Εκτυπώστε τη σελίδα
01-10-2019 15:38

ΠΑΣΑΠ: «Η στοχοποίηση εργαζομένων και οι ”ψευτομαγκιές”-απειλές ανήκουν στο παρελθόν»

Άμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΣΑΠ, στα όσα υποστήριξε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλης, Πρόδρομος Καλαϊτζίδης. Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών με ανακοίνωση του, υπερασπίζεται τους Χριστοφιδέλη-Γκιρτζίκη, ζητάει την τήρηση των νόμων και κάνει λόγο για πρακτικές που προσβάλλουν ιστορικά σωματεία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ

«Στις κρίσιμες ώρες που περνάει το ελληνικό επαγγελματικό (όσο κι αν δεν σας βολεύει είναι επαγγελματικό) βόλεϊ, το καλύτερο που θα είχαν να πράξουν όλες οι πλευρές θα ήταν να εργαστούν σκληρά και σιωπηλά, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις δεν βοηθούν. Δυστυχώς, όμως, προκληθήκαμε δημοσίως από τον κ. Πρόδρομο Καλαϊτζίδη, άρα δημοσίως θα απαντήσουμε με απόλυτο σεβασμό στο μέγεθος και την ιστορία του Ηρακλή.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ, λοιπόν, επέλεξε να στοχοποιήσει δυο επαγγελματίες, για να βγει από το πρόβλημα. Έχουμε αντιμετωπίσει την πρακτική αυτή και στο παρελθόν από άλλες ομάδες. Αντιμετωπίσαμε προσφάτως την απειλή άλλου μεγάλου συλλόγου ότι θα αποχωρήσει, απαιτώντας το άθλημα να γυρίσει στον ερασιτεχνισμό που βολεύει κάποιους… ερασιτέχνες παράγοντες.

Κύριε πρόεδρε, όταν κάποιος αναλαμβάνει την ιστορία και τα τρόπαια ενός μεγάλου συλλόγου, πρέπει να αναγνωρίσει και τα χρέη του. Άλλωστε, τα τρόπαια κατακτήθηκαν από προπονητές και αθλητές, με τους οποίους υπογράψατε συμβόλαια.

Δεν ήρθαν με το ζόρι. Οφείλετε, λοιπόν, να τηρήσετε τις συμφωνίες και τις ρυθμίσεις σας στο ακέραιο. Πρέπει οι νόμοι επιτέλους να τηρούνται. Είναι προφανές ότι οι ομάδες σε τούτη τη χώρα ήταν ασυνεπείς είτε όταν λεφτά όντως υπήρχαν, είτε εν μέσω κρίσης. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο ΠΑΣΑΠ σεβόμενος την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών δεν δύναται να σχολιάσει δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες μάλιστα δεν ήταν καν διάδικος, αλλά αντίθετα τις σέβεται και καλεί όλους τους φορείς του αθλητισμού να πράττουν αναλόγως.Κάνετε λόγο για ”αλητεία” του Χριστοφιδέλη.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές (σε ήθος και αθλητική αξία) όλων των εποχών, έχει κατακτήσει 27 τίτλους (εκ των οποίων δυο ευρωπαϊκά τρόπαια) και ηγήθηκε της ομάδας σας στην κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Έχει τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο, οδηγώντας την εθνική ομάδα σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της. Η ιστορία και το ήθος του απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να του χρεώνουν αλητεία. Ελάχιστη υπευθυνότητα απαγορεύει να τον δίνει οποιοσδήποτε βορά στον κόσμο που λατρεύει τον Ηρακλή και δικαίως αδιαφορεί για συμβόλαια και ρυθμίσεις.

Εσείς όμως δε μπορείτε ούτε να αδιαφορείτε, ούτε να ρίχνετε την ευθύνη στην ΕΣΑΠ. Αν κάποιος πολίτης φανεί ασυνεπής σε ρυθμίσεις χρεών (ακόμα και για πολύ μικρότερα ποσά) είτε θα χάσει το σπίτι και την περιουσία του, είτε την ελευθερία του.

Γιατί, λοιπόν, να ισχύει κάτι διαφορετικό στον αθλητισμό;”Αλητεία” είναι να επικαλείται κάποιος το πρόβλημα υγείας ενός ανθρώπου ή να αναρωτιέται γιατί ζητάει άλλος τα χρήματά του σε ”προχωρημένη” ηλικία. (Παρμεπιπτόντως, αγαπητέ πρόεδρε, ο Κώστας Γκιρτζίκης, υπόδειγμα ήθους και επαγγελματισμού, είναι 44 ετών.Αλλά και 51 να ήταν, τί ακριβώς σημαίνει;)

Τα χρήματα, όσα κι αν είναι (εσείς, ο Ηρακλής τα υπογράψατε) πρέπει να δοθούν στο ακέραιο.Τέλος, θέλετε να βάλετε τον ΠΑΣΑΠ απέναντι στους 14 σημερινούς αθλητές του Ηρακλή, απειλώντας ότι δεν θα κατεβάσετε την ομάδα στο πρωτάθλημα και θα μείνουν άνεργοι

. Με τις πρακτικές που χρησιμοποιείτε και εν έτη 2019 είμαστε βέβαιοι ότι τους προστατεύουμε. Και από εσάς και από άλλους που χρησιμοποίησαν την ίδια απειλή και, όπως αποδεικνύει η ιστορία, δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

Εν κατακλείδι: Οι πρακτικές του διαίρει και βασίλευε, της μετατόπισης ευθυνών, της στοχοποίησης εργαζομένων και οι ”ψευτομαγκιές”-απειλές ανήκουν στο παρελθόν. Στο πρωτάθλημα ας συμμετάσχουν όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά δεδομένα και ΚΥΡΙΩΣ στο βάρος της ιστορίας των ομάδων που εκπροσωπούν.

Με τις πρακτικές σας δεν σώζετε, αλλά προσβάλλετε ιστορικά σωματεία και τον κόσμο τους.Αν είναι να γίνει ένα πρωτάθλημα με τους όρους και τις πρακτικές που έφεραν το βόλεϊ στην σημερινή κατάσταση, να το κάνετε χωρίς εμάς.Εμείς βόλεϊ θα παίζουμε και χωρίς εσάς.

Εσείς δε θα μπορείτε να παριστάνετε τους παράγοντες χωρίς εμάς.Με σεβασμό,

Τα μέλη του ΠΑΣΑΠ (που πάντως ”αλητείες” δεν κάνουν… )

Σχετικά άρθρα