδι της ιστορίας των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Η Εθνική μας πριν από περίπου μια εβδομάδα άνοιξε… λογαριασμό χάρις στο 3-0 (25-12, 25-14, 25-12) σετ που πέτυχε στην αντίστοιχη πρεμιέρα του α’ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης στην Τφλίδα (7/5/2021).

Bουλκίδης: "Δέν εχουμε άγχος"

Λίγο μετά το τέλος της σημερινής απογευματινής προπόνησης όπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ανδρεόπουλος δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βουλκίδης δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και πολύ δουλειά από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μας στο Βραχάτι, συνεχίσαμε στη Γεωργία και το ίδιο κάναμε κι εδώ τις τελευταίες μέρες στην Ποντγκόριτσα. Βλέπουμε την κάθε προπόνηση σαν μια πρόκληση να βγάλουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και το κάνουμε και στα ματς.

Το καταφέραμε τρεις φορές σε ισάριθμα νικηφόρα παιχνίδια που δώσαμε στην Τιφλίδα και ελπίζω να πετύχουμε το ίδιο και στην Ποντγκόριτσα, για να πάρουμε και την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Δεν έχουμε άγχος για την επίτευξη του στόχου μας, βλέπουμε το κάθε ματς σαν να είναι μία προπόνηση… τρέλας για εμάς, έχουμε πολύ καλή παρέα μέσα - έξω από το γήπεδο και παίζουμε φανταστικό βόλεϊ».

 Ράπτης: "Μεγάλος ζήλος απ'ολους"

Αποφασισμένος για την κατάκτηση της πρόκρισης είναι όμως και ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης, ο οποίος όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ανυπομονεί για το αυριανό σερβίς με τη Γεωργία:

«Από τον Απρίλιο που συγκεντρωθήκαμε όλα τα παιδιά στην Εθνική ήταν μία πολύ καλή προετοιμασία, είχαμε ό,τι χρειαζόμασταν και ευχαριστούμε πολύ την Ομοσπονδία για αυτό. Από αύριο πλέον απομένει αυτά που δουλέψαμε στην προετοιμασία με χαρά και πολύ καλή διάθεση, να τα δείξουμε και μέσα στο γήπεδο και στο τέλος να πάρουμε την πρόκριση.

Υπάρχει πολύ μεγάλος ζήλος από όλα τα παιδιά να φτάσουμε στο στόχο μας, δεν αισθανόμαστε κάποια πίεση και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και είμαστε ανυπόμονοι για τα τρία επόμενα παιχνίδια.

Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαβορί στο βόλεϊ, επειδή στο άθλημά μας μπορούν να συμβούν τα πάντα, σίγουρα μετά την αήττητη πορεία μας στον προκριματικό γύρο της Γεωργίας, οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι έχουμε τον πρώτο λόγο στην πρόκριση και ότι είμαστε οι καλύτεροι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι τα μέλη της ελληνικής αποστολής υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ covid-19.

Διαιτητές της αυριανής αναμέτρησης Ελλάδα-Γεωργία, που θα μεταδοθεί στις 18.00 από την Εurovolley TV της CEV και το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι του Μαυροβουνίου Radio Televizija Crne Gore (RTCG ) θα είναι ο Βούλγαρος Ιβαϊλοφ Ιβάνοφ και ο Ιταλός Σιμόνε Σάντι.

Η 14άδα της Εθνικής

Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Φροίξος Κωτσάκης, Αλέξανδρος Ράπτης.
Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νικόλαος Παπαγγελόπουλος.
Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι, Νικόλαος Μήλης.
Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτριος Ζήσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο άμεσος συνεργάτης του Παύλος Καραμαρούδης, ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης, ο φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Νεόφυτος, ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας, o φροντιστής Ζαννής Ρούσσος και ο δημοσιογράφος Ηλίας Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα του δεύτερου τουρνουά στο Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα)

 Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

18:00 Γεωργία – Ελλάδα
21:00 Μαυροβούνιο – Αζερμπαϊτζάν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

18:00 Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
21:00 Γεωργία – Μαυροβούνιο

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

18:00 Αζερμπαϊτζάν – Γεωργία
21:00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Βαθμολογία

1. Ελλάδα, 3 νίκες-0 ήττες, 8 βαθμοί, 9-2 σετ, 256-199 πόντοι
2.Μαυροβούνιο, 2 νίκες-1 ήττα, 7 βαθμοί, 8-4 σετ, 274-221 πόντοι
3.Αζερμπαϊτζάν, 1 νίκη-2 ήττες, 3 βαθμοί, 4-7 σετ, 217-228 πόντοι
4.Γεωργία, 0 νίκες-3 ήττες, 0 βαθμοί, 0-9 σετ, 126-225 πόντοι

Τα κριτήρια της βαθμολογίας

1)νίκες
2)βαθμοί
3)συντελεστής σετ
4)συντελεστής πόντων
5) αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες