1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-05-2021 18:46

Continental Cup: Τα χαμόγελα της επιτυχίας

Η πρόκριση, από την πρώτη μέρα, στην τελική φάση του Continental Cup, σε συνδυασμό με την πρώτη θέση στο τουρνουά της Β' φάσης της διοργάνωσης, λογικό ήταν να φέρει πολλά χαμόγελα στις εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ.

Το τουρνουά στη Σμύρνη ήταν ένα ακόμη τουρνουά ειδικών συνθηκών, με τη δεύτερη ελληνική ομάδα (Μαναβή, Κλέπκου) να προκύπτει 15 ημέρες πριν το ταξίδι στην Τουρκία, αλλά τα δύο κορίτσια στάθηκαν εξαιρετικά πανηγυρίζοντας τη νίκη στον πρώτο τους αγώνα (που μας έδωσε την πρόκριση κόντρα στην οικοδέσποινα του τουρνουά).

«Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στη Δήμητρα (Μαναβή), στη Μαρία (Κλέπκου), αλλά και στην άλλη Μαρία (Τσιαρτσιάνη) που μας βοήθησαν για να φτάσουμε στην πρόκριση και στην πρώτη θέση εδώ στη Σμύρνη. Σε τέτοιου είδους τουρνουά το να μην σπαταλάς ενέργεια είναι πραγματικά πολύτιμο κι η νίκη κόντρα στην Τουρκιά στην πρεμιέρα μας ήταν πολύτιμη», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τίε Σαντάνα, ενώ η Μαρία Τσιαρτσιάνη που έχει την προπονητική ευθύνη της 2ης ομάδας τόνισε από την πλευρά της:

«Τα κορίτσια έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και το λέω αυτό γιατί η Μαρία ήρθε από την σάλα 10-15 ημέρες πριν τους αγώνες. Την νίκη που μπορούσαμε να κάνουμε την κάναμε και στο άλλο ματς που παίξαμε, γιατί μετά προέκυψαν οι τραυματισμοί των αντιπάλων μας, σταθήκαμε με αξιοπρέπεια».

Η Τσιαρτσιάνη από πέρσι έχει πάρει την προπονητική εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Continental Cup με την ίδια να παραδέχεται: «Μ' αρέσει που μετά την παρουσία μου ως αθλήτρια τα προηγούμενα χρόνια, τώρα μπορώ να προσφέρω στη χώρα μου από έναν άλλο ρόλο, ενώ καταλαβαίνοντας πως νιώθει ο αθλητής, αφού δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που αγωνιζόμουν, έχω μια πιο σφαιρική εικόνα».

Επιστρέφοντας στα όσα έγιναν στη Σμύρνη και στον Τίε Σαντάνα ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν ικανοποιημένος για πολλούς λόγους.

«Πήραμε την πρόκριση, πήραμε την πρώτη θέση, παίξαμε καλά απέναντι σε δυνατές ομάδες, οπότε λογικό είναι να χαμογελάμε. Ο βασικός μας στόχος ήταν να προκριθούμε στη Χάγη και στον τελικό του Continental Cup κι ήταν πολύ σημαντικό ότι το πετύχαμε από την πρώτη μέρα. Όμως από κει και πέρα βλέπαμε το κάθε σετ, το κάθε ματς ξεχωριστά και νιώθαμε ότι η απόδοση μας ανεβαίνει για να φτάσουμε στην πρώτη θέση».

Το ταξίδι στη Σμύρνη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλέον με την επιστροφή της ομάδας από την Τουρκία (Κυριακή 9/5, 18:00, φτάνει η αποστολή) θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως η δουλειά για το τουρνουά της Χάγης με τον Βραζιλιάνο να δηλώνει με νόημα: «Την πρώτη ομάδα που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία την ξέρουμε (Βίκυ, Πένυ). Για τη δεύτερη θα συζητήσω με την Ομοσπονδία, με τη Μαρία (Τσιαρτσιάνη) και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για το άθλημα και την Ελλάδα».

Οι αγώνες στην Ολλανδία (23-26 Ιουνίου) είναι ο τελευταίος σταθμός της προ-Ολυμπιακής διαδικασίας και η παρουσία της Ελλάδας εκεί είναι ένα μικρό θαύμα αν σκεφτεί κανείς το Γολγοθά που πέρασε η Βίκυ Αρβανίτη με τον διπλό τραυματισμό της στον αχίλλειο. Τώρα όμως έχει επιστρέψει για τα καλά και αγώνα με τον αγώνα δείχνει την τεράστια κλάση της αλλά και το πόσο πολύ θέλει να ζήσει ξανά το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
«Ο στόχος που είχαμε θέση για το τουρνουά της Σμύρνης επιτεύχθηκε και με το παραπάνω κι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα. Θέλαμε την πρόκριση, αλλά ήρθε και το χρυσό οπότε λογικό είναι να χαμογελάμε», είπε η Βίκυ και συμπλήρωσε:

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι αυτές οι καλές εμφανίσεις που κάναμε με την Πένυ ήρθαν ως συνέχεια των δύο πολύ καλών τουρνουά που κάναμε στο Μεξικό. Κι οι νίκες που κάναμε εδώ στην Τουρκία ακόμη κι απέναντι σε ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς στο ranking ήταν μία ακόμη ψυχολογική ένεση. Σ' αυτό το τριήμερο παίξαμε πραγματικά καλά, χάσαμε μόλις ένα σετ και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ