1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-12-2018 00:14

Αρβανίτη, Καραγκούνη: Το ιδανικό ξεκίνημα και οι αφιερώσεις στους ανθρώπους της ζωής τους

Ξεκίνησαν από την Αθήνα για την Λιουμπλιάνα χωρίς υψηλές απαιτήσεις από τους εαυτούς τους και επιστρέφουν με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Η Βίκυ Αρβανίτη στη πρώτη της διεθνή διοργάνωση μετά από 2,5 χρόνια απουσίας από την άμμο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά της FIVB στη Σλοβενία, μαζί με την Πένυ Καραγκούνη και μίλησαν στο volleyball.gr για την επιτυχία τους.

«Ιδανικό ξεκίνημα. Πριν ένα μήνα δεν ήθελα καν να έρθουμε να παίξουμε. Δεν ένιωθα καλά με το σώμα μου αλλά αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Μέσα μας, όμως, ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο και όσο αγωνιζόμασταν στο τουρνουά το πιστεύαμε ακόμα περισσότερο. Μπορεί να είναι ενός αστεριού η διοργάνωση αλλά δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν αντίπαλο. Έπρεπε να παίξουμε καλά και χαίρομαι που παρουσιαστήκαμε σε καλό επίπεδο» δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη, εμφανώς χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο.

«Όπως είπε και η Βίκυ δεν είχαμε υψηλές προσδοκίες. Περισσότερο θέλαμε να παίξουμε ξανά μαζί και να δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι η Βίκυ μετά από δύο χρόνια. Το πιο βασικό ήταν να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά βλέπαμε ότι ήμασταν καλύτερες από τις άλλες ομάδες και καταφέρουμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο» συμπλήρωσε η Πένυ Καραγκούνη.

aponomi1

Στην ερώτηση της αφιέρωσης του χρυσού μεταλλίου, η Βίκυ Αρβανίτη το αφιέρωσε στον γιο της, Νικόλα. «Είναι το πρώτο ταξίδι που άφησα πίσω τον γιο μου και το γεγονός ότι θα επιστρέψω κοντά του με το χρυσό μετάλλιο, με κάνει πολύ χαρούμενη», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με την Πένυ Καραγκούνη να αφιερώνει την πρώτη θέση σε 4 κοντινούς της ανθρώπους. «Το μετάλλιο το αφιερώνω σε 4 ανθρώπους που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν συνεχώς δίπλα μου και με την στήριξή τους συνέχισα να παίζω. Αν δεν ήταν αυτοί θα είχα σταματήσει».

Επόμενος σταθμός για την Εθνική ομάδα beach volley, η Χάγη και στο τουρνουά 4 αστέρων το διάστημα 2-7 Ιανουαρίου.

«Ανεβαίνει αρκετά το επίπεδο στη Χάγη. Πάμε βήμα βήμα και χωρίς πολλά λόγια. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά με χαμηλά το κεφάλι. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο. Σίγουρα δεν θα είμαστε απευθείας στο κυρίως ταμπλό και θα προσπαθήσουμε μέσω των προκριματικών. Ακόμα και μία νίκη για να συγκεντρώσουμε κάποιους βαθμούς θα είναι πολύτιμη» δήλωσαν Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη.

proponitiko team

Κλείνοντας, Βίκυ και Πένυ αναφέρθηκαν στην πρόσληψη του Βραζιλιάνου τεχνικού συμβούλου, Τίε Σαντάνα, αλλά και για το προπονητικό επιτελείο που βρίσκεται δίπλα τους.

«Είναι δύο εβδομάδες σχεδόν που προπονούμαστε μαζί με τον Σαντάνα. Η επιλογή που έγινε από την Ομοσπονδία αλλά και για το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, είναι η ιδανική συνεργασία. Ο Σαντάνα έχει φέρει στην ομάδα βραζιλιάνικη νοοτροπία και τρόπο δουλειάς. Μας έχει ήδη βοηθήσει και είναι ακόμα νωρίς» τόνισε η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη συμπλήρωσε:

«Ένας ξένος προπονητής είναι πολύ καλή επένδυση από την Ε.Ο.ΠΕ. Ο Σαντάνα άλλαξε τον αέρα της ομάδας, αλλά και όλο το προπονητικό τιμ. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όλους και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε εκτός από τον Σαντάνα και τον Θανάση Πανούσο, τον Κώστα Στάικο, τον Φερνάντο Μπιλήρη, τον εργοφυσιολόγο μας Γιώργο Βαβέτση, τον φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργο, την διατροφολόγο Τόνια Μαχαίρα και την ψυχολόγο Μαρία Ψυχουντάκη».

Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ