1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-09-2017 15:34

Θέλουν... υποβιβασμό, αλλά πετάνε το «μπαλάκι» στην ΕΟΠΕ

Μετά και την σχεδόν σίγουρη αποχώρηση του Ηρακλή Κηφισιάς από το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, πολλά ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Το volleynews.gr επικοινώνησε και σας παρουσιάζει τις απόψεις των 10 ομάδων της Α1 Γυναικών, με την πλειοψηφία να προτείνει την άνοδο της ΧΑΝΘ αλλά καταλήγουν πως θα δεχθούν οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από την Ομοσπονδία.

Ο Ολυμπιακός θέλει πρωτάθλημα με 12 ομάδες, πάση θυσία. Ο Νίκος Κατσιούρας εκφράζει φόβο του, ότι μπορεί ομάδες να αποδεσμεύσουν αθλήτριες γιατί δεν θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό.

Για το Μαρκόπουλο, ο Πάρις Ευαγγελίου δηλώνει ότι θα δεχθεί ό,τι απόφαση πάρει η ΕΟΠΕ, ενώ τονίζει ότι αν χρειαστεί θα ενισχύσει κι άλλο την ομάδα. Επίσης εξέφρασε την πικρία του γιατί «Ουδείς ασχολείται με το καλό του βόλεϊ».

Ο Άρης έχει πρόβλημα μόνο αν γίνει το πρωτάθλημα με 10 ομάδες. Ο Γιάννης Γιαννάκης έκφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που γίνει το πρωτάθλημα με 11 ομάδες, η ΧΑΝΘ είναι ο σύλλογος που πρέπει να πάρει την άνοδο, καθώς συμμετείχε πέρυσι στα μπαράζ ανόδου της Α2 Γυναικών. Πρόταση του Άρη σε περίπτωση που γίνει πρωτάθλημα με 11 ομάδες είναι η εξής: «Στο τέλος της χρονιάς ο 11ος να υποβιβάζεται απευθείας και οι δύο πρώτοι της Pre League να παίρνουν την άνοδο. Ύστερα ο 10ος της βαθμολογίας της Α1 Γυναικών να παίξει μπαράζ με τον 3ο της Pre League για το ποια ομάδα θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία».

Σε περίπτωση που γίνει με 12 ομάδες, να υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι και να παίρνουν την άνοδο οι δύο πρώτοι της Pre League.

Ο ΑΟ Θήρας και ο Γιώργος Σπυριδάκης τόνισαν πως το πρωτάθλημα δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί με 10 ομάδες γιατί δεν θα ισχύει ο όρος πρωτάθλημα και εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να γίνει με 11 ή 12 ομάδες με την χρήση wild cards.

Ο Πανναξιακός και ο Χαράλαμπος Ιωσηφίδης τόνισαν πως πρέπει να καλυφθούν τα κενά στο πρωτάθλημα και να γίνει με 12 ομάδες, εφόσον όμως οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο να πληρούν κάποια κριτήρια. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε τονίζουν πως θα πρέπει να γίνει πρωτάθλημα με 10 ομάδες, να γίνει εκ νέου κλήρωση και στο τέλος να υποβιβάζονται 1 ή 2 ομάδες.

Η Ηλιούπολη μέσω του προέδρου κ. Ανδρέα Τρομπέτα έχει την άποψη πως το κορυφαίο πρωτάθλημα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ πρέπει να είναι ολοκληρωμένο με 12 ομάδες και όχι λειψό.

Ο πρόεδρος των Μακεδόνων Νίκος Ποντίκας τόνισε πως ο σύλλογος θα δεχθεί οποιαδήποτε απόφαση παρθεί από την Ομοσπονδία, όσον αφορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Η Κόρινθος και ο πρόεδρος της Γιώργος Αλατζάκης πρότειναν πρωτάθλημα με 11 ομάδες και την άνοδο της ΧΑΝΘ που συμμετείχε πέρυσι στα μπαράζ ανόδου της Α2 Γυναικών.

Ο Αίας Ευόσμου και ο πρόεδρος του Θεόφιλος Ορφανίδης τόνισαν πως ως ομάδα της Α1 θα δεχθεί την απόφαση της ΕΟΠΕ, με την υποσημείωση πως πρέπει να προσέξουμε μην προσπαθώντας να λύσουμε ένα πρόβλημα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα.

Κλείνοντας, ο Πορφύρας τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης του «Εμείς θέλουμε πρωτάθλημα με αρχές και όχι κωμωδία».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ