1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-10-2018 14:23

Η Hope Refugee FC-Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων μας δείχνει τον δρόμο

Στις 18 Οκτωβρίου, η HopeRefugeeFC-Αθλητική Ελπίδα Προσφύγωνη ποδοσφαιρική αθλητική ομάδα που ίδρυσε το 2016 η Οργάνωση Γη και αποτελείται από πρόσφυγες & μετανάστες με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση, βραβεύτηκε από τοPeaceandSport, το διεθνή οργανισμό για την Ειρήνη & τον Αθλητισμό, στο διεθνές Forum, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, και είχε σκοπό να αναδείξει τη θετική επίδραση του αθλητισμού στην πρόοδο των κοινωνιών.

Στόχος της ΗopeRefugee είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα δημιουργικής ενασχόλησης αλλά και να λειτουργήσει ως ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο και την ελληνική κοινωνία.

Την περίοδο 2016-2017, αγωνίστηκε στο Εργασιακό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ε.Α. ενώ το 2017-2018, με ομάδες από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας Αθηνών και Πειραιώς. Ο απολογισμός της ομάδας στα δυο χρόνια αγωνιστικής περιόδου, είναι 52 νίκες, 4 ισοπαλίες και 14 ήττες, παράλληλα τον Ιανουάριο του 2018, βραβεύτηκε και από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ελλάδος

(ΠΣΑΠ).HHopeRefugeeαποτέλεσε το έναυσμα ώστε η Οργάνωση Γη να επεκτείνει τα αθλητικά της προγράμματα απευθυνόμενα σε ανήλικους πρόσφυγες, αγόρια και κορίτσια 7-17 ετών.Απώτερος σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι η προάσπιση και η ευαισθητοποίηση σε ο,τι αφορά στην ισότητα των φύλων, μέσω της ενασχόλησης των κοριτσιών με τον αθλητισμό. Επιπρόσθετα, έμφαση δίνεται στη δημιουργική απασχόληση των ασυνόδευτων παιδιών, που αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα του προσφυγικού πληθυσμού.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 3.500 ασυνόδευτα παιδιά με σχεδόν μηδαμινή πρόσβαση σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά, το καλοκαίρι του 2018, η Οργάνωση Γη σε συνεργασία με την UNICEF και το Ίδρυμα YouriDjorkaeff, υλοποίησαν ποδοσφαιρικό πρόγραμμα για 250 ασυνόδευτα παιδιά από 21 διαφορετικές δομές ανηλίκων. Παράλληλα σε συνεργασία με το Barcelona Foundation εφαρμόζεται στη Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά η μεθοδολογία FutbolNet, η οποία  χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως όχημα για την προαγωγή της άμιλλας, της κατανόησης και της ανεκτικότητας, με στόχο την ενθάρρυνση της κοινωνικής ένταξης και την προσωπική ενδυνάμωση των παιδιών και νέων προσφύγων που συμμετέχουν.

Του Νίκου Δελαγραμμάτικα.

Μέχρι σήμερα η Οργάνωση Γη έχει υλοποιήσει 12 αθλητικά προγράμματα, στα οποία έχουν λάβει μέρος πάνω από 900 παιδιά πρόσφυγες, 7-17 ετών, και στα οποία έχουν εργαστεί ως προπονητές, ποδοσφαιριστές της HopeRefugee.Φέτος η Hope Refugee FC θα αγωνίζεται στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα anexartito.com.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ