1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-05-2017 17:45

Οι κλήσεις του Γιώργου Ρούση για την Εθνική Γυναικών

Ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Ρούση και τον βοηθό του Γιάννη Ορφανό τα ονόματα των 16 αθλητριών που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα προετοιμασία εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Γυναικών στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
O Γιώργος Ρούσης θα προσπαθήσει να διαλέξει άλλο δρόμο με διαφορετική φιλοσοφία, διότι η προηγούμενη κατάσταση εκ του αποτελέσματος δεν ευδοκίμησε, με την λίστα να έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στις κλήσεις του έχει την Μαρίνα Τσοχατζή του ΑΟ Θήρας και την νεάνιδα Εύη Φλιάκου του Πανιωνίου μαζί με την έμπειρη Στέλλα Χριστοδούλου στην θέση των πασαδόρων, ενώ στη θέση της διαγωνίου επέλεξε μαζί με την Ανθή Βασιλαντωνάκη την Άλκηστη Καραφουλίδου που έκανε πολύ καλή χρονιά με τους Μακεδόνες Αξιού.

H Aρέτα Κονόμι μετά την απόκτηση ελληνικής ταυτότητας δέχτηκε το προσκλητήριο του Γιώργου Ρούση για τη θέση του λίμπερο, ενώ μαζί της θα είναι και η συμπαίκτρια της στον Ολυμπιακό Ειρήνη Κοκκινάκη.

Χωρίς εκπλήξεις και μεγάλες αλλαγές στις ακραίες και τις κεντρικές, με την Άννα Σπανού να είναι το νέο πρόσωπο στη λίστα του Γιώργου Ρούση.

Αναλυτικά οι αθλήτριες που κλήθηκαν είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Τσοχατζή, Εύη Φλιάκου

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλίδου

Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Νομικού Εύα Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα Σπάνου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Άννα Καλαντάτζε

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμι, Ειρήνη Κοκκινάκη

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής 7 Μαΐου στα γραφεία της ΕΟΠΕ απ’ όπου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Σκάλα Λακωνίας όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της (περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες όταν θα οριστικοποιηθούν οι φιλικοί αγώνες).

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στον α’ όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου κι εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γεωργία.

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 22-27 Αυγούστου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

Τετάρτη 31 Μαΐου
16:00, Ρωσία – Αυστρία
18:30, Ελλάδα - Ουγγαρία
21:00, Γεωργία – Κροατία

Πέμπτη 1 Ιουνίου
16:00, Αυστρία - Ουγγαρία
18:30, Ρωσία - Γεωργία
21:00, Κροατία – Ελλάδα

Παρασκευή 2 Ιουνίου
16:00, Γεωργία – Αυστρία
18:30, Ελλάδα - Ρωσία
21:00, Ουγγαρία - Κροατία

Σάββατο 3 Ιουνίου
16:00, Γεωργία - Ελλάδα
18:30, Ρωσία - Ουγγαρία
21:00, Αυστρία - Κροατία

Κυριακή 4 Ιουνίου
16:00, Ουγγαρία - Γεωργία
18:30, Ελλάδα - Αυστρία
21:00, Κροατία - Ρωσία

Σχετικά άρθρα

14 σχόλια

  • Comment Link ΚΑΝΟΝΑΣ Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 15:08 posted by ΚΑΝΟΝΑΣ

    Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ειναι απλος ,στην Εθνικη καλεις τις αθλητριες που εχουν κανει το καλυτερο πρωταθλημα στην Α1 - και καποιες που αγωνιζονται στο εξωτερικο με την προυποθεση οτι τις παρακολουθεις - και δεν φτιαχνεις ομαδα συλλογου πχ 2 καλες ακραιες και κανα δυο δευτερες για τον παγκο ,καλεις τις 4-5 καλυτερες ακραιες του πρωταθληματος και απο αυτες παιρνεις μαζι σου τις τρεις που ειναι στην καλυτερη κατασταση την δεδομενη στιγμη,με το ιδιο σκεπτικο καλυπτεις ολες τις θεσεις.Ουτε υποτιθεμενα ταλεντα(αυτο ειναι δουλεια των συλλογων ) ,ουτε αθλητριες απο την Α2(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ),ουτε παγκιτισες.Αυτα που ΞΑΝΑΓΙΝΑΝΕ ειναι τα Ελληνικα κολπα.Ξανα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ μας.

  • Comment Link captain7 Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 10:55 posted by captain7

    Παπαφωτίου, Ρόγκα, Τοτσίδου έπρεπε να είναι στην Εθνική.-

  • Comment Link Υποπτος Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 09:49 posted by Υποπτος

    ταξιδάκι αναψυχής από νησί σε νησί για τον Καπετάνιο μυρίζει μεταγραφή. Απόστολος έφυγε, Γιώργαρος έρχεται στο νησι του ηφαιστείου

  • Comment Link Pao29 Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 03:38 posted by Pao29

    Εγω τον βλεπω μαρκοπουλο να πηγαινει...οσο για athens fan συνιστω γιατρο...ουτε σε α1 δεν μπορει να πρωταγωνιστησει ομαδα με αυτες τις ακραιες... το ιδιο και χειροτερα ισχυει με τις πασες τσοχατζη και φλιακου...ρε τι ζουμε...εθνικη ειναι αυτο;;;dedecco και με αυστρια το βλεπω χλωμο...να δουμε ποσες απο αυτες θα παρουν μεταγραφη φετος...σιχαμαρα καταντησες...

  • Comment Link Εθνική Γελάς Τρίτη, 02 Μαΐου 2017 21:53 posted by Εθνική Γελάς

    Όλα δείχνουν πως ο μπαρμπα-Γιώργος Ρούσσης έχει θέμα με την Νάξο και τις αθλήτριες του. Πολλά τα παράπονα από τις Ναξιώτισες που τους πουλούσε φούμαρα για την εθνική, και τελικά απέδειξε πως ποτέ δεν πίστεψε την ομάδα που τον τάισε όταν τον έδιωξαν σαν αποτυχυμένο από τον ΠΑΟ. Προφάνως ξέχασε ο Ρούσσης οτι προπονητής εθνικής έγινε επί παναξιακού και όχι στην τριετή θητεία του στον Παναθηναίκο σαν "αιωνιος δευτερος". Πάντως ήδη φήμες θέλουν τον πρώην προπονητη της ναξου να ετοιμάζει το ρόστερ της νέας του ομάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ