Εκτυπώστε τη σελίδα
28-03-2020 19:42

Κορωνοιός: Στους 32 οι θάνατοι στη χώρα, 95 νέα κρούσματα, 1061 συνολικά οι ασθενείς

 Στους 32 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι στην χώρα μας από 29 που ήταν χθες, από τους οποίους οι 25 είναι άνδρες και 7 γυναίκες, ενώ η μέση ηλικία τους είναι 73 χρόνια, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμοξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061 ενω 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο, ενώ υπογράμμισε πως η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους πάσχοντες.Τέλος, έκανε ειδική μνεία για το νοσηλευτικό προσωπικό και όλες τις άλλες ειδικότητες για τη μάχη που δίνουν απέναντι στον κορωνοϊό.

Όσον αφορά τις νεότερες μελέτες για την ουσία κολχικίνη και την πιθανότητα να προκαλεί καρδιακές βλάβες ο ιός, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι όντως ισχύει πως προκαλεί φλεγμονή στην καρδιά, ωστόσο, οι έρευνες είναι ελπιδοφόρες.

Οι έγγυες χρήζουν ειδικής παρακολούθησης, τόνισε.Ωστόσο, το φάρμακο αυτό θα πρέπει να δίνεται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, καθώς έχει παρενέργειες.Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες, Ισπανία και ΗΠΑ, όπου υπάρχει έξαρση του ιού ο καθηγητής επεσήμανε ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψην την κατάσταση και να μην το αντιμετωπίζουμε με χαλαρότητα.

«Είναι σίγουρο ότι όταν αψηφίσουμε τον εχθρό αυτός θα μπει στο σπίτι μας. Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο ιος μπορεί να προσβάλει τον καθένα μας. Όσο ο ιός είναι εδώ υπάρχει απειλή. Αν λίγο χαλαρώσεις θα σου ξαναεπιτεθεί με μανία.» είπε χαρακτηριστικά.