1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-03-2020 19:50

Κορονοϊός: Μακραίνει ο κατάλογος, 71 νέα κρούσματα, 695 στο σύνολο

Στα 71 έφτασαν πλεον τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (23/3) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.

114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

17 ασθενείς έχασαν την ζωή τους, με μέση ηλικία τα 76 έτη.Οι 14 εξ’ αυτών ήταν άνδρες και οι τρεις γυναίκες.350.000 είναι παγκοσμίως τα κρούσματα που έχουν «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό, 15.000 εκ των οποίων έχουν «καταλήξει». Άξιο λόγου είναι πως περίπου 100.000 άνθρωποι θεραπεύτηκαν.

Το 75% των ασθενών ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 64 ετών.Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχουν προσβληθεί 8.000 με 10.000 πολίτες.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε: «Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Χαρδαλιάς: «Η πλειοψηφία ακολουθεί τις οδηγίες»

Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες.O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε:

  • Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.
  • Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.
  • Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.
  • Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
  • Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό
  • Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

Όπως ανακοίνωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ