1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-04-2020 19:20

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα, 5 νέοι θάνατοι, 98 συνολικά τα θύματα στη χώρα

Τριάντα τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 διαπιστώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν ακόμα πέντε θάνατοι και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων στην Ελλάδα είναι 98.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Σε όλη την Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 42.261 κλινικά δείγματα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανά την Ελλάδα νοησηλεύονται 76 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Η μεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Δεκαπέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εισαγγελική παρέμβαση για την Θεία Κοινωνία

‘Aμεση παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για περιστατικά με καταγγελίες για ιερείς οι οποίοι, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις της Πολιτείας, παρατύπησαν και προσέφεραν την Θεία Κοινωνία σε πιστούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε:"Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ