Εκτυπώστε τη σελίδα
06-11-2018 18:16

Επιστρέφει τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης στην Ελλάδα μετά το 2004!

Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την διεξαγωγή ενός εκ των δύο ομίλων της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων το 2020, 16 χρόνια μετά την τελευταία μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και δεν είναι άλλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο ΔΣ της CEV που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη με αφορμή και την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση του Ευρωβόλεϊ Παίδων το 2020 με τις Ελλάδα και Ιταλία. Η γειτονική χώρα θα φιλοξενήσει τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς και τα τελικά. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 10 Ιουλίου ως 9 Αυγούστου του 2020

Η ανάληψη του Ευρωπαϊκού Κ18 είναι σημαντική υπόθεση για την χώρα μας, η οποία έχει ανάγκη την προώθηση του αθλήματος αλλά και του αθλητικού τουρισμού. 

Με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, άλλες 4 φορές η Ελλάδα φιλοξένησε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων βόλεϊ και αυτές είναι: Το παγκόσμιο εφήβων το 1989 στην Αθήνα, το ευρωπαϊκό νεανίδων το 1992 στις Σέρρες, το Μουντοβόλεϊ στην Αθήνα το 1994 και έναν χρόνο αργότερα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων ήταν ένας από τους στόχους μας. Μετά την επιστροφή των Εθνικών ομάδων στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ ήρθε η ώρα η χώρα μας να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν από κοντά τα αστέρια του μέλλοντος και να χειροκροτήσουν τη νέα πολλά υποσχόμενη γενιά του ελληνικού βόλεϊ».