1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-10-2017 17:07

Τιμητική διάκριση για τον Γιώργο Γιάτση που δίδαξε στο University of Alabama

Τιμητική διάκριση για τον Επίκουρο Καθηγητή του ΣΕΦΑΑ - ΑΠΘ Γιώργο Γιάτση, που δίδαξε στο University of Alabama των ΗΠΑ. Ο Γιώργος Γιάτσης ήταν καλεσμένος από το KinesiologyDepartment και μίλησε για την νέα εμπειρία του. 

Κύριε Γιάτση ακόμα μια πρόσκληση από πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Πώς ήταν η εμπειρία σας στο UA;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμπειρία της διδασκαλίας στο University of Alabama, γιατί είναι ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ (ιδρύθηκε το 1820). Υπήρξε κέντρο ενεργειών στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ορισμένα από τα τμήματα του είναι από τα κορυφαία στην κατάταξη των πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Ακόμη, η πανεπιστημιακή ομάδα του AmericanFootball,  CrimsonTide, είναι από τις κορυφαίες στην ιστορία του αθλήματος, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα από το 2009 και μετά. Το πανεπιστήμιο έχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ η έκταση του θυμίζει μικρή πόλη. Ιδιαίτερη τιμή για μένα ήταν η ξενάγηση μου από τον υπεύθυνο εγκαταστάσεων και ανάπτυξης στις εγκαταστάσεις της ομάδας των Crimson Tide που όμοιες της έχουν ελάχιστα πανεπιστήμια στον κόσμο. Η ομάδα διαθέτει γήπεδο 102.000 θέσεων που είναι πάντα γεμάτο, ενώ τα έσοδα του πανεπιστημίου είναι τεράστια. Η ομάδα αποτελείται από 90 παίκτες με υποτροφία και ο προπονητής Nick Saban είναι από τους κορυφαίοους στην ιστορία του American Football. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με συνεργάτες του και να μάθω αρκετά για τη φιλοσοφία του.

Τι θέματα είχαν οι διαλέξεις σας;

«Οι διαλέξεις που έκανα ήταν πολύπλευρες μια και παρουσίασα θέματα σχετικά με στρατηγική στην επίθεση και άμυνα των κορυφαίων ομάδων Volleyballκαι Beach Volley στον κόσμο, ανασκόπηση της  βιβλιογραφίας που σχετίζεται με την προπόνηση στην άμμο και ένα πλάνο για το σχεδιασμό της προπόνησης στο beachvolleyαναφορικά με τις μελέτες που έχουν γίνει στον τομέα της φυσιολογίας. Επίσης είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω αποσπάσματα από τη νέα εργασία που κάνω σε συνεργασία με το University of Graz με θέμα τη βιομηχανική ανάλυση της τεχνικής του καρφιού από τους κορυφαίους παίκτες στο Volleyball και του Beach Volley. Ακόμη, έκανα μια διάλεξη στο τμήμα ModernLanguage & Classicsμε θέμα τις ομοιότητες των σπορ στην αρχαία Ελλάδα και στον μοντέρνο κόσμο από Κινησιολογικής πλευράς. Συνολικά τις επτά διαλέξεις παρακολούθησαν πάνω από 250 φοιτητές και φοιτήτριες.

Ποιο είναι το επίπεδο της ομάδας Volleyball του Πανεπιστημίου;

Η ομάδα του Volleyball έχει εγκαταστάσεις και οργάνωση στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικής ομάδας και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να ανέβει ψηλότερα στην κατάταξη του NCAA. Με τον προπονητή EdAllenβάλαμε τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες και θεωρώ ότι για πολλές νέες αθλήτριες θα είναι μια καλή ευκαιρία να φοιτήσουν με υποτροφία στο University of Alabama. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το γραφείο Erasmusτου ΑΠΘ, τους DrWingo και την Wise για την πρόσκληση που μου έκαναν καθώς και την Dr Summers καθηγήτρια του τμήματος ModernLanguage & Classics». 

1.jpg2.jpg4.jpg3.jpg

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ