Εκτυπώστε τη σελίδα
14-01-2021 22:09

Eπιστροφή στη δράση με σούπερ ντέρμπι κορυφής στη Σύρο

Μετά από διακοπή 70 ημερών λόγω της πανδημίας του covid-19 το πρωτάθλημα Volley League ανδρών αρχίζει και πάλι, και μάλιστα με ένα μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ και του Ολυμπιακού στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας της Σύρου (3η αγωνιστική, 15/1, 20:00, ΕΡΤ3, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας).

Υπενθυμίζεται πως το πρωτάθλημα 2020-21 θα γίνει σε κανονική περίοδο 14 αγώνων και θα ακολουθήσουν δύο μίνι πρωταθλήματα των ομάδων 1-4 και 5-8. Είναι επίσης σημαντικό που στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στο πλευρό της ΕΣΑΠ και των ομάδων της Volley League βρίσκεται η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία θα μεταδώσει το μεγάλο ντέρμπι από το κανάλι της ΕΡΤ3.

Οι δύο ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους για την εφετινή σεζόν θα βρεθούν αντίπαλες στο φιλέ για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ που έγινε στις 4 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα 2019-20.

Ο Φοίνικας μέχρι στιγμής έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα επί του Φιλίππου Βέροιας (3-1 στη Σύρο) και του Μίλωνα (3-0 στη Νέα Σμύρνη). Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι η αλλαγή προπονητή που έγινε στην ομάδα του Φοίνικα καθώς τη θέση του Γιάννη Ορφανού πήρε ο Ιγκόρ Γιούρισιτς

O Oλυμπιακός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο νίκες επί της Κηφισιάς (εκτός έδρας 3-1 σετ) και του Φιλίππου Βέροιας στο Ρέντη με 3-0 σετ. Για τους «ερυθρόλευκους» αρχίζει μία δύσκολη περίοδος καθώς ακολουθεί και η δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη δεν έχει κάποια αλλαγή στο ρόστερ της.

Ο Λετονός διαγώνιος του Ολυμπιακού, Χέρμανς Εγκλεσκάλνς ενόψει της αναμέτρησης με τον Φοίνικα Σύρου, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Τώρα κάθε ματς είναι σημαντική μάχη και κάθε πόντος μετράει, για αυτό πιστεύω ότι θα γίνουν ωραίοι αγώνες που θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον ο κόσμος. Είχαμε μια καλή χρονική περίοδο να προετοιμαστούμε και είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στο Φοίνικα Σύρου. Ας παίξουμε επιτέλους και ας παίξουμε για να κερδίσουμε!»

Σε 42 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 31-11.

 Volley League 2020 - 3η αγωνιστική

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ερμούπολη, γυμναστήριο Δ. Βικέλας, 20.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μαρούσι, γυμναστήριο Άγιος Θωμάς, 17.00 (Live Streaming): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. ΜίλωνΔιαιτητές: Πρέντζας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Ηράκλειο, γυμναστήριο Λίντο 17.00 (Live Streaming): Ο.Φ.Η. - Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Ονόπας, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κόκκας, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βέροια, γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Βέροιας, 18.00 (Live Streaming): Α.Π.Σ. Φίλιππος - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Λαναράς, Γραμματεία: Ψάρρα.