Εκτυπώστε τη σελίδα
30-09-2019 19:23

Ηρακλής για Χριστοφιδέλη, Γκιρτζίκη: Αυτό που κάνουν είναι επιεικώς αλητεία!

Στην αντεπίθεση πέρασε η διοίκηση του Ηρακλή για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τον Κώστα Χριστοφιδέλη και τον Κώστα Γκιρτζίκη τρεις ημέρες πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ελέγξει τους φακέλους των ΤΑΑ για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Volley League. Χαρακτήρισε «αλητεία» την στάση των δύο αθλητών, είπε πως εκβιάζουν τον Ηρακλή και τους έδωσε διορία 24 ωρών για να απαντήσουν διαφορετικά ο Ηρακλής δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το ΤΑΑ Ηρακλής στα γραφεία του Συλλόγου με αφορμή την συμμετοχή της ομάδας μας στη Volley League που δυσχεραίνει εξαιρετικά, λόγω πιθανότητα μη απόκτησης πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ, κ. Πρόδρομος Καλαϊτζίδης αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους ευχαρίστησε, ξεκίνησε την τοποθέτησή του για την κατάσταση της ομάδος. Χαρακτηριστικά είπε:

Για την περίπτωση του Κώστα Χριστοφιδέλη

«Εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (3/10) βγήκαν μπροστά μας δύο τεράστια προβλήματα που εδώ και είκοσι μέρες προσπαθούμε να λύσουμε κάνοντας προτάσεις προς δύο αθλητές αλλά βρίσκουμε μπροστά μας τοίχο. Όπως θα θυμάστε, το 2015 για να μπορέσει να παίξει το βόλεϊ πήρε επάνω του χρέη του Γυμναστικού συλλόγου Ηρακλή που αφορούσαν (27) αθλητές και (4) προπονητές.

Οι τέσσερις προπονητές επειδή τα ποσά τους ήταν μικρά εξοφλήθηκαν εφάπαξ και με τους είκοσι επτά πήγαμε σε μια ιστορία και κάναμε εκχώρηση τα τηλεοπτικά που παίρνει η κάθε ομάδα από τη Λίγκα. Σήμερα που μιλάμε από τους είκοσι επτά με ένα ποσό 600 χιλιάρικα, έχει μείνει 90 χιλιάδες ευρώ και οκτώ αθλητές που ακόμα πληρώνονται από αυτά τα λεφτά. Πριν περίπου είκοσι μέρες ένας εκ των οκτώ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης κατέθεσε προσφυγή ζητώντας να μας απαγορευτούν οι μεταγραφές.

Ο αθλητής Χριστοφιδέλης έχει πάρει το 80% των χρημάτων που του όφειλε ο Γ.Συλλογος Ηρακλή και αν μη τι άλλο αυτό που έχει κάνει είναι απαράδεκτο και το θεωρώ επιεικώς αλητεία.

Προσπαθήσαμε να συμβιβαστούμε μαζί του κάνοντας του μια πρόταση να πάει ένα χρόνο μετά. Είχε μια απαίτηση το 2015 όταν έγινε ο σύλλογος, 31 χιλιάδες ευρώ, συμφωνήσαμε να πάμε στα 25, πήρε 10 χιλιάρικα προκαταβολή και είχε έξι δόσεις των 2,5 χιλιάδων που πληρωνόταν κάθε χρόνο από την ΕΣΑΠ. Η ΕΣΑΠ δίνει αυτά τα λεφτά σε τέσσερις δόσεις, μια τον Οκτώβριο, τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο. Του Μαϊου είναι και η μικρότερη και την έπαιρνε ατόφια. Και οι οκτώ αθλητές φέτος, χωρίς να είναι δικιά μας υπαιτιότητα πήραν λιγότερα χρήματα γιατί η ΕΣΑΠ δεν είχε την χορηγία του ΟΠΑΠ αλλά μόνο της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να δώσει λιγότερα λεφτά στους οκτώ αυτούς αθλητές. Ο Χριστοφιδέλης αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του και εκβιάζει με μια απαγόρευση μεταγραφών. Θα σας πω και πως βγήκε αυτή η απαγόρευση. Την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου δικαζόταν κάτω στην ΕΟΔΑΠ, ο δικηγόρος μας κ. Διονάς έστειλε αίτημα αναβολής διότι δεν μπορούσε να παρεβρεθεί καθώς είχε μια υπόθεση εδώ.

Η δικαστής λοιπόν έδωσε μια αναβολή αν είναι δυνατόν, είναι πρωτάκουστο αυτό να δικαστεί η υπόθεση μας την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξέροντας ότι είναι η πρώτη μέρα του δικηγορικού έτους και ένας σοβαρός δικηγόρος έχει τουλάχιστον δύο δικαστήρια με αποτέλεσμα να μη μπορεί ούτε τη Δευτέρα να κατέβει κάτω. Ζητήσαμε εξαίρεση της συγκεκριμένης κυρίας, διότι θεωρούσαμε και θεωρούμε ακόμα και σήμερα ότι μεροληπτεί υπέρ του Χριστοφιδέλη.

Βέβαια ο αντικαταστάτης της κυρίας ήταν λογικό ότι δεν θα δεχτεί την αίτηση που κάναμε με αποτέλεσμα μετά από δύο μέρες να δικαστεί το θέμα. Θέλω να πω ότι είναι η ίδια δικαστής που μέσα στη χρονιά με το παραμικρό υβριστικό που ακουγόταν στην Μίκρα μας έριχνε απλόχερα 800 ευρώ πρόστιμο, αλλά αντίθετα έκλεινε τα μάτια στο μεταξύ μας ματς με τον Παναθηναϊκό στην κυψέλη, που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άναψαν έξι πυρσούς και υπήρξε 32 λεπτά διακοπή θα έπρεπε το λιγότερο να τιμωρηθεί με έδρα και ένα βαρύ πρόστιμο και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν υπότροπος καθώς είχε κάνει ξανά το ίδιο στο παιχνίδι με την Αεκ με τέσσερις πυρσούς τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με 300 ευρώ πρόστιμο.

Προτείναμε στον Χριστοφιδέλη να πάει τις απαιτήσεις του ένα χρόνο μετά, δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, ο Χριστοφιδέλης και οι υπόλοιποι πήραν λεφτά που θα τα είχανε χαμένα. Βρεθήκαμε εμείς και πήγαμε με τον σωστό δρόμο, αναγνωρίσαμε τα χρέη όλων αυτών, και ο συγκεκριμένος έχει πάρει το 80% και ξανά λέω ότι το θεωρώ μεγάλη αλητεία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. ‌

Η περίπτωση του Κώστα Γκιρτζίκη:

Το δεύτερο θέμα που μας παρουσιάστηκε είναι με τον Γιρτζίκη, κάποιοι που είστε εδώ σήμερα πιθανόν να μη τον γνωρίζετε κιόλας.

Ο συγκεκριμένος λοιπον, έπαιζε στον Ηρακλή το 2004, εμφανίζεται 16 χρόνια μετά με μια δευτεροβάθμια απόφαση και απαιτεί από εμάς 110.500 ευρώ. Και ναι θα το πω έτσι, δεν αρνηθηκαμε να τα δώσουμε, σήμερα που μιλάμε για να γνωρίζετε εχει την ίδια ηλικία μαζί μου είναι 51 ετών . Ναι λοιπόν να δώσουμε και σύνταξη και εφάπαξ στον 51χρονο Γκιρτζίκη αλλά θα τα δώσουμε όποτε μπορούμε εμείς, πρώτα θα πληρωθούν όλοι οι υπόλοιποι και μετά αυτός, γιατί έτσι μπορούμε.

Ο Ηρακλής αυτός δεν εκβιάζεται, έχει πληρώσει τέσσερα χρόνια τώρα 408 χιλιάδες ευρώ σε χρέη που δεν είναι δικά μας. Φανταστείτε αυτά τα 100 χιλιάρικα ανά χρόνο να τα ρίχναμε σε μια ομάδα από αυτές που δημιουργήσαμε τώρα θα είχαμε ένα τίτλο. Έχει δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε τέσσερα χρόνια στις τέσσερις ομάδες που δημιούργησε. Τα λεφτά που χρωστάει ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 σήμερα που μιλάμε είναι 14.750 ευρώ είναι οι τέσσερις συναλλαγματικές που δόθηκαν στα τέσσερα παιδιά που αγωνίζοταν φέτος.

Δεν πρόκειται να δεχτώ κανέναν μα κανέναν εκβιασμό. Ταυτόχρονα έχουμε δώσει δουλειά σε 50 οικογένειες αυτά τα τέσσερα χρόνια. Κάναμε μια οικονομική εξυγίανση, δεν θα πληρώνει πάντα ο Ηρακλής τα κακώς κείμενα του Ελληνικού αθλητισμού, δεν υπάρχει ομάδα που να έχει αδικηθεί τόσο σε όλα τα αθλήματα στον πλανήτη, ΩΣ ΕΔΩ!

Αυτός ο Ηρακλής δεν εκβιάζεται ούτε θα κάνει πίσω. Μια φορά με εκβίασαν το 2015 και αν κάποιοι πιστεύουν εκεί κάτω στην Αθήνα ότι από την παθολογική αγάπη που έχω για την ομάδα θα βρω λεφτά όπως γίνεται συνέχεια κάθε χρόνο για να πληρώσω αυτούς, σας το λέω πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και τους το ξεκοβω απο τώρα για να το καταλάβουν. Το πρόβλημα το ξέρει όλη η βολεϊκή Ελλάδα εδώ και 25 μέρες περίπου, δεν είδα κανένα να συγκινείται, πέρα του προέδρου της ΕΣΑΠ του κ. Ταρνατόρου και τον ευχαριστώ δημόσια διότι έκανε μεγάλες προσπάθειες ώστε να πείσει τον Χριστοφιδέλη αλλά ο αθλητής είναι ανένδοτος.

Αλήθεια θέλω να ρωτήσω ο ΠΑΣΑΠ που είναι; Ο φορέας των αθλητών. Να θυμίσω ότι το 2015 την εβδομάδα που ήταν να παρθεί η απόφαση από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού αν ο Ηρακλής θα είναι ο συνεχιστης των χρεών η όχι, έστελνε κάθε μέρα επιστολές στην επιτροπή λέγοντας τον τότε πρόεδρο κ. Παπαλάκη μη τυχόν και παρθεί τέτοια απόφαση και πως οι οικογένειες των παικτών θα μείνουν στον δρόμο. Δεν μπορώ να καταλάβω ο ΠΑΣΑΠ που είναι τώρα; Η τον βολεύει να βλέπει κάποιους αθλητές και κάποιους άλλους όχι.

Αυτοί οι 14 που είναι τώρα στην ομάδα δεν είναι μέλη του ΠΑΣΑΠ; Το ξέρει ο κόσμος ότι ακόμα πληρώνουμε τον Κιτσιο; Για να τα ακούσουν ολοι, ο Κιτσιος είχε συμβόλαιο με τον Ηρακλή το 2007 αγωνίστηκε και τελειώνοντας το πρωτάθλημα και αφού πληρώθηκε το συμβόλαιο του ανακαλύπτει ένα πρόβλημα στην καρδιά το οποίο του απαγορεύει να παίξει ξανά.

Πάει τότε στον τότε πρόεδρο του ΤΑΑ Ηρακλής Νίκο Αρταβάνη και τον παρακαλάει να κάνουν ένα εικονικό συμβόλαιο έτσι ώστε να είναι ασφαλισμένος για να μπορεί να παίρνει τα φάρμακα του. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος όταν διαλύθηκε ο Ηρακλής πήγε στο δικαστήριο και διεκδίκησε το δεύτερο συμβόλαιο του. Ας μου φέρει ένας ένα φύλλο αγώνος που εκείνη τη χρονιά τον αναφέρει το όνομα του όχι να έπαιξε, να είναι μόνο στον πάγκο. Που είναι ο ΠΑΣΑΠ;

Τότε εμείς ήμασταν λάθος και μπήκαμε σε μια ιστορία να αναλάβουμε όλα αυτα, σήμερα που είναι ο ΠΑΣΑΠ; Θα πρέπει και ο ΠΑΣΑΠ να καταλάβει για να έχει λόγο ύπαρξης θα πρέπει να υπάρχουν παίκτες αλλά για να υπάρχουν παίκτες πρέπει να υπάρχουν και ομαδες, αλλιώς δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Διορία 24 ωρών για να αγωνιστεί ο Ηρακλής

Για να τελειώνουμε δίνω διορία μέχρι αύριο στις 11 το πρωί οι δικηγόροι και των δύο να επικοινωνήσουν με τον δικό μας δικηγόρο και να δεχθούν τους όρους πληρωμής που τους προτείναμε, αν υπάρξει αρνητική απάντηση στις 11:30 θα σταλεί επιστολή στη λίγκα στην οποία θα δηλώνουμε την αποχώρηση μας από το πρωτάθλημα της Volley League 2019-20. Διότι αν πάμε σε μια τέτοια κατάσταση να συμβιβαστούμε μαζί τους δεν θα υπάρχουν λεφτά για να πληρωθεί η καινούρια ομάδα.

Απαιτώ και δεν παρακαλάω από τους δύο να σκεφτούν τις συνέπειες που θα έχει η αποχώρηση του Ηρακλή από τη Λίγκα. 1ον δεν υπάρχει περίπτωση πέφτοντας η ομάδα να πάρουν ούτε ένα ευρώ. 2ον οι υπόλοιποι επτά που συνεχίζουν να παίρνουν λεφτά θα σταματήσουν να τα παίρνουν και 3ον ν σκεφτούν αυτές τις 14 οικογένειες και τους δύο προπονητές που έχει η ομάδα ότι θα μείνουν στον δρόμο.

Όπως εγώ τους σεβάστηκα το 2015, που πήγαιναν στον κ. Παπαλάκη και του έλεγαν να μη παρθεί απόφαση, να σεβαστούν κι αυτοί τα παιδιά των παιδιών γιατί κακά τα ψέματα οι ομάδες που είναι να κατέβουν έχουν κλείσει το ρόστερ τους, όπως να σκεφτούν και το άλλο ότι με μια αρνητική απόφαση βάζουν σε τεράστιο κίνδυνο την λειτουργία της
Λίγκας.

Αυτή τη στιγμή οριακά οι ομάδες είναι οκτώ αν αποχωρήσουμε θα μείνουν επτά. Αν θεωρούν πως μπορούν να διοργανώσουν πρωτάθλημα με επτά ομάδες ας πάνε αυτές οι επτά, εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να εκβιαστουμε ξανά ποτέ από κανέναν».