1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-06-2020 21:40

Ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε γυναίκα στον Άλιμο ήταν βολεϊμπολίστας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής βούτηξε στη θάλασσα το απόγευμα της Κυριακής και έσωσε από πνιγμό μία γυναίκα - Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση

Ο νεαρός αστυνομικός της Άμεσης Δράσης με κίνδυνο τη ζωή του βούτηξε στη θαλάσσα για να σώσει νεαρή γυναίκα που πνίγονταν. Ολα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Αλίμου. Περαστικοί που έκαναν βόλτα στο πλακόστρωτο άκουσαν τις φωνές της γυναίκας που παρασύρονταν από τα ρεύματα και φώναζε «πνίγομαι, βοήθεια».

Οι περαστικοί τηλεφώνησαν στο 100 και στο Λιμενικό και ένα πλήρωμα της Αμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο σημείο. Ο νεαρός αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την έξαρτηση και τον εξοπλισμό του, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα υπό το βλέμμα του συνεργάτη του.

Κολύμπησε 200 μέτρα

Οπως φαίνεται και στο βίντεο κολύμπησε περίπου 200 μέτρα μέχρι να προσεγγίσει τη νεαρή γυναίκα η οποία μόλις που κρατούσε τις αισθήσεις της. Ο Μπαταρλής την έπιασε από τη μέση και σιγά σιγά την έβγαλε στην ακτή όπου πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την επιχείρηση διάσωσης με κομένη την ανάσα. Στο μεταξύ είχε φτάσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την κοπέλα αλλά και τον αστυνομικό ο οποίος έφερε εκχυμώσεις στο λαιμό και στην πλάτη από την προσπάθεια του θύματος να κρατηθεί στην επιφάνεια. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο Βαγγέλης Κατερλής κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπηρέτησε στον Έβρο λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσα στο νερό»

«Κατά την απογευματινή βάρδια την Κυριακή 31 Μαΐου λάβαμε το σήμα από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για γυναίκα που ζητούσε βοήθεια εντός της θαλάσσης. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100. Ανέφεραν για μία γυναίκα που ζητούσε βοήθεια στη θάλασσα περίπου στα 200 μέτρα από την ακτή. Η μεγάλη απόσταση ήταν και ο λόγος που δεν επενέβη κάποιος περαστικός. Φτάσαμε στο σημείο όπου υπήρχε πλήθος κόσμου. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλα την εξάρτηση μου και έπεσα στο νερό για να προλάβω τα χειρότερα», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μπαταρλής.

f.a. mpatarlis

Το φύλλο αγώνα είναι από αγώνα παίδων τη σεζόν 2006-2007 μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας και με το νούμερο 4 διακρίνεται το όνομα του Βαγγέλη Μπαταρλή.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο με την διάσωση της κοπέλας στην αγριεμένη θάλασσα στον Άλιμο την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στο ethnos.gr.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ