Εκτυπώστε τη σελίδα
10-01-2019 18:21

Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Δεν υπάρχει μέρα που να μην σκέφτομαι το Euro»

Όλα τα κοντέρ έχει σπάσει τη φετινή σεζόν στην Ιταλία η Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Η διεθνής διαγώνια που στην γειτονική χώρα αγωνίζεται ως ακραία, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας της με τη φανέλα της Φιλοτράνο και δείχνει έτοιμη να πάρει στις πλάτες της την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι του 2019 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μετά από 14 αγωνιστικές και 52 σετ, η Ανθή Βασιλαντωνάκη οδηγεί την κούρσα στο σκοράρισμα στις ακραίες με 211 κερδισμένους πόντους, δηλαδή 15 πόντους ανά παιχνίδι και 5 πόντους ανά σετ. Το volleynews.gr επικοινώνησε με την Ανθή Βασιλαντωνάκη, η οποία μόλις χθες με 19 πόντους, ήταν και πάλι η κορυφαία στη νίκη της Φιλοτράνο με 3-0 σετ επί της Κράι, στο ντέρμπι παραμονής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ιταλία, Εθνική ομάδα, ακραία ή διαγώνια και Euro ήταν η κουβέντα με την 22χρονη αθλήτρια, όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί...

anthi

Πέμπτη χρονιά στην Ιταλία και φέτος είσαι στη Φιλοτράνο. Πως εξελίσσεται η σεζόν μέχρι τώρα;

«Η σεζόν για εμένα προσωπικά πάει πολύ καλά. Μαθαίνω πολλά πράγματα κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση και φυσικά από τους αγώνες. Στην Ιταλία αγωνίζομαι ως ακραία και έχω πολλά να μάθω ακόμα. Όμως μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία που έχω κάνει στο εξωτερικό».

Υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα;

«Υπάρχει πίεση αλλά μέχρι στιγμής έχουμε νικήσει τα παιχνίδια που "έπρεπε" να πάρουμε. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και νικήσαμε τις ομάδες που βρίσκονται κάτω απο εμάς. Στον δεύτερο γύρο που ξεκίνησε, θέλουμε να "κλέψουμε" περισσότερους πόντους για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια».

Στην Ιταλία αγωνίζεσαι ως ακραία και με την Εθνική ως διαγώνια. Έχεις κάποια προτίμηση; Θα προτιμούσες να έπαιζες σταθερά μία θέση;

«Προτιμώ να αγωνίζομαι ακραία. Γι'αυτό όταν υπάρχει η επιλογή στην ομάδα να αγωνίζομαι στα άκρα, τότε αυτό θα επιλέξω. Στην Εθνική ομάδα, μπαίνω πάντα στη θέση που ο προπονητής μου πιστεύει ότι είναι καλύτερα για την ομάδα και προσαρμόζομαι».

anthi2

Η Ελλάδα έχει προκριθεί στο Ευρωπαϊκό μετά από 18 χρόνια και ήσουν σημαντικό γρανάζι σε αυτή την επιτυχία. Πως βίωσες το όλο καλοκαίρι του 2018 με τους Μεσογειακούς και τα προκριματικά;

«Όλες οι αθλήτριες της Εθνικής έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις από το καλοκαίρι. Δουλέψαμε πολύ για να πετύχουμε τον στόχο μας. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι όλες είχαμε έναν κοινό σκοπό. Βρεθήκαμε όλες μαζί στο γήπεδο μέσω των προπονήσεων και αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Παίζαμε όλες το ίδιο παιχνίδι. Φυσικά, δεν έλειπε και η θέληση για το αποτέλεσμα».

Πως είδες το παιχνίδι με την Νορβηγία στο Μαρκόπουλο με τις γεμάτες κερκίδες; Θα ήθελες να ήσουν και εσύ εκεί με τις συμπαίκτριές σου;

«Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν μαζί τους, όμως αποφασίστηκε σε συνεννόηση με την Εθνική, την Ομοσπονδία και την ομάδα μου να μείνω στην Ιταλία. Είχαμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και η Φιλοτράνο έδινε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για τη παραμονή της και ο σύλλογος με χρειαζόταν. Οι εικόνες στο Μαρκόπουλο ήταν πολύ ωραίες και πάντα ωραίο να παίζεις στην χώρα σου μπροστά στο ελληνικό κοινό. Τα κορίτσια έπαιξαν πολύ καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια και στο Μαρκόπουλο που το είδα, ο κόσμος απόλαυσε το παιχνίδι. Ελπίζω αυτό να ενθαρρύνει την Ελλάδα να διοργανώνει περισσότερους αγώνες στην χώρα μας (άντρες-γυναίκες) και ο κόσμος να έρχεται να μας βλέπει».

Υπάρχει ανυπομονησία; Συζητάτε μεταξύ σας το επερχόμενο Euro;

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην το σκέφτομαι και ανυπομονώ πάρα πολύ. Όχι μόνο εγώ, όλες μας είμαστε ενθουσιασμένες. Το αξίζαμε μετά από τόση προσπάθεια και δουλειά».

Είναι ένα μικρό βήμα μπροστά για το ελληνικό βόλεϊ οι προκρίσεις των δύο Εθνικών ομάδων;

«Μεγάλο βήμα! Άνδρες και γυναίκες θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό μετά από πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει πως έχει αρχίσει και γίνεται καλή δουλειά. Ελπίζω αυτή η επιτυχία να συνεχίσει να οδεύει πάντα προς το καλύτερο, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Τίμος Αθανασόπουλος

  

*Η φωτογραφία είναι από την βράβευση της Βασιλαντωνάκη ως MVP του αγώνα με την Κιέρι, στο οποίο η 22χρονη διεθνής είχε 24 πόντους στη νίκη της Φιλοτράνο με 3-2 σετ.

anthi3