1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-08-2018 19:53

Πετρέας, Φράγκος: «Μισή πρόκριση με Σουηδία, δε φοβόμαστε το Νίλσον»

Αισιόδοξοι ότι η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών μπορεί να νικήσει τη Σουηδία εκτός έδρας το Σάββατο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δήλωσαν στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ ο διεθνής κεντρικός Γιώργος Πετρέας και o διεθνής ακραίος Ανδρέας Φράγκος. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό και η πρόκριση στα τελικά μετά από δέκα χρόνια.

Ο Πετρέας, ο οποίος είναι αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, τόνισε ότι οι Σκανδιναβοί διαθέτουν πολύ δυνατή ομάδα, ωστόσο υπογράμμισε πως «θέλουμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας με ό,τι καλύτερο έχουν».

«Ξεκινήσαμε την διαδικασία πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό και νομίζω ότι κάναμε το αναμενόμενο με το Λουξεμβούργο και δεν χρειάζεται να μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες» τόνισε αρχικά ο Πετρέας και συνέχισε: «Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την Σουηδία που από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Φάνηκε στη πορεία ότι υπάρχει και το Αζερμπαϊτζάν που μπορεί να κοντράρει και να μπει ανάμεσα. Για εμάς είναι μονόδρομος να νικάμε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζoυμε και να συνεχίσουμε τις νίκες και αρχής γενομένης το Σάββατο, πρέπει να δείξουμε την ποιότητά μας σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω πως μετά τα τέσσερα παιχνίδια θα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση και θα αρχίσουμε να χαμογελάμε».

Αναφορικά με τις αρετές που πρέπει να έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να πάρει τη νίκη, είπε: «Πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση στη Σουηδία. Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να μείνουμε ήρεμοι σε περίπτωση που βρεθούμε πίσω στο σκορ, να δείξουμε μαχητικότητα και όλα θα πάνε καλά».

O Πετρέας αναφέρθηκε και στον άσο της εθνικής Σουηδίας, Μάρκους Νίλσον: «Πριν έντεκα χρόνια ήμουν συμπαίκτης με τον Νίλσον, τώρα θα τον βρούμε αντίπαλο. Είναι φίλος, αγαπάει πολύ την Ελλάδα αλλά την ώρα του αγώνα θα είναι αντίπαλός μας. Ο Νίλσον είναι παίκτης παγκοσμίου επιπέδου, εμείς θέλουμε να νικήσουμε τη Σουηδία και για εμάς είναι πολύ καλό που θα είναι και αυτός εκεί. Θέλουμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους μας με ό,τι καλύτερο έχουν».

Από την πλευρά του, ο Φράγκος τόνισε ότι η εθνική ομάδα δεν έχει κάτι να φοβηθεί απέναντι στη Σουηδία. «Εμείς σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε την Σουηδία σαν τον πιο δυνατό αντίπαλο του ομίλου» είπε και συνέχισε: «Οι πρεμιέρες πάντα είναι περίεργες, καθώς και εμείς είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας με το Λουξεμβούργο. Η Σουηδία δεν κατάφερε να νικήσει αλλά σίγουρα στο δεύτερο παιχνίδι θα παρουσιαστεί καλύτερη. Θεωρώ πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Λίγο το άγχος της πρώτης ημέρας, η ατμόσφαιρα μπροστά στον κόσμο μας ίσως μας έκανε να μην μπούμε στον αγώνα λίγο σφιγμένοι, όμως στα επόμενα παιχνίδια θα δείξουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο, όπως κάναμε στα φιλικά».

Τέλος, όσον αφορά τον Μάρκους Νίλσον, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Σίγουρα ο Νίλσον είναι καταξιωμένος παίκτης, όπως και άλλοι αθλητές της Σουηδίας είναι σε καλό επίπεδο. Αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Ευρωπαϊκό ανδρών 2019: Ο καθρέφτης των προκριματικών (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες)

Media



Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ