Εκτυπώστε τη σελίδα
13-03-2019 23:11

Με πόσες ομάδες θα παίζεται η Volley League;

Το θέμα του αριθμού συμμετοχής των ομάδων στην Volley League τα επόμενα χρόνια θα έρθει σύντομα στο προσκήνιο για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά για την ώρα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος υπεραμύνθηκε της απόφασης που έχει ληφθεί το καλοκαίρι του 2018 για μείωση σε 10 από τη σεζόν 2020-21.


«Η απόφαση της ΕΣΑΠ είναι ότι από τη σεζόν 2020-21 οι ομάδες του πρωταθλήματος θα είναι 10. Αυτό αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Βάσει νόμου, αυτό μπορείς να το κάνεις σε δύο σεζόν από την ημέρα που το αποφάσισες. Αν τυχόν ο Ηρακλής Χαλκίδας συμμετείχε στο πρωτάθλημα, τότε δεν θα είχαμε θέμα. Για να μπορέσουν οι ομάδες να γίνουν 10 σε δύο χρόνια, θα πρέπει τη σεζόν 2019-20 να είναι 11, έτσι ώστε να υποβιβαστούν 3 και να ανέβουν 2 από την Α2 και να υπάρχει ισορροπία. Οσο για τα πλέι οφ της εφετινής σεζόν δεν έχει τεθεί ζήτημα για αλλαγή αλλά και να υπήρχε θέμα δεν θα μπορούσε να γίνει καμία αλλαγή», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το All Star στη Σύρο.

Οι πληροφορίες μας πάντως λένε πως μέχρι τον Μάιο θα τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι και το θέμα ίσως έρθει και πάλι στο προσκήνιο καθώς και η ΕΟΠΕ έχει εκφράσει αντιρρήσεις διότι με τη σειρά της ακούει τις γκρίνιες των σωματείων.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δύο μεγάλες χορηγίες της Λίγκας και η διάρκεια τους ενώ δεν αποκλείεται εάν υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα είτε για δεύτερο μεγαλο χορηγό είτε για συμβολαία με διετή διάρκεια να έχουμε αλλαγή πλεύσης και πάλι προς τους... 12 όσοι είναι και οι μήνες του χρόνου...