1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-04-2020 19:59

Πέτσας: «Παράταση περιοριστικών μέτρων μέχρι και 4 Μαϊου»

Την παράταση των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, έως τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί είχαν ισχύ έως τις 27 Απριλίου, αλλά ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι αυτά θα παραταθούν έως τις 4 Μαΐου, ενώ επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει αναλυτικά το πλάνο για το επόμενο διάστημα. «Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης. Το πλαίσιο δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τα μέτρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά Σε ερώτηση για τα μέτρα που θα ισχύσουν για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα. «Με την παράταση των περιοριστικών μέτρων καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα ισχύσουν λίγο- πολύ τα μέτρα που είχαμε εφαρμόσει το Πάσχα, με επιτυχία- χάρη στην αυτοσυγκράτηση και τη συμμόρφωση όλων των Ελλήνων», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά στην άρση των μέτρων, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή, θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Την Τετάρτη, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι για την άρση των μέτρων θα υπάρξουν γεωγραφικά κριτήρια, ενώ θα παρακολουθείται η εικόνα σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό υπενθύμισε ότι υπήρξαν εξάρσεις σε συγκεκριμένες περιοχές στην πρώτη φάση της επιδημίας στην Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ