Εκτυπώστε τη σελίδα
14-05-2019 15:51

Η συγκλονιστική ιστορία βολεϊμπολίστα από τη Βενεζουέλα που δραπέτευσε από την «κόλαση»!

Ο 22χρονος Έντουαρντ Ράμος που αγωνίζεται στον ΑΟΝΣ Μίλων αποκάλυψε στο «Εθνος της Κυριακής» πως από τα βάθη της Βενεζουέλας βρέθηκε στην «άγνωστη» Ελλάδα που έγινε ο «παράδεισός» του...

Ο Έντουαρντ Ράμος είναι βασικός διαγώνιος της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΝΣ Μίλων και ηγήθηκε στο εφετινό πρωτάθλημα αλλά και στα μπαράζ ανόδου προκειμένου η ομάδα της Νέας Σμύρνης να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες και στην Α2 ανδρών.

Αν και πριν τρία χρόνια δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της Ελλάδας θεωρεί πλέον τον εαυτό του «ευλογημένο» που η μοίρα αλλά και μία «αόρατη δύναμη» τον έσπρωξε στον «παράδεισο της γης» γλιτώνοντας από τα βάσανα που θα περνούσε στην Βενεζουέλα.

Βέβαια το σώμα του είναι στην Ελλάδα αλλά το μυαλό του είναι στο σπίτι, στους γονείς του και στα αδέλφια του που δοκιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει βυθιστεί η Βενεζουέλα. Με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα του δεν θέλει να επιστρέψει. Προσεύχεται κάθε μέρα για τους δικούς του ανθρώπους αλλά και για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα του.

«Κανείς δεν θέλει τον εμφύλιο»

Πάνω απ΄όλα προσεύχεται να μην συμβεί το χειρότερο σενάριο: «Μακάρι να μην έχουμε εμφύλιο πόλεμο, αλλά έχω πίστη στους συμπατριώτες μου. Παρά τα προβλήματα, παρότι δεν έχουν να φάνε, παρότι τα έχουν χάσει όλα και διαφωνούν για το ποιος έφταιξε που φτάσαμε ως εδώ, κανείς δεν θέλει τον εμφύλιο πόλεμο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο 22χρονος βολεϊμπολίστας και συνεχίζει: «Εχουν δοθεί πολλές αφορμές για αιμοτοχυσία μεταξύ “αδελφών” αλλά ο κόσμος “κρατάει” ακόμα. Δεν θέλει φασαρίες. Το μόνο που θέλει είναι ευκαιρίες για ζωή όπως σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη, για το πως βρέθηκε ξαφνικά στην Ελλάδα και τι λέει για τις δύο πατρίδες του στο ethnos.gr