Εκτυπώστε τη σελίδα
14-05-2019 13:55

Τέσσερις γενιές του βόλεϊ μαζεύτηκαν στην Πετρούπολη

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του βόλεϊ συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) στο κλειστό της Πετρούπολης. Οι παλιές δόξες με τους νυν αστέρες του αθλήματος συναντήθηκαν στο «Ν. Παξιμαδάς» στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης, ο ΠΑ.Σ.Α.Π. και η Ε.Ο.ΠΕ., με τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό να απολαμβάνει ένα δίωρο βόλεϊ.

Βασίλης Κουρνέτας, Μαρία Γκαραγκούνη, Γιώργος Ντράκοβιτς, Τασούλα Πολυζώη, Μάριος Γκιούρδας, Γιάννης Φάκας, Ρούλα Πραγκαλούδη, Άκης Χατζηαντωνίου, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Νίκη Γκαραγκούνη, Τάσος Τεντζέρης, Σοφία Αγγελάκη, Μαρία Κωστοπούλου, Σοφία Ιορδανίδου, Ευγενία Γκορτσίλα ,Άκης Χατζηαντωνίου, Δημήτρης Γόντικας έσμιξαν με τους διεθνείς Ανδρέα Φράγκο, Στέλλα Χριστοδούλου, Μένιο Κοκκινάκη, Όλγα Στράντζαλη, Παναγιώτη Πελεκούδα, Τζίνα Λαμπρούση, Δημήτρη Τζούριτς, Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Την Ε.Ο.ΠΕ. εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, ο ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης και ο διευθυντής Περικλής Μπακοδήμος. Το παρών έδωσε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών Γκιγιέρμο Ναράνχο, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το προηγούμενο βράδυ. Στο πλευρό του ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Νίκο Μπουτσορής και ο Ιταλός στατιστικολόγος Μποϊέρι.

«Πήγε καλύτερα απ'ότι περίμενα. Και μόνο που βρέθηκαν στην Πετρούπολη 4 γενιές του αθλήματος, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όλοι μας αγαπάμε το βόλεϊ, ανεξάρτητα από την ηλικία του καθενός και το υπηρετούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Αυτό που θέλω εγώ πάνω απ'όλα είναι να μαζευόμαστε όλοι μαζί και να διασκεδάζουμε. Φέτος ήθελα να φέρω και τις τωρινές Εθνικές ομάδες και με την συμβολή της Ε.Ο.ΠΕ. και του ΠΑ.Σ.Α.Π. και σε συνδυασμό με τον Δήμαρχο Πετρούπολης που μου έδωσε το ελεύθερο για αυτή την εκδήλωση, βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί και με την Macron που μας πρόσφερε τον ρουχισμό, η εκδήλωση αυτή θα γίνεται κάθε χρόνο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στις Εθνικές ομάδες για την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ό,τι καταφέρουν θα είναι επιτυχία για το βόλεϊ» δήλωσε ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Σωτήρης Αμαριανάκης.

«Είναι τιμή μας χαρά για εμάς τους αθλητές να προσφέρουμε στον χώρο μας με όποιον τρόπο μπορούμε, είτε αυτό αφορά το παρελθόν είτε το μέλλον του βόλεϊ. Η εκδήλωση αυτή πάντρεψε με υπέροχο τρόπο και τα δύο αυτά κομμάτια, βάζοντας το παρελθόν και το παρόν στο ίδιο γήπεδο, μπροστά σε ένα κοινό με πολλά παιδιά που είναι και το μέλλον. Νιώθουμε υπέροχα που συναντήσαμε θρύλους του αθλήματος κι ευελπιστούμε ο κόσμος να ευχαριστήθηκε αυτό που είδε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π. Παναγιώτης Πελεκούδας.

«Ήταν πολύ όμορφη η εκδήλωση. Η ουσία είναι τα νέα παιδιά να δουν μαζεμένες όλες αυτές τις διαφορετικές γενιές του ελληνικού βόλεϊ, έτσι ώστε να τους δώσεις εικόνες για να ξεκινήσουν και αυτά την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό» δήλωσε από την πλευρά του ο Μενέλαος Κοκκινάκης.

«Είναι πολύ ευχάριστο να βρισκόμαστε στο ίδιο γήπεδο με τους θρύλους του αθλήματός μας. Το βόλεϊ πρέπει να προβάλετε με τέτοιους είδους εκδηλώσεις και μπράβο στον κ. Αμαριανάκη για την πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους αθλητές και τις αθλήτριες στο ίδιο γήπεδο» τόνισε η αρχηγός της Εθνικής γυναικών Στέλλα Χριστοδούλου.

«Το να συνυπάρχουμε εδώ στην Πετρούπολη παλιοί και νέοι αθλητές και αθλήτριες, είναι από αυτά τα ωραία που περιμένεις να σου συμβούν στη ζωή. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά η δίψα για παιχνίδι υπάρχει ακόμα. Θαυμάζω τις νέες αθλήτριες και αν μου λέγατε ποιες θα ήθελα να έχω συμπαίκτριες, θα επέλεγα την Κατερίνα (σ.σ. Γιώτα) και την Στέλλα (σ.σ. Χριστοδούλου). Είναι μεγάλη μου χαρά που ανταμώσαμε και πάλι και ελπίζω να γίνει το ίδιο παιχνίδι και του χρόνου» δήλωσε η παλαίμαχη αθλήτρια Μαρία Κωστοπούλου.

«Συγχαρητήρια στον Σωτήρη Αμαριανάκη που μάζεψε όλους τους αθλητές που έχουν λάμψει και θα λάμψουν στο Ελληνικό βόλεϊ. Εμείς σαν Ομοσπονδία στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και ελπίζουμε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός» είπε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής.

«Είναι μία συνέχεια από τα προηγούμενα χρόνια και φέτος σε συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Α.Π. και υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ε.Ο.ΠΕ. διοργανώσαμε αυτό το event. Ήταν μία ιδέα του κ. Αμαριανάκη και πραγματικά έγινε μία γιορτή του βόλεϊ. Τα νέα παιδιά γνώρισαν τους σημερινούς αστέρες του αθλήματος αλλά και του παρελθόντος και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να τους θυμηθούν. . ήταν μία ιδεά του κ. Αμαριανάκη και ήταν μία γιροτή του βόλεϊ. Τα νέα παιδιά να γνωρίσουν τους σημερινούς αστέρες αλλά και του παρελθόντος και οι γονείς των παιδιών να τους θυμηθούν. Ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση και θέ. αν όντως οι αθλητές το ευχαριστήθηκαν, εμείς θέλουμε να το κάνουμε θεσμό στη πόλη μας με την βοήθεια του ΠΑ.Σ.Α.Π. και της Ομοσπονδίας» δήλωσε ο γενικός αρχηγός του Γ.Σ. Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς και πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε κλιμάκιο από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – Χάρισε Ζωή και ενημέρωσαν τον κόσμο για την δράση τους.

Οι βραβεύσεις:

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν οι παρακάτω βραβεύσεις:

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος απέμεινε τιμητική πλακετά στην Ε.Ο.ΠΕ., την οποία παρέλαβε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νεκτάριος Χαλβατζής.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΓΣ Πετρούπολης απέμεινε τιμητική πλακέτα στον πρώην διαιτητή Γιώργο Γεωργουλέα.

Ο γενικός αρχηγός του ΓΣ Πετρούπολης απέμεινε τιμητική πλακέτα στην Σοφία Καλλιώρα, αθλήτρια του ΓΣ Πετρούπολης.