Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
02-01-2018 11:20

Κεκλεισμένων των ...στομάτων

Του Στέφανου Λεμονίδη

Νάμαστε πάλι εδώ παρέα με τον Καζαμία 2018, αφού στο ελληνικό βόλεϊ κυριαρχεί ο παραλογισμός και κάθε τι παλαβό και απροσδόκητο είναι πραγματικό και αποδεκτό.H χρονιά που μας πέρασε είχε έναν τελικό στο Τσάλεντζ Καπ βόλει γυναικών, το 2018 όμως αναμένεται η συμμετοχή σε έναν τελικό και η κατάκτηση ενός τροπαίου, αλλά και του νταμπλ σε άνδρες και γυναίκες από τον Ολυμπιακό.

Βέβαια μέχρι να φτάσουμε στους δυο τελικούς της Άνοιξης έγιναν φοβερά και τρομερά πράγματα, με αποκορύφωμα τους τελικούς του  Λιγκ Καπ. Το φαιναλ φορ έγινε πάντως στη Χαλκίδα, αφού ο τοπικός Ηρακλής  δικαιώθηκε στο ΑΣΕΑΔ όπου προσέφυγε και δυστυχώς εφαρμόσθηκε η προκήρυξη,  που ήθελε την ομάδα με μια ήττα να προκρίνεται σε βάρος της αήττητης. Ο Φοίνικας όπως ήταν λογικό απέσυρε το ενδιαφέρον του και ο Παντελής Ταρνατόρος τους υποσχέθηκε τη διοργάνωση του φαιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Κι όταν οι Συριανοί ρώτησαν ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα προκριθούν τους απάντησε "έχουσι γνώσιν οι φύλακες. Τα έχω κανονίσει με τον Γιώργο", μιας και το Κύπελλο ανήκει στην ΕΟΠΕ

Το Λιγκ Καπ στη Χαλκίδα

Στους τελικούς λοιπόν πήραν μέρος ο Ηρακλής Χαλκίδας, ο Ολυμπιακός , ο Παμβοχαϊκός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο Ολυμπιακός κερδίζει στον ημιτελικό τον Εθνικό με 3-2 και στον τελικό τον Ηρακλή Χαλκίδας με 3-2 και περιμένει τη στέψη του. Η τελετή καθυστερεί, ο Ταρνατόρος πάει σαν βρεγμένη γάτα στον Μιχάλη Κουντούρη και του ψελλίζει "Μιχάλη το Κύπελλο θα το πάρει ο Ηρακλής Χαλκίδας, επειδή κέρδισε στον ημιτελικό τον Παμβοχαϊκό με 3-0. Βάλαμε κάτω τους βαθμούς και τα σετ και ο Ηρακλής έχει 4 βαθμούς με 5-3 σετ , ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό, που έχει κι αυτός 4, αλλά 6-4 σετ και το πηλίκο του κλάσματος είναι 1,666 για τον Ηρακλή και 1,5 για τον Ολυμπιακό". Ο Κουντούρης στην αρχή νομίζει ότι του κάνει πλάκα, αλλά πράγματι το κύπελλο δίνεται στον Ηρακλή γιατί στην προκήρυξη προβλεπόταν να ανακηρύσσεται ο νικητής μέσω βαθμών και σετ, όχι νικών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μόλις μαθαίνουν την αδικία, κλείνουν τη γέφυρα του Ευρίπου, συγκρούονται με τα ΜΑΤ και για να σωθεί η κατάσταση ο Ταρνατόρος φωνάζει τον απο μηχανής θεό, νομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη με την προτροπή "Χρήστο δεν ξέρω τι θα κάνεις, πρέπει να πάρει το κύπελλο ο Ολυμπιακός". Του απαντά αρχικά "Παντελή μου δεν γίνονται αυτά", αλλά μετά από δευτερόλεπτα με τα γνωστά νομικίστικα τερτίπια του προτείνει την ανάδειξη του τροπαιούχου δια περιφοράς και με ψήφους 9-2-1(μειοψήφησε ο Ηρακλής Χαλκίδας και ο ΠΑΟΚ, τον μόνο που δεν ελέγχει στην ΕΣΑΠ ο Ταρνατόρος, ενώ ως συνήθως ψήφισε λευκό ο Παναθηναϊκός) ο Ολυμπιακός παίρνει το κύπελλο.

Η Εύα Χαντάβα στην Αλάσκα

Τελειώνει η σεζόν και η Εύα Χαντάβα αναδεικνύεται η πιο όμορφη βολειμπωλίστρια της Ινδονησίας και η σχετική ανάρτηση της στο fb παίρνει 1.000.354.550   likes. Aφού ως γνωστόν η Γρεβενιώτισα αθλήτρια έχει στο ενεργητικό της πολλά περισσότερα likeς από επιτυχημένες υποδοχές και το γεγονός χαιρετίζεται με ενθουσιασμό από την FIVBκαι τη CEV, που την αναδεικνύουν σε βολειμπωλίστρια της χρονιάς και στην σχετική ψηφοφορία του ΠΣΑΤ παίρνει το πρώτο βραβείο σε βάρος της Κατερίνας Στεφανίδη. Παρά το ευτυχές γεγονός, η Χαντάβα δεν μένει και δεύτερη χρονιά στην Ινδονησία και μετά από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, το Αζερμπαιτζάν, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία αλλάζει χώρα και μετακομίζει στους "Πιγκουίνους" της Αλάσκας. Με αυτή τη μετακίνηση ξεπερνά την Ιβάνα Νέσοβιτς,  που είχε συμμετοχή σε 7 διαφορετικά πρωταθλήματα.

Κεκλεισμένων των ...στομάτων

Τον Νοέμβριο ο Ολυμπιακός κληρώνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Τουρ και φυσικά το γεγονός  από μόνο του συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας όλης της Ευρώπης. Οι Γάλλοι ξεσηκώνουν τον κόσμο κάνουν διαδηλώσεις στα Ηλύσια Πεδία και κρατούν πλακάτ με συνθήματα "συμπαράσταση στον Νέιθαν" και "όχι στο κλουβί με τις μαϊμούδες". Ο  Ολυμπιακός αντιδρά, καταγγέλλει τη ρατσιστική συμπεριφορά  των αντιπάλων του κάνει διαβήματα στη CEV, αλλά οι...βαρελόφρονες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας παίρνουν πάλι το μέρος της Τουρ. Σύμφωνα με απόφαση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, παρουσία του νομικού συμβούλου της Αχιλλέα Μαυρομάτη αποφασίζουν να γίνει το πρώτο ματς κεκλεισμένων των ...στομάτων με τη διευκρίνηση "αν ακουσθεί η παραμικρή κραυγή θα μηδενισθεί ο Ολυμπιακός". Τι να κάνουν στον Ολυμπιακό, το αποδέχονται, αφού δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς . Μαζεύουν από απόσταση ενός χιλιομέτρου τα σκυλιά της περιοχής, φυλακίζουν και τις μαϊμούδες από τη γειτονικό τσίρκο "Μεντράνο" και στην είσοδο κλείνουν με χαζαπλάστ τα στόματα των θεατών. Απορρίφθηκε δια πλειοψηφίας, η πρόταση να διεξαχθεί το παιχνίδι με μουγγούς θεατές γιατί η CEV είναι κατά των διακρίσεων. Το ματς είναι sold out και μάλιστα πριν από την έναρξη τηρείται ενός λεπτού σιγή για πρόβα. Ο Ολυμπιακός προηγείται παρόλα αυτά 2-0 σετ και 24-15, αλλά στο τελευταίο σερβίς βήχει το μέλος του ΔΣ Βασίλης Κοκοβές και ο παρατηρητής διακόπτει το ματς υπέρ της Τουρ.

 Τελειώνει με 60-1 σετ!

Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα γυναικών βαδίζει από 3-0 σε 3-0 και φτάνουμε στο τελευταίο ματς, κόντρα στον Πανναξιακό, στη Νάξο, όπου το σκορ είναι 0-2 και ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς για να τιμήσει όλες τις αθλήτριες βάζει στο τρίτο σετ όλες τις αναπληρωματικές. Το σκορ κυλάει σιγά-σιγά προς το τέλος του αγώνα , αλλά ω τι συμφορά στο 20-24 ο διαιτητής Μάλφας ανακαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε από την αρχή σε λάθος θέσεις και σύμφωνα με τους κανονισμούς του αφαιρούνται όλοι οι πόντοι που κέρδισε ως την ανακάλυψη του διαιτητή. 'Ετσι συνεχίζουν με το σκορ στο 20-0 και παρότι μειώνεται στο σκορ στο 24-21, ένα λανθασμένο σερβίς της Νιέμερς δίνει το σετ στον Πανναξιακό και χάνεται στο νησί των Κυκλάδων όπως και πρόπερσι το ρεκόρ. Τότε το αήττητο, τώρα το απόλυτο 66-0 στα σετ. Και όποιος το έπαιξε στο στοίχημα με απόδοση 1: 220 έγινε πλούσιος.

Μια και μιλάμε για στοίχημα, στην Παναχαϊκή πάνε από το κακό στο χειρότερο, χάνουν το ένα ματς μετά το άλλο, αλλά στις αρχές του δευτέρου γύρου συμβαίνει το απίστευτο. Ο Νίκος Ρουμελιώτης αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα, παρότι η ΕΣΑΠ έκανε τα στραβά μάτια και έδινε τις αδειοδοτήσεις με παρατυπίες. Τελικά η Παναχαϊκή δεν κατεβαίνει , ο ΟΠΑΠ αποσύρει τη χορηγία του, η ΕΡΤ την τηλεοπτική κάλυψη και μετά από μήνες ξεσπά σκάνδαλο όταν αποδεικνύεται ότι στην Πάτρα το έπαιξαν στο στοίχημα και η απόδοση ήταν 1:1000. 'Έβαζες 1000 ευρώ και έπαιρνες 1.000.000.

Η σύλληψη Δρίκου και ο Ρουβίκωνας

Ο Ολυμπιακός στο Τσάλεντζ Καπ βόλει ανδρών αποκλείει τη Μπακού, τη βελγική Μένεμ, τη ρωσική Σοργκούτ και φτάνει στον τελικό με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου, που είχε αποκλείσει κατά σειρά τη βουλγαρική Μοντάνα, την τουρκική Άνκαρα και την ιταλική Ραβένα. Εν τω μεταξύ ο άρχοντας του παρασκηνίου Κώστας Νικολούζος απέλυσε και τον πολωνό προπονητή Κάσμαρτσικ και παραβαίνει για πρώτη φορά το δόγμα του "πας μη Έλληνας, καλός προπονητής". Κάνει την έκπληξη και προσλαμβάνει τον Σωτήρη Δρίκο, αλλά μόλις ο Έλληνας προπονητής κατεβαίνει από το πλοίο, συλλαμβάνεται επειδή δεν είχε αποσύρει τη μήνυση σε βάρος των θεατών του τέταρτου τελικού Φοίνικας-Ηρακλής το 2012. Το δικαστήριο είχε γίνει ερήμην του και έπρεπε να πληρώσει 1000 μεταλλικές δραχμές, επειδή δεν παρέστη. Ο Δρίκος διαμαρτύρεται μιλά για σκευωρία των Θεόφιλου Κολύμπατζη,  Γιώργου Μανωλόπουλου, γιατί οι πρώην παράγοντες του Ηρακλή τον προέτρεψαν να κάνει μήνυση και ο Νικολούζος, μαζί με τους  Λεονταρίτη, Ρούσο, Παλιόπορτα διαδηλώνουν έξω από τις φυλακές με πλακάτ "Λευτεριά στον Σωτήρη". Ταυτόχρονα κάμερες της Paramount τραβούν σκηνές από την ιστορία μας, που προβάλλεται στις  χολιγουντιανές αίθουσες και σπάει τα ταμεία, με highlight την έξοδο του Δρίκου από τη φυλακή, εκστομίζοντας τη φράση "διέβη τον Ρουβίκωνα". Εκεί όμως παρεμβαίνει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης  Νίκος  Τόσκας  και διατάσσει την σύλληψη του πιστεύοντας ότι είναι μέλος του "Ρουβίκωνα", αλλά ο καλός άνθρωπος, πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στέλνει δυο περιπολικά, του ζητάει συγγνώμη,  τον απελευθερώνει και τον στέλνει μετά Βαίων και κλάδων στο γυμναστήριο "Βικέλας" για να κωουτσάρει τον Φοίνικα.  Ανακινείται παράλληλα το θέμα "Ηρακλής" και με απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου του αφαιρούνται τα πρωταθλήματα 2005, 2007, 2008 για χρέη προς το δημόσιο και αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι τελικοί μετά τα καταιγιστικά γεγονότα περνούν σε δεύτερη μοίρα και για την ιστορία ο Ολυμπιακός κατακτά το Τσάλεντζ Καπ για πρώτη φορά, μετά το Τοπ Τιμς Καπ και το Κύπελλο Κυπελλούχων. 

 Δεληκώστας και Φλώρος

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος προσλαμβάνει επιτέλους προπονητή και κάνει την έκπληξη. Αναθέτει την ομάδα στον Κώστα Δεληκώστα, παρότι ο Δημήτρης Τζούριτς είχε πει "η αυτός η εγώ". Ο πανούργος προπονητής, εκ Σουφλίου ορμώμενος (το μόνο μέρος στον κόσμο που δεν στέριωσαν οι Εβραίοι) πείθει τον Τζούριτς ότι οι δηλώσεις του "στο φιλέ" παρερμηνεύτηκαν, εξαιτίας του μοντάζ των Πρίντεζη-Λώλη και τον καλεί στην Εθνική. Κάνει το κόλπο γκρόσο, παίζει με κεντρικό τον Τζούριτς, λίμπερο τον Κοκκινάκη και η Εθνική προκρίνεται στο Ευρωβόλει, μετά το 2009...

Στην Εθνική γυναικών προσλαμβάνεται για 254η φορά ο Τάκης Φλώρος, αφού έτσι κι αλλιώς καμία διοίκηση της ΕΟΠΕ δεν ενδιαφέρθηκε για το βόλει γυναικών και το πρωτάθλημα του. Και την περίοδο 2017-18 θα καταγραφεί ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ, με τη μη μετάδοση ούτε ενός σετ από τηλεοπτικό κανάλι, πλην του Κυπέλλου, γι αυτό και η ΕΣΑΠ παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και βάζει την επόμενη περίοδο το βόλει γυναικών υπό τη σκέπη της. Έτσι στην ΕΟΠΕ απομένoυν τα παρακάτω προϊόντα.   Βeachvolley,  snowvolley, grasvolley,christmasvolley, eastervolley, trashvolleyκαι karnavalivolley...

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη σε όσους αισθάνονται αδικημένοι και θιγμένοι, αλλά αυτή είναι η ουσία της σάτιρας. Σας αγαπάμε όλους, γιατί χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαμε εμείς  και περισσότερο αυτούς-ες που φιλοξενούμε στον Καζαμία. Καλή χρονιά και του χρόνου, όλοι εδώ μαζί.

Πηγή: Φως των Σπορ