1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-11-2019 17:59

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο

Στιγμές της δεκαετίας του ‘90 ξαναζεί ο βολεϊκός ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό φιάσκο με τους Κουβανούς αθλητές στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με τον κόσμο του Δικεφάλου να απαιτεί να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες για τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς. Γράφει ο Γιάννης Παρασκευαΐδης.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ να έχει κάνει πολλά άλματα, ωστόσο την ίδια ώρα δεν λείπουν και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί σε διάφορα θέματα, με το χθεσινό φιάσκο με τους Κουβανούς να γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω τον σύλλογο.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...
Το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ ανήκει στον Ερασιτέχνη και διοικείται από τον χορηγό, δηλαδή τον Αντώνη Τσαλόπουλο. Αμφότερες οι δυο πλευρές δαπανούν κάθε χρόνο ένα αρκετά σημαντικό ποσό ώστε ο Δικέφαλος να παλεύει για τίτλους.

Όποίος παίκτης κι αν είσαι εδώ κάνεις το παιχνίδι σου με Fantasy, Missions, Matchcombo & αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! Πάτα εδώ!Το καλοκαίρι πάρθηκαν αποφάσεις είτε από την μια είτε από την άλλη πλευρά για διάφορους παίκτες. Οι επιλογές των Κουβανών αθλητών που έγιναν, ήταν έργο ενός γραφείου γνωστού μάνατζερ στο ελληνικό βόλεϊ, με τον οποίο υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά της διοίκησης Ερασιτέχνη, καθώς κατά το παρελθόν είχε φέρει αθλητές όπως ο Σεπέδα και ο Χιμένεθ.

Έτσι, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή των δυο Κουβανών, όπου την ίδια ώρα και εδώ ανοίγουμε μια παρένθεση, ο Γιούρι Φιλίποφ που αρχικά δεν τους ήθελε αλλά έμεινε στην ομάδα, παραιτήθηκε το επόμενο διάστημα καθώς έβλεπε επαναλαμβανόμενα παραπτώματα από τους δυο συγκεκριμένους αθλητές.

Εδώ και περίπου 2,5-3 μήνες, οι δυο Κουβανοί, Xoσέ Σαντοβάλ Ρόχας και Ντάριελ Άλμπο Μιράντα παίρνουν μέρος στην προετοιμασία της ομάδας, με τον πρώτο στα 25 του χρόνια να μην έχει παίξει σε κάποιο μεγάλο σύλλογο, ενώ ο δεύτερος, στα 27 του χρόνια, προσπαθεί να επιστρέψει στα παλιά δεδομένα και πριν την γνωστή ιστορία με τον γνώριμο μας, Σεπέδα.
Ο διαγώνιος Άλμπο, ίσως βγει στον ΠΑΟΚ, ίσως και όχι, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα βλέπουμε μέχρι τώρα, ο Σαντοβάλ δεν θα μπορέσει να πάρει φανέλα βασικού και αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε ο Δικέφαλος χάλασε τζάμπα μια θέση ξένου.
Τα παραπάνω μπορεί να μην έχουν σχέση με το χθεσινό φιάσκο, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά κάποια δεδομένα, ώστε να μπορεί να υπάρξει μια συζήτηση με γεγονότα και όχι με καφενειακές συζητήσεις.
Χθες, έγινε γνωστή η είδηση περίπου 3 ώρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως οι δυο Κουβανοί αθλητές δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι, με το όλο θέμα να αποτελεί φιάσκο για τον σύλλογο.
Η Ομοσπονδία της Κούβας δεν έβαλε την υπογραφή της στο ηλεκτρονικό σύστημα για τα δελτία των δύο αθλητών, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει την κατάθεση των χρημάτων από τις 25/10 (σ.σ. θα μπορούσε να το κάνει ακόμα πιο νωρίς, αλλά και πάλι ήταν εντός προθεσμίας).
Το όλο θέμα, έφερε φυσικά έντονες αντιδράσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ που από χθες απαιτεί επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες και να αποκαλυφθεί η όλη αλήθεια.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τεθεί και το εξής ερώτημα. Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος Θανάσης Κατσαρής, που ξέρει από τον καθένα καλύτερα αυτές τις υποθέσεις, θα πήρε όπως είναι λογικό, κάποιες δεσμεύσεις από την πλευρά του μάνατζερ.
Για ποιο λόγο λοιπόν, η πλευρά που εκπροσωπεί τους αθλητές και έχει αφήσει να εννοηθεί στην βολεϊκή πιάτσα, ότι... δένουν και λύνουν στην Κούβα, δεν μπόρεσε να λύσει το πιο απλό πρόβλημα;
Φυσικά και ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ που έχει φάει με το κουτάλι χιλιάδες υποθέσεις στον σύλλογο με άκρως αποτελεσματικό τρόπο, γνωρίζει πως άνθρωποι που βρίσκονται έξω από την οικογένεια της ομάδας, δεν μπορούν να προσβάλουν με τις κινήσεις τους, το σωματείο και τον κόσμο του Δικεφάλου και η αντίδραση του αναμένεται να είναι ανάλογη... 
Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια κουβέντα αναφορικά με τα συμβόλαια των δυο παικτών όπου αιωρείται η άποψη ότι κοστίζουν λίγα χρήματα ωστόσο η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.
Μπορεί τα συμβόλαια τους να είναι σχετικά μικρότερα από κάποιων άλλων, ωστόσο τα έξοδα είναι τα ίδια (σ.σ. διαμονή, διατροφή) και είναι πολλά περισσότερα τα χρήματα που απαιτούνται για την έκδοση των δελτίων τους (σ.σ. γιατί σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου τα λεφτά που παίρνει η κάθε ομοσπονδία είναι στάνταρ-υπάρχει τιμοκατάλογος από την CEV) οι Κουβανοί ζητούν ότι θέλουν (σ.σ. κι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ένα καρό λεφτά χωρίς να έχει τους παίκτες). Οπότε το θέμα είναι ποιος έχει την ευθύνη από την στιγμή που αποδεδειγμένα έχει πληρώσει κανονικά η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
Από όποια πλευρά και να το δει κανένας, το θέμα είναι φιάσκο για τον σύλλογο. Υπάρχει πλέον έντονος προβληματισμός από την πλευρά του «πλανητάρχη» του ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, την ώρα που ο ατζέντης που έκανε την δουλειά με τους Κουβανούς ήταν άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του, αλλά πλέον δεν είναι...
ΥΓ Σχετικά με το ερώτημα, πως γίνεται οι δυο Κουβανοί του ΠΑΟΚ να έπαιξαν κανονικά στην διοργάνωση του Λιγκ Καπ, η απάντηση είναι απλή. Ο εν λόγω θεσμός είναι ανεπίσημο τουρνουά, κάτι που είχε παραδεχθεί η ΕΣΑΠ με επίσημη επιστολή της κατά το παρελθόν όταν είχε υπάρξει ανάλογο θέμα με άλλο σύλλογο.

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ