1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-02-2018 18:47

Αυτές είναι οι διαφορές σνόου και μπιτς βόλεϊ σύμφωνα με τον Κοτσιλιάνο

To σνόου βόλεϊ μπήκε στη ζωή των βολεϊμπολιστών αλλά από την πρώτη εμπειρία του πρώτου Πανελληνίου πρωταθλήματος όσοι συμμετείχαν αντιλήφθηκαν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής πάνω στο χιόνι που άλλοτε είναι μαλακό και άλλοτε παγωμένο κρύβοντας μεγάλες παγίδες.

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος έγινε ο πρώτος αθλητής που έχει πανελλήνιους τίτλους σε άμμο και σε χιόνι ενώ όπως είπε θα άλλαζε έναν από τους τίτλους του για να έχει και ένα πρωτάθλημα στην Volley League Πάμε Στοίχημα.

Στο μπιτς βόλεϊ τα σετ κρίνονται στους 21 πόντους και στα δύο νικηφόρα ενώ στο σνόου βόλεϊ τα σετ κρίνονται στους 11 πόντους. Στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι αγώνες κρίνονταν στα δύο νικηφορία σετ, ενώ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα τρία νικηφόρα σετ.

Ο Κοτσιλιάνος μας μίλησε για τις εντυπώσεις του και τις διαφορές που υπάρχουν εκτός φυσικά από την θερμοκρασία:

«Στο μπιτς καίγεσαι από τον ήλιο. Στο σνόου καίγεσαι από τον πάγο. Είναι σαφώς πιο δύσκολο το βόλεϊ στο χιόνι. Η επιφάνεια είναι δύσκολη. Δεν είναι όπως στην άμμο όπου η επιφάνεια είναι ομοιόμορφη σε όλο το γήπεδο. Στο σνόου άλλες φορές το χιόνι είναι μαλακό και άλλες φορές παγωμένο. Αυτό δυστυχώς το διαπιστώνεις μόνο με την επαφή και τότε είναι αργά. Στην άμμο παίζεις ξυπόλητος και με ελαφρύ ρουχισμό. Στο σνόου δε μπορείς να παίξεις ξυπόλυτος και χρειάζεσαι βαρύ και στενό ρουχισμό. Χρειάζεται παπούτσια και μάλιστα με μεγάλη πρόσφυση χωρίς να είναι βαριά. Το ποδοσφαιρικό παπούτσι με τα μεγάλα καρφιά είναι ιδανικό για την πρόσφυση και το βάρος. Σίγουρα το περιβάλλον είναι πιο επικίνδυνο από την άμμο εάν δεν είσαι προετοιμασισμένος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν πιο πολύ τις κινήσεις από ότι οι υψηλές θερμοκρασίες όπου όλοι λίγο πολύ είμαστε πιο συνηθισμένοι. Ο εξοπλισμός αλλά και η συγκέντρωση στο παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο για να αποφευχθούν τραυματισμοί. Πρέπει να σκέφτεσαι πάντα όχι την κίνηση που κάνεις αλλά την επόμενη κίνηση. Γενικά μένω με πολύ θετικές εντυπώσεις από το σνόου βόλεϊ. Μεγάλο ρόλο παίζει ο καλός χειρισμός της μπάλας και ο περιορισμός των απότομών κινήσεων και η αλλαγή της κατεύθυνσης. Αυτό σου δίνει εξοικονόμηση χρόνου και δυνάμεων. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά όλη η εικόνα που βγήκε μόνο κέρδος θα έχει το βόλεϊ ακόμα και το μπιτς βόλεϊ».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ