1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-10-2018 21:34

Σπάει τα κοντέρ το παιδί θαύμα της Ιταλίας Πάολα Εγκόνου

Έτσι όπως παίζει και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, δεν θα αρχίσει να θεωρείται η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου. Ο λόγος για την ιταλοποιημένη Νιγηριανή Πάολα Ογκέκι Εγκόνου, η οποία πριν καν κλείσει τα 20 της χρόνια έχει οδηγήσει την Ιταλία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 
Γεννημένη στις 18 Δεκεμβρίου 1998 στην Τσιταντέλα, η Εγκόνου είναι κόρη μεταναστών και σίγουρα θα είναι περήφανοι για την κόρη τους, όχι μόνο για τις εμφανίσεις της στο Μουντιάλ βόλεϊ, αλλά και για (άλλο) ένα ρεκόρ που έσπασε στον ημιτελικό με την Κίνα.

Η 19χρονη διαγώνια πέτυχε 45 (!) πόντους κόντρα στην Κίνα και έγραψε ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφήνοντας πλέον στην δεύτερη θέση την Γιέλενα Πάβλοβα από το Καζακστάν που είχε πετύχει 40 πόντους στην ήττα της χώρας από τις ΗΠΑ το 2006 στην Οσάκα.

Σαν να μην έφθανε αυτό, το παιδί θαύμα της Ιταλίας έχει το ρεκόρ για το πιο δυνατό σερβίς σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στέλνοντας την μπάλα με 101 χλμ το 2016 στο Ρίο. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016, πέτυχε 46 πόντους με την ομάδα της Κλαμπ Ιτάλια κόντρα στην Μπούστο Αρσίζιο και έχει από τότε την πρώτη θέση πόντων σε έναν αγώνα στο καμπιονάτο.

Για την ιστορία, η Εγκόνου στον ημιτελικό με την Κίνα πήρε 88 επιθέσεις της ομάδας της από τις 169 (!), τελείωσε τις 39, ενώ είχε και 5 άσσους, 1 μπλοκ.

Θαυμάστε την στο παρακάτω βίντεο που νίκησε σχεδόν μόνη της την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Κίνα.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ