1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2020 21:00

Μητσοτάκης: «Έδωσα εντολή για απαγόρευση της κυκλοφορίας»

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 22/3,  με διάγγελμα του την απαγόρευση της κυκλοφορίας έως και της 6 Απριλίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, "από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τέλος, τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση".Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στην Ιταλία χάνεται ένας άνθρωπος κάθε δύο λεπτα.

"Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διάλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα χαθεί" είπε σε δραματικούς τόνους ο πρωθυπουργός.Ευχαριστώ όσους κατάλαβαν την απειλή και μένουν σπίτι αλλά δεν ορισμένους επιπόλαιους να βλάψουν την υγεία των πολλών, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ